Άρθρα

Who's Online

We have 16 guests online


2012-3-18 Ημερίδα Φυσικός Τοκετός - Θηλασμός PDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012 16:43

 

Στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη" την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 18:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη με θέμα:

"Φυσικός Τοκετός - Θηλασμός"

Ομιλήτριες: Αγγελική Μπουζάκη, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Αθηνά Αβραμίδου, Μαία για τον φυσικό τοκετό,

Άννα Πατσούρου, Παιδίατρος IBCLC, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και ο μητρικός θηλασμός είναι φυσιολογικές λειτουργίες της γυναικείας φύσης. Στις ημέρες μας όμως αυτό το γεγονός έχει «ξεχαστεί». Η ιατρικοποίηση της εγκυμοσύνης και του τοκετού μετατρέπει αυτόματα σε ασθενή μια υγιή γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει και παράλληλα αυξάνει τα προβλήματα υγείας τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί της. Ας μη ξεχνάμε το σκανδαλώδες ποσοστό των καισαρικών τομών στη χώρα μας που φτάνει το 70% στα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Μπορεί μια γυναίκα στην Ελλάδα να γεννήσει το παιδί της με φυσικό τρόπο; Χωρίς τη χρήση φαρμάκων και περιττών ιατρικών παρεμβάσεων;  Πόσο εφικτός είναι ο φυσιολογικός τοκετός μετά απο καισαρική;

Τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ο τοκετός στο σπίτι επιλέγεται απ’ όλο και περισσότερες γυναίκες. Είναι μόδα ή φιλοσοφία;

Μέσα στη πρώτη ώρα μετά τον τοκετό ξεκινά ο μητρικός θηλασμός που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για κάθε μητέρα και το παιδί της. Ενώ είναι θεωρητικά μια διαδικασία απλή και φυσική, στη πράξη προκύπτουν προβλήματα απο λανθασμένη ενημέρωση και ελλιπή υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας.

Η Αγγελική Μπουζάκη , η Ειρήνη – Αθηνά Αβραμίδου, και η Άννα Πατσούρου θα αναλύσουν όλα τα θέματα της μητρότητας που απασχολούν χιλιάδες γυναίκες.

Οι εμπειρίες που συντελούν στην ανάπτυξη, απο τη στιγμή της σύλληψης μας και κατά της διάρκεια της ζωής μας, οδηγούν σε υγιές σώμα και νου!

Ας προασπίσουμε την υγεία με μια καλή αρχή στη ζωή!

 

Last Updated on Tuesday, 13 March 2012 01:39
 
Ομιλίες 2011 - 2012
Written by Anastasia   
Thursday, 13 October 2011 00:00

Last Updated on Sunday, 19 February 2012 22:01
 
2012-3-3 Ενημερωτική Ημερίδα του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Tuesday, 28 February 2012 01:24

 


Ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 17:30μμ

Στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη"

 

από το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας

με θέμα: "Η Απάντηση στην Οικονομική Κρίση"

Το Δίκτυο Ανταλλαγών είναι μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία.

Το Δίκτυο δεν αντικαθιστά τα χρήματα αλλά μπορεί να βοηθήσει άτομα και οικογένειες μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διαθέσουν και που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή.

Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργείται από τα ίδια τα μέλη του για τα μέλη του και μέσα από αυτό οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, να δώσουν αξία στα τοπικά προϊόντα τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.  Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική κρίση, η πρόταση του Δικτύου Ανταλλαγών μπορεί να βοηθήσει οικογένειες και επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Last Updated on Tuesday, 15 January 2013 21:00
Read more...
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 85 of 101

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.