Άρθρα

Who's Online

We have 26 guests online


4ο Υπαίθριο παζάρι αύριο Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου 2018, για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας PDF Print E-mail
Friday, 27 April 2018 16:56

4ο Υπαίθριο παζάρι αύριο Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας

Το 4ο υπαίθριο παζάρι για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης αλλά στα γραφεία του συλλόγου Διαβητικών, που βρίσκονται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 27 στον 1ο όροφο (πίσω από την πρώην κλινική του Βελίκη). Το παζάρι θα διαρκέσει δύο ημέρες το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου από της 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Διοργανώνεται από την οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" και τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.
Σας καλούμε να υποστηρίξετε αυτήν την δράση είτε φέρνοντας αντικείμενα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα είτε αγοράζοντας κάποιο από τα αντικείμενα που θα διατίθενται στο παζάρι.
Αρχικά με τη δράση αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε για την αξία της επαναχρησιμοποίησης. Με την εξοικονόμηση πρώτων υλών του πλανήτη  μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του. Ήδη η γενιά μας έχει σπαταλήσει πόρους που ανήκουν στις επόμενες γενιές. Με το μοντέλο της υπερκατανάλωσης και την αίσθηση της  ανάγκης για περισσότερα υλικά που τις περισσότερες φορές δεν μας είναι απαραίτητα μπαίνουμε στην διαδικασία να εργαζόμαστε περισσότερο για να ικανοποιήσουμε πολλές από αυτές τις πλαστές μας ανάγκες.  Χάνουμε ενέργεια είτε για να τα αποκτήσουμε είτε λόγω ότι δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Στην θέση όλης αυτής της άσκοπης πολλές φορές προσπάθειας  στερούμαστε από ποιοτικό χρόνο για εμάς και τα παιδιά μας.
Με την επαναχρησιμοποίηση μειώνονται ΟΙ εκτάσεις των χωματερών οι οποίες είναι γνωστό και λυπηρό ότι νεκρώνουν και υποβαθμίζουν φυσικές περιοχές, μολύνοντας και το υπέδαφος αλλά και την ατμόσφαιρα από τα χημικά που εκπέμπουν και απελευθερώνουν.
Μέσα από τα υπαίθρια παζάρια δίνεται η δυνατότητα χρηστικά αντικείμενα που μένουν αποθηκευμένα για καιρό να πιάνουν και πάλι τόπο γίνοντας χρήσιμα σε άλλα χέρια. Οι τιμές στα υπαίθρια παζάρια είναι πολύ χαμηλές δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να μπορούν τα τα προμηθευτούν.
Μέσα από αυτό το παζάρι θα έχουμε την χαρά να ενισχύσουμε το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.
Είναι ευχάριστο να ενώνουμε τις προσπάθειες μας με στόχο την υλοποίηση μιας ωφέλιμης δράσης!!!
 
Κυριακή 29 Απριλίου εργαστήριο με θέμα "Η γιόγκα πέρα από την άσκηση" PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2018 00:35

Διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου από την οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" με θέμα:


"Η γιόγκα πέρα από την άσκηση, πως βοηθάει στην αντιμετώπιση καταστάσεων στην καθημερινότητά μας"
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 18:00 μμ θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, στο γυμναστήριο Colosseum το οποίο βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 31. Το εργαστήριο θα μας παρουσιάσει η Καραβασίλη Σάρα, κοινωνιολόγος, δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.
Στο σεμινάριο θα αναφερθεί η ιστορία της γιόγκα και θα εξηγηθεί τι είναι και ποιοι είναι οι στόχοι της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξηγηθούν και βασικά στοιχεία της γιόγκα όπως το μάντρα ΟΜ, τα στάδια της γιόγκα κτλ. Θα αναλυθούν εκτενέστερα οι στόχοι της γιόγκα σε συνδυασμό με την καθημερινότητά μας και πως μπορούμε να πλησιάσουμε και να πετύχουμε αυτούς τους στόχους αλλά και πόσο σημαντική είναι η πρακτική της γιόγκα σε αυτό. Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα αναφερθούν  τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας προς την αλήθεια και την απελευθέρωση και πως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, αλλά και πως αυτό συνδέετε με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.
Θα γίνει διάλογος και  θα κατανοηθούν σημαντικά σούτρας
Στο τρίτο μέρος θα βιώσουμε πρακτικά όσα έχουν αναφερθεί. Θα εξηγηθούν τι είναι τα pranayamaw και πόσο στενά συνδέετε η αναπνοή με το σώμα. Θα εφαρμοστούν ασκήσεις αναπνοών και θα γίνει αναφορά  στα οφέλη του διαλογισμό. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με διαλογισμό.
Ευχαριστούμε θερμά την Καραβασίλη Σάρα για τον χρόνο και την διάθεση της να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της, και το γυμναστήριο Colosseum για την φιλοξενία του
Last Updated on Monday, 23 April 2018 00:50
 
Διοργάνωση εκδρομής στη Νάουσα στην "Σχολή του Αριστοτέλη" από την οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" PDF Print E-mail
Monday, 16 April 2018 20:09

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" σας καλεί να συμμετέχετε στην βιωματική εκδρομή που διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου, στον Αρχαιολογικό χώρο στην Ισβόρια στη Νάουσα στη " Σχολή του Αριστοτέλη". Στην εκδρομή θα μας συνοδεύσει ο κ. Μπάντελης Γιάγκος, Κβαντικός ιατρός.

Ο ιστορικός αυτός χώρος είναι παγκόσμιας σημασίας, βρίσκετε η σχολή που φοίτησε ο Μ. Αλέξανδρος και άλλα παιδιά της αριστοκρατίας της Μακεδονίας. Η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση τρεχούμενα νερά και φυσικές σπηλιές.


Η Σχολή του Αριστοτέλη είναι ένα άκρως ενεργειακό μέρος, όπου ο κ Μπάντελης Γιάνκος θα μας διδάξει βιωματικά Ενεργειακές μεθόδους Εναρμόνισης, για την αρτιότητα του αμυντικού συστήματος και την αφάρμακη αντιμετώπιση των απωλειών Υγείας.
Σας πληροφορούμε ότι μελλοντικά υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών ομάδων 7 ατόμων ή σε ειδικές περιπτώσεις 9 ατόμων, στις οποίες ο γιατρός μπορεί να διδάξει όλες τις τεχνικές και τις μεθόδους Εναρμόνισης.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9:30  το πρωί. Το κόστος της εκδρομής είναι 18 ευρώ και περιλαμβάνει την μεταφορά. Η αναχώρηση θα γίνει από την εκκλησία της θείας Ανάληψης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ Δημολιού Παναγιώτα στο τηλ. 694 7154124. Οι κρατήσεις θέσεων και η προπληρωμή γίνονται στο τουριστικό γραφείο Complete Travel που βρίσκεται στην Ά Πάροδο Ειρήνης 2 (απέναντι από τα σκαλιά της εκκλησίας της θείας Ανάληψης)


Το Σάββατο 12 Μαΐου θα προηγηθεί ομιλία από τον κ. Μπάντελη με θέμα: "Ο καλύτερος γιατρός για σένα είσαι εσύ"  στις 18:30 στην αίθουσα του 1ου ορόφου του συνεδριακού κέντρου "Εκάβη"
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 99

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.