Άρθρα

Who's Online

We have 47 guests online


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου Βιωματικό εργαστήρι PDF Print E-mail
Monday, 10 December 2018 21:51

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. η οικολογική ομάδα Μητέρα γη θα πραγματοποιήσει την τελευταία δράση της για αυτή τη χρονιά. Το βιωματικό εργαστήρι θα μας παρουσιάσει η Κική Παπαδημητρίου, Ομοιοπαθητικός και Σύμβουλος Υγείας για την πρόληψη μη μεταδοτικών νοσημάτων.

Το εργαστήρι θα γίνει στο φιλόξενο στούντιο γιόγκα Διαμάντι που βρίσκεται στην Σαρανταπόρου 6, στον 1ο όροφο. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην κ. Δημολιού Παναγιώτα στο τηλέφωνο 694 7154124. Στον χώρο μπαίνουμε χωρίς παπούτσια.

Βιωματικό εργαστήρι από την Κυριακή Παπαδημητρίου με θέμα:

«Τα  όρια δημιουργούν το λιμάνι μου. Βάζοντας όρια προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους!»

Έχω όρια στη ζωή μου; Γνωρίζω να βάζω και να διατηρώ τα όρια;

Που με οδηγεί μία ζωή, χωρίς όρια;

Που με οδηγεί μία ζωή με όρια;

Στο βιωματικό εργαστήριο θα ζήσουμε και τις δύο απόψεις. Θα δούμε τη σημασία του ΟΧΙ, του ορίου και της διεκδίκησης. Την αρχή της ανάληψης της ευθύνης του εαυτού μας.

Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για ότι μου συμβαίνει; Μπορώ να δω πως πίσω από αυτόν που με καταπιέζει, ίσως εν αγνοία του, βρίσκεται ο εαυτός μου που αδυνατεί να βάλει τα όρια. Που αφήνει το χώρο να συμβαίνει η καταπίεση;

Στο εργαστήριο έρχομαι με άνετα ρούχα και το χαμόγελό μου….


Κική Παπαδημητρίου,

Σύμβουλος Υγείας για την Πρωτογενή  Πρόληψη Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων

Last Updated on Monday, 10 December 2018 21:56
 
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018βιβλιοπαρουσίαση - ομιλία με θέμα «Ο μηδενισμός και οι νέοι» PDF Print E-mail
Monday, 26 November 2018 23:04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ (ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση - ομιλία με θέμα «Ο μηδενισμός και οι νέοι», εκδ. University Studio Press, του Umberto Galimberti, καθηγητή Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας και συγγραφέα μιας πληθώρας βιβλίων, άρθρων και μελετών. Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τον μεταφραστή του βιβλίου Μελετιάδη Μελέτη, ψυχίατρο-ψυχαναλυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπεύθυνου του περιοδικού Ψυχανάλυσης και Ανθρωπιστικών Επιστημών Συνάντηση (εκδ. University Studio Press).

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα, ιδιαίτερα όσους εμπλέκονται σε διαδικασίες ανατροφής, παιδαγωγικής και μόρφωσης των παιδιών και των νέων μας, σε ζητήματα που προκαλούν τα αδιέξοδα και τη δυσφορία των σύγχρονων νέων.

Ο μηδενισμός και η απαξίωση όλων των αξιών, η εποχή των θλιμμένων παθών, η απώλεια ενδιαφέροντος για το σχολείο, ο συγκινησιακός αναλφαβητισμός, η «γοητεία» των ναρκωτικών είναι κάποιοι από τους άξονες που προσεγγίζει ο Galimberti  μέσα από μια καταδυτική διαδρομή στις αιτίες και τους σκοπούς αυτών των φαινομένων σε σχέση με τους νέους που υποφέρουν «…αν και δεν το συνειδητοποιούν πάντοτε. Υποφέρουν όχι εξαιτίας των συνηθισμένων υπαρξιακών κρίσεων που χαρακτηρίζουν τη νεότητα, αλλά διότι ένας ενοχλητικός επισκέπτης, ο μηδενισμός, τριγυρνάει μεταξύ τους, διεισδύει στα αισθήματά τους, συγχέει τις σκέψεις τους, σβήνει προοπτικές και ορίζοντες, απογοητεύει την ψυχή τους και μαραζώνει τα πάθη καθιστώντας τα «άψυχα»......Υπάρχει διέξοδος; Μπορούμε να βγάλουμε από την πόρτα τον ενοχλητικό επισκέπτη;». Μέσα από την εμβάθυνση και την παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του συγγραφέα, ο κ. Μελετιάδης θα επιχειρήσει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για τις ανησυχίες των γονέων και τα αδιέξοδα της παιδείας αναφορικά με τη δυσφορία της νεότητας και τον ενοχλητικό της φιλοξενούμενο.

 

Ο κ. Μελετιάδης Μελέτης έχει επιμεληθεί επίσης τη μετάφραση των βιβλίων Ύβρις και Νέμεσις του Luigi Zoja, Παρερμηνείες της ψυχής του Umberto Galimberti και Ο Θυμός των παιδιών της Alba Marcoli.


Last Updated on Sunday, 02 December 2018 07:17
 
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: "Αυτογνωσία, Γνωριμία με τον εαυτό μου" PDF Print E-mail
Monday, 26 November 2018 22:41

Η οικολογική ομάδα Μητέρα γη διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με θέμα:
"Αυτογνωσία, Γνωριμία με τον εαυτό μου"

Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:30 από την Ιωάννα Τσετιάνου HnD Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ειδικό Σύμβουλος Χημικής Εξάρτησης και Συνεξάρτησης (K.Π.Αθηνών), Θεραπεύτρια ζεύγους EFT στο γυμναστήριο Active Sport Gym που βρίσκεται στην  οδό 19ης Μαΐου 12 στην Κατερίνη. Στον χώρο μπορούμε να εισέλθουμε με παπούτσια όχι όμως με τακούνια.
"Αυτογνωσία, Γνωριμία με τον εαυτό μου"

Η ημέρα ξεκινάει και με μια ανάσα .....έχεις να φροντίσεις τα παιδιά σου, να πας στην δουλειά, να κρατήσεις το νοικοκυριό σου, να πληρώσεις λογαριασμούς, να δεις φίλους, να καταλάβεις τον σύντροφο σου, να είσαι κοινωνικός, να είσαι αρεστός, να είσαι επιτυχημένος, να γυμναστείς, να φας σωστά, να μείνεις ψύχραιμος, να, να, να, να ....εσύ όμως ..ΕΣΥ; ποιος είσαι; τι σε κάνει αληθινά να γελάς; να λυπάσαι; ποια στοιχεία σου αγαπάς; ποια επιμελώς κρατάς στην αφάνεια; ας δώσουμε λίγο χρόνο σε εκείνο το εσωτερικό πλάσμα, μέσα μας που μας περιμένει..
Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο, θα κάνουμε κάποιες ομαδικές ασκήσεις αυτογνωσίας, με στόχο να πάρουμε μια ανάσα, από εκείνα τα γρανάζια της ρουτίνας που μας κάνουν να χάνουμε την επαφή με τον εαυτό μας!
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Last Updated on Monday, 26 November 2018 22:45
 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.