Άρθρα

Who's Online

We have 17 guests online


2012-4-11 Δεύτερο Ανταλλακτικό Παζάρι στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης από το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας PDF Print E-mail
Tuesday, 10 April 2012 15:41

 

Την περασμένη Τετάρτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι από το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.

Το παζάρι έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και λειτουργεί κάθε Τετάρτη. Ήδη καθημερινές ανάγκες με βασικά είδη διατροφής όπως σιτηρά, αλεύρι και μεταποιημένα αρτοσκευάσματα, όσπρια, γάλα και προϊόντα του, μέλι, λαχανικά, φρούτα και πολλά άλλα είδη προμηθεύονται με ανταλλαγές τα μέλη του δικτύου χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων. Καθημερινά γίνονται νέες εγγραφές και οι αναρτημένες αγγελίες είναι πάνω από 200. Το παζάρι είναι ένας χώρος συνάντησης που δίνει την δυνατότητα στα μέλη να γνωριστούν αλλά και την ίδια ώρα να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά είδη. Εκτός του παζαριού γίνονται καθημερινά πολλές ανταλλαγές με προϊόντα και με υπηρεσίες, σε εργαστήρια, ιατρεία και σε καταστήματα. Όσο αυξάνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται στο δίκτυο, τα προϊόντα που ανταλλάσσονται αλλά και όσα περισσότερα καταστήματα συμμετέχουν στο δίκτυο τόσο περισσότερες ανταλλαγές θα γίνονται.

Τελικά μας έκανε τη χάρη ο καιρός και τελευταία στιγμή δεν άλλαξαν τα σχέδια μας. Πολλοί ήταν οι περαστικοί που ενημερώθηκαν για το Δίκτυο και τον τρόπο λειτουργίας του.  Κάποιοι θυμήθηκαν τους παλιούς καιρούς με τις ανταλλαγές που γινόντουσαν και τότε. Καθημερινά οι υπηρεσίες και τα προιόντα που προστίθενται στη λίστα των προσφορών μεγαλώνει. Στο παζάρι δεν πουλάμε και δεν αγοράζουμε μόνο ανταλλάσσουμε με την τοπική εναλλακτική μας μονάδα τον "ήλιο". Ένας ήλιος ισοδυναμεί με ένα ευρώ. Παράλληλα εδώ και 8 μήνες πραγματοποιούμε και χαριστικό παζάρι με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κλπ. Το χαριστικό παζάρι έδωσε ανάσα σε πολλές οικογένειες που δεν χρειάστηκε να αγοράσουν ρούχα και αντικείμενα, είδη πρώτης ανάγκης. Αλληλεγγύη αλλά και επαναχρησιμοποίηση!

Στην όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν πάνω από 33 Αχρήματα Δίκτυα. Στον Βόλο το Τεμ-Μαγνησίας  έχει ξεκινήσει και αυτό την δική του αγορά. Το πανεπιστήμιο Βόλου τους παραχώρησε δύο κτίσματα τα οποία ανακαινίστηκαν και όσοι εργάστηκαν αμείφθηκαν με τεμ την εναλλακτική μονάδα του δικτύου. Εκεί είναι και ο χώρος που γίνεται η αγορά. Σε κάθε δίκτυο υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Το κάθε ένα έχει πάρει τον δικό του δρόμο. Αυτό που είναι κοινό στα Αχρήματα Δίκτυα είναι οι ανταλλαγές χωρίς χρήματά, η ανθρώπινη επικοινωνία αλλά και η ελπίδα. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας σε ένα μεγάλο βαθμό, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Συνεχίζουμε να ικανοποιούμε πολλές καθημερινές μας ανάγκες!

Κατά την διάρκεια του παζαριού μπορεί να ενημερωθεί αλλά και να γίνει μέλος του δικτύου όποιος το επιθυμεί.

Τετάρτη 11 Απριλίου 18:00 - 20:00 στα κανόνια ανάμεσα στην Εκάβη και τα Καπή.

 

 

Last Updated on Tuesday, 30 October 2012 12:05
 
2012-4-1 Πρωτομαγιά στο κτήμα "Μαρελιά" PDF Print E-mail
Friday, 27 April 2012 23:03

 

Το Δίκτυό μας, Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας, πριν από ένα μήνα, έκανε την παρθενική του έξοδο στο πάρκο της πόλης μας. Αφού φιλοξενήθηκε στην αυλή σπιτιού μέλους του δικτύου για 8 μήνες, που λειτούργησε, ως μήτρα για να λάβει ζωή, τώρα αισθάνεται έτοιμο, να βγει στην κοινωνία μας. Σταθερά και γεμάτο ζωή, είναι έτοιμο να περπατήσει ανάμεσα στους ανθρώπους, να γνωριστεί, να ωσμωθεί, να λάβει θέση , ως νέα πρόταση μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων.

Για να μπορέσει τούτη η δράση, να την ολοκληρώσει αποτελεσματικά, πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του, τα κύτταρα του. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τα μέλη του. Μέλη, που αν θέλουν να προχωρήσουν ενωμένα, ως ένας οργανισμός , πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η εργασία του καθενός, να συνεργάζονται και να στηρίζονται αρμονικά.

Γι’ αυτό και το δίκτυο αρχίζει τις εξορμήσεις στους χώρους των μελών (αγροκτήματα, οικίες, κήποι ….)  με σκοπό να βοηθήσει το ένα μέλος το άλλο, σε όποιες εργασίες υπάρχουν και όπου είναι εφικτό.

Η ανταλλαγή έχει ως  ένα βαθμό επιτευχθεί.

Η αλληλεγγύη μέλλει να εφαρμοσθεί.

Πρώτη εξόρμηση-συνάντηση- εργασία στο αγρόκτημα Μαρελιά την Πρωτομαγιά μετά τις 10:00 το πρωί. Το κτήμα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κατερίνη σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Θα ραντίσουμε τις ελιές της Μαρίας με ενεργούς μικροοργανισμούς και θα βοηθήσουμε σε εργασίες στον κήπο. Θα είναι χρήσιμο όποιος έχει καθαρό ψεκαστήρα να τον φέρει μαζί του. Το ίδιο ισχύει με εργαλεία για τον κήπο:τσάπες, φτυάρια.

Θα ετοιμάσουμε φαγητό και θα γιορτάσουμε την πρωτομαγιά.

Όποιος ενδιαφέρετε να συμμετέχει ας επικοινωνήσει με τις

Μαρία Φερφύρη τηλ: 6944396100

Κερασία Παπούλια τηλ:6972190976

έτσι ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε το τραπέζι αλλά και να πάρετε οδηγίες για την τοποθεσία του κτήματος.

 

Last Updated on Friday, 27 April 2012 23:13
 
2012-4-4 Το Ανταλλακτικό παζάρι στο Δημοτικό πάρκο Κατερίνης PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Tuesday, 03 April 2012 18:31

 

 

 

To Ανταλλακτικό  παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας την Τετάρτη 4 Απριλίου και για όλες τις Τετάρτες του Απριλίου θα γίνουν  στο Δημοτικό πάρκο της πόλης μας. Το ακριβές σημείο είναι στα κανόνια ανάμεσα στην Εκάβη και τα Καπή. Θα λειτουργήσει από της 6 έως της 8 το απόγευμα. Έχουμε πάρει τη  άδεια του δήμου και ζητήσαμε από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Ζήνων Σατραζέμη  να επισκεφτεί το παζάρι μας ώστε να δει και ο ίδιος την λειτουργία του αλλά και το πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξή του δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες της Πιερίας να ικανοποιούν βασικές τους ανάγκες χωρίς την χρήση χρημάτων.

 

Last Updated on Thursday, 08 November 2012 23:00
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 83 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.