Άρθρα

Who's Online

We have 13 guests online


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ομιλία με θέμα: "Χορτοφαγική Διατροφή Τips και σωστή προσέγγιση" PDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2019 00:01

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18.30 μ.μ. στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης ΄΄Εκάβη΄΄ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

"Χορτοφαγική Διατροφή Τips και σωστή προσέγγιση"

Την ομιλία θα παρουσιάσει η Λιάββα Ελένη Διατροφολόγος - Διαιτολόγος απόφοιτος Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Θα αναφερθεί στη χορτοφαγία ως έννοια και θα αναλύσει τα κιίνητρά της, τις ομάδες των τροφίμων που την αποτελούν με απαρίθμηση των προτύπων κατανάλωσης.Επίσης θα συζητηθούν οι σημαντικότερες θρεπτικές ουσίες στην επιλογή μιας χορτοφαγικής διατροφής, η παρουσίαση των ευεργετικών αποτελεσμάτων στην υγεία, καθώς και οι περιορισμοί που υπάρχουν σε αυτήν, θα γίνει αναφορά στις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά. Τι είναι, πού απαντώνται και πώς απορροφώνται.

Όπως και μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία με πέντε παρερμηνευμένες προτάσεις κοινώς χρησιμοποιούμενες, συμβουλές για υγιεινή χορτοφαγία. Κίνητρα ακόλουθησής της και διαχωρισμός σε ηθικά χορτοφάγους, χορτοφάγους για λόγους υγείας και μόδας. Ανάλυση ομάδων τροφίμων που δημιουργούν τη χορτοφαγία και πρότυπα κατανάλωσης [vegan,lacto-χορτοφαγική,lacto-vegan,lacto-ovo-χορτοφαγική, ωμής τροφής].

Θα επιστήσουμε την προσοχή στις θρεπτικές ουσίες αλλά και στην παρουσίαση των θετικών αποτελεσμάτων στην υγεία και τον οργανισμό με την τήρηση ενός χορτοφαγικού τρόπου ζωής, όπως και στους περιορισμούς ακολουθησής του εξαιτίας εμφάνισης προβλημάτων υγείας και απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού. Η αντιμετώπιση των άνωθι περιορισμών με λήψη συμπληρωμάτων επιστημονικά ελεγμένων. Tips για υγιείς χορτοφαγικές και ενδεικτικές σπιτικές, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα μοιραστούμε σε έναν κοινό μπουφέ εδέσματα χορτοφαγικά αλμυρά και γλυκά και θα ανταλλάξουμε γεύσεις και ιδέες. Μπορεί όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο κοινό μπουφέ.

Θα κόψουμε και την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου βιβλιοπαρουσίαση -Το Βιβλίο των Τοτέμ PDF Print E-mail
Saturday, 02 February 2019 16:05

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση

Το Βιβλίο των Τοτέμ, Εκδόσεις Γαίαστρον

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ευνίκη Σαατσάκη, εκδότρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, και η συγγραφέας Κωνσταντία Καρλέτσα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον πρώτο όροφο του συνεδριακού κεντρου της Κατερίνης Εκάβη, που βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 3, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 μ.μ.

 

Το Βιβλίο των Τοτέμ

Από την αυγή της ύπαρξης του ανθρώπου στη Γη υπήρχαν δυνάμεις και σύμμαχοι που τον συντρόφευαν στο δρόμο της επιβίωσης και της γνώσης κάνοντας πολλές φορές τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Η πεποίθηση της ύπαρξης των ζώων Τοτέμ είναι αρχαία και εμφανίζεται σε κάθε περιοχή κατοικημένη από ανθρώπους.

Το Τοτέμ ενσωματώνει όλη τη σοφία του είδους του και αποτελεί την ανώτερη έκφραση των χαρακτηριστικών του αρχέτυπου του συγκεκριμένου ζώου. Αν και στην εποχή μας έχει χαθεί η άμεση επαφή με τα Τοτέμ και αυτά που αντιπροσωπεύουν, ποτέ πιο πριν δεν υπήρχε τόσο άμεση η ανάγκη της παρουσίας τους στη ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος διαβιώνει μια σκληρή απομάκρυνση από τις αξίες του, κάτι που δυσκολεύεται ακόμα και να παραδεχτεί. Η ανικανοποίητη ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής μας έχει οδηγήσει στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων, στη βίωση ενός διαρκούς άγχους και υπαρξιακής ανασφάλειας που ο άνθρωπος λαχταρά να καλύψει.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ζώα Τοτέμ που τον συντροφεύουν. Μπορούμε να μάθουμε ποια είναι τα προσωπικά Τοτέμ του καθενός μας και να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους αναπτύσσοντας σχέσεις ζωής; Και αν ναι, πως μπορεί αυτό να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας και στην πνευματική μας εξέλιξη;

Στην παρουσίαση η εκδότρια Ευνίκη Σαατσάκη θα μιλήσει για τα αρχέτυπα ζώων μέσα από τα παραμύθια και την ιστορία και θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική εξερεύνηση του τεστ των Τοτέμ. Θα ακολουθήσουν ομάδες οραματισμού για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των Τοτέμ.

 
Κυριακή 27 Ιανουαρίου ομιλία με θέμα:ThetaHealing® PDF Print E-mail
Sunday, 20 January 2019 16:16

Νέος κύκλος εκδηλώσεων της οικολογικής ομάδας "Μητέρα γη" για το 2019. Με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ξεκινάμε τη νέα χρονιά!

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

Τεχνική ThetaHealing® Πως μπορούμε μέσα από τα κύματα θήτα (Theta) και την κβαντική να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας.

Το θέμα θα αναπτύξει η Βαβουράκη Αθηνά εκπαιδεύτρια και θεραπεύτρια ThetaHealing®, συστημική αναπαράσταση και ρεφλεξολόγος.  Η ομιλία θα λάβει χώρα στον πρώτο όροφο του συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης Εκάβη που βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 3 στις 18:30.

Τεχνική ThetaHealing®

Ζούμε σε μία εποχή που συμβαίνουν σπουδαίες ανακαλύψεις για την ανθρωπότητα.
Οι επιστήμες, η τεχνολογία, τα πνευματικά μονοπάτια οδηγούν σε μία νέα εποχή τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας.
Μέσα σε αυτές τις ευλογίες ανήκει και η τεχνική του ThetaHealing® . Μία τεχνική αυτοβελτίωσης, αυτοπαρατήρησης που απώτερο στόχο έχει μέσα από την ισορροπία να έρθει η ίαση στον καθένα μας.
Το
ThetaHealing® είναι μία τεχνική διαλογιστική που μας οδηγεί στην σύνδεσή μας με την πηγή της δημιουργίας.
Μέσα από αυτή την σύνδεση ερχόμαστε σε επαφή με όλες εκείνες τις πληροφορίες που το υποσυνείδητο μας κρατάει και μας ωθεί να υλοποιούμε την πραγματικότητα που ζούμε
Σύνδεση - παρατήρηση - ανίχνευση - αλλαγή
Αλλάζω μέσα από την παρατήρηση, γίνομαι έτσι εγώ ο δημιουργός της δικής μου πραγματικότητας.
Κβαντομηχανική - ψυχολογία - νευροφυσιολογία - πνευματικότητα και ανιδιοτελή αγάπη συνεργάζονται στο ThetaHealing®
Μέσα από αυτήν την τοποθέτηση που μας προσφέρει το ThetaHealing® εγώ γίνομαι ο δημιουργός της ζωής μου, υλοποιώ, θεραπεύω, συνδέομαι με την πηγή μου.
Ελάτε να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι αγάπης

Αθηνά Βαβουράκη
Master Instructor & Practinioner ThetaHealing® , Συστημική αναπαράσταση, Ρεφλεξολογία
 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.