Άρθρα

Who's Online

We have 25 guests online


Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιουλίου δύο δράσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ Olympolis PDF Print E-mail
Wednesday, 04 July 2018 23:48
Η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" συμμετέχει στο Olympolis Art Project 2018 Let's Brand the city που διοργανώνει το αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ από την Παρασκευή 6 Ιουλίου έως την Δευτέρα 9 Ιουλίου, με δύο δράσεις.
Το Σάββατο 10:00 π.μ. - 12:00 π.μ. Θεραπευτικό  Τσι Κονγκ με τον Γιώργο Κατσαντώνη εκπαιδευτή Healing Tao και γιόγκα γέλιου από την ομάδα "Γιόγκα Γέλιου Κατερίνης" από την Βασιλική Αγοράτσιου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό πάρκο Κατερίνης πίσω από την παιδική χαρά.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. από την Κική Παδημητρίου, Ομοιοπαθητικό και Σύμβουλο Υγείας για την πρόληψη μη μεταδοτικών νοσημάτων, με ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα ART ME. Το εργαστήρι θα συνοδεύσει η Θεοδώρα Καλογήρου με βιολί , κλασσική κιθάρα και hung drum. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του 4ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2 στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Το τετραήμερο θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, μια γιορτή όλη η πόλη!! Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα και τις δράσεις αναλυτικά στην σελίδα στο Facebook : Olympolis Art Project 2018 - Let's Brand the city
Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία του συλλόγου Αετοί του Ολύμπου!!!

ART ME

Κάνε με τέχνη, χρησιμοποίησε τεχνικές θεάτρου, μουσικής, χορού, δράματος για να με βοηθήσεις να με γνωρίσω, έτσι απλά και ευχάριστα…


Μέσα από την τέχνη  και ειδικότερα το θέατρο έρχομαι σε επαφή με τα συναισθήματά μου, με τον ίδιο μου τον εαυτό, με σημαντικά ερωτήματα που συνήθως δεν έχω χρόνο να θέσω στην καθημερινότητά μου: Ποιος είμαι; Γιατί Υπάρχω; Είμαι ευτυχισμένος;


Πιθανόν αναθέτω την αναζήτηση στο μέλλον, όταν τα παιδιά μου θα έχουν μεγαλώσει, ή όταν θα πάρω σύνταξη; Η αλήθεια είναι πως μόνο στο ΤΩΡΑ μπορώ να κάνω πράγματα.


Εμψυχώτρια: Κυριακή Παπαδημητρίου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας

Μουσική: Θεοδώρα Καλογήρου, βιολί,  κλασσική κιθάρα, hung drum

Last Updated on Thursday, 05 July 2018 00:52
 
Κυριακή 3 Ιουνίου, σεμινάριο με θέμα: «Η Καλλιέργεια της Ζωτικής Δύναμης στο Chi Kung και στο Tai Chi» PDF Print E-mail
Tuesday, 29 May 2018 17:06

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" την Κυριακή 3 Ιουνίου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

«Η Καλλιέργεια της Ζωτικής Δύναμης στο Chi Kung και στο Tai Chi»

Την Κυριακή 3 Ιουνίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των φετινών μας εκδηλώσεων. Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κατσαντώνης, εκπαιδευτής Healing Tao, στις 10:30 πμ, στο Δημοτικό πάρκο Κατερίνης. Το σημείο συνάντησης είναι πίσω από την παιδική χαρά του πάρκου. Θα διαρκέσει περίπου ως της 12:00 και θα ακολουθήσει γιόγκα γέλιου από την ομάδα "Γιόγκα Γέλιου Κατερίνης" από την Βασιλική Αγοράτσιου.


"Τσι Κουνγκ και Τάι Τσι"


Η προφορική παράδοση λέει πως οι τεχνικές του Τσι Κουνγκ αναπτύχθηκαν στην αρχαία Κίνα, από ανθρώπους που είχαν εξαιρετική ικανότητα παρατήρησης της φύσης και του εαυτού τους.  Οι άνθρωποι αυτοί συνδύασαν δυναμικές στάσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και εστίαση του νου, καταφέρνοντας να καλλιεργήσουν τη ζωτική τους δύναμη σε πολύ υψηλό βαθμό.

Ο μύθος λέει πως ένας από αυτούς τους ανθρώπους έτυχε κάποια στιγμή να δει έναν αετό ο οποίος προσπαθούσε να πιάσει ένα φίδι. Το φίδι αντιστεκόταν και η μάχη κράτησε πολύ ώρα. Από τις κινήσεις αυτής της μάχης, ο άνθρωπος αυτός εμπνεύστηκε την τέχνη του Τάϊ Τσι.

Οι τέχνες αυτές βασίζονται στη θεώρηση ότι η σχέση μας με το Σώμα, η σχέση μας με τη Φύση και η σχέση μας με το Πνεύμα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες η μία με την άλλη και ο συνδυασμός τους προσφέρει την πραγματική Υγεία. Σε μια εποχή που όλες αυτές οι σχέσεις κλονίζονται, ίσως μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτές τις αρχαίες τέχνες.

Ο Γιώργος Κατσαντώνης μαθητεύει από το 1997 στις Ταοϊστικές Τέχνες, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ταϊλάνδη. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του συστήματος ‘Healing Tao’.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές μας και όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθούν οι φετινές μας δράσεις.

Ευχαριστούμε:

  • τον Δήμο Κατερίνης
  • το γυμναστήριο  Colosseum
  • το χόρο YOGA STUDIO "ΔΙΑΜΑΝΤΙ"
  • το εστιατόριο "Απόλαυση"
  • το Διαφημιστικό γραφείο -  Ψηφιακές εκτυπώσεις Γαϊτάνης
  • το Διαφημιστικό γραφείο UTOPIA
  • το φωτογραφείο Πανταζή
  • τον Ανανιάδη Κωνσταντίνο

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν τις δράσεις της "Μητέρας Γης".

Ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι με ξέγνοιαστες στιγμές και συναισθήματα ελπίδας, χαράς και αγάπης!!
 
Όλες οι ομιλίες που έχει διοργανώσει η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" βρίσκονται στο κανάλι στο youtube MotherEarthGreece PDF Print E-mail
Sunday, 06 May 2018 08:51

Όλες οι ομιλίες που έχει διοργανώσει η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" βρίσκονται στο κανάλι στο youtube MotherEarthGreece

 

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.