Άρθρα

Who's Online

We have 24 guests online


2012-3-3 Ενημερωτική Ημερίδα του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Tuesday, 28 February 2012 01:24

 


Ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 17:30μμ

Στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη"

 

από το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας

με θέμα: "Η Απάντηση στην Οικονομική Κρίση"

Το Δίκτυο Ανταλλαγών είναι μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία.

Το Δίκτυο δεν αντικαθιστά τα χρήματα αλλά μπορεί να βοηθήσει άτομα και οικογένειες μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διαθέσουν και που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή.

Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργείται από τα ίδια τα μέλη του για τα μέλη του και μέσα από αυτό οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, να δώσουν αξία στα τοπικά προϊόντα τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.  Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική κρίση, η πρόταση του Δικτύου Ανταλλαγών μπορεί να βοηθήσει οικογένειες και επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Last Updated on Tuesday, 15 January 2013 21:00
Read more...
 
2012-2-18 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας PDF Print E-mail
Monday, 27 February 2012 19:14

1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία

Σε συνεργασία με το "Πελίτι"

 

 

Tο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην "Εκάβη" η 1η γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών της Πιερίας. Ερασιτέχνες καλλιεργητές, επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές, γεωπόνοι, μέλη των περιαστικών καλλιεργειών Θεσσαλονίκης ( ΠΕΡΚΑ), πλήθος κόσμου από κάθε μεριά της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν σπόρους. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Υπολογίζεται ότι δόθηκαν πάνω από 3.000 φακελάκια σπόρων από 50 διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών ,βοτάνων και αρωματικών φυτών.  Εκτός από τα μέλη της ομάδας μας που ήδη είχαν συσκευάσει τους σπόρους,  πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν με τους δικούς τους σπόρους για να τους δώσουν  σε όποιους ενδιαφέρονταν. Στην ανταλλαγή συμμετείχε και το "Πελίτι" με σπόρους από ντόπιο καλαμπόκι,τοπαϊπούρ(γλυκόριζα) κ.λ.π.

Άνθρωποι με κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα από διάφορες πόλεις της χώρας μας, δημιούργησαν μία πολύ φιλική και όμορφη ατμόσφαιρα. Η ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην εκδήλωση ήταν σπουδαία. Φέρνοντας μαζί τους δικά τους εδέσματα συνετέλεσαν στο στόλισμα ενός όμορφου και γευστικού μπουφέ .

 

Last Updated on Tuesday, 08 July 2014 21:05
Read more...
 
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ" 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012-2-18 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία PDF Print E-mail
Tuesday, 14 February 2012 00:06

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία. Λόγω των καιρικών συνθηκών η γιορτή δεν θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης όπως  είχε αρχικά προγραμματιστεί αλλά στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης "Εκάβη" στον 1ο όροφο. Η "Εκάβη" βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 3 (δίπλα στο δημοτικό πάρκο).

 

 

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες:

από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη με θέμα την Διατήρηση και Διάδοση των Παραδοσιακών Ποικιλιών , τον Βασιλάκο Σωκράτη με θέμα τη "Βιοκαλλιέργεια" και τον Σωτήρη Καγιά με θέμα  τις "Οικοκοινότητες".

Μετά τις ομιλίες θα γίνει η ανταλλαγή των σπόρων. Πάνω από 2.000 φακελάκια από 35 διαφορετικές ποικιλίες θα ανταλλαγούν στην γιορτή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η γιορτή από πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Αν έχετε σπόρους μπορείτε να συμμετέχετε διαθέτοντας τους στην γιορτή.

 

Σκοπός μας και επόμενο βήμα η δημιουργία Τράπεζας Σπόρων Πιερίας για:

 

·       Τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών

 

·       Την αυτονομία μας στις καλλιέργειες

 

·       Τη διατήρηση της υγείας μας μέσω της τροφής.

 

Στόχοι μας:

 

Η αύξηση του αριθμού των ειδών και των ποικιλιών των διαθέσιμων σπόρων και η εύρεση περισσότερων ποικιλιών της περιοχής μας για την Τράπεζα Σπόρων Πιερίας

Η απόκτηση ευρύτερης γνώσης για τον τρόπο καλλιέργειας κάθε σπόρου, την απόδοσή του, την καλύτερη συντήρησή του κ.ά.

Η αύξηση της ποσότητας και η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων τροφίμων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Υπεύθυνα και με συνέπεια, επιστρέψτε μέρος από τους σπόρους που θα καλλιεργήσετε για να τους διαδόσουμε και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Ενημερώστε μας για την απόδοσή τους και τις συνθήκες της καλλιέργειάς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους:

Ηλίας Παλαιοσελίτης τηλ.  6942411900

Γεωργία Μουρατίδου τηλ.  6978565585

Γεώργιος Βαρυτιμίδης τηλ. 6945371462

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει πρόχειρο γεύμα. Μπορείτε να φέρετε γλυκά, αλμυρά, φρούτα και  καρπούς και να τα μοιραστούμε σε ένα κοινό τραπέζι.

Σε συνεργασία με το "Πελίτι" www.peliti.gr

Last Updated on Friday, 17 February 2012 19:06
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 85 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.