Άρθρα

Who's Online

We have 59 guests online


2011-09-15" Ανταλλακτικό Παζάρι σε εβδομαδιαία βάση από το Δίκτυο Ανταλλαγών" PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Friday, 23 September 2011 22:47

 

Κατερίνη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

" Ανταλλακτικό Παζάρι σε εβδομαδιαία βάση από το Δίκτυο Ανταλλαγών"

Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Δίκτυο Ανταλλαγών με τη λειτουργία εβδομαδιαίου ανταλλακτικού παζαριού κάθε Τετάρτη. Για πρώτη φορά το παζάρι λειτούργησε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, προσελκύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών (Δ.Α.) Πιερίας ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγους μήνες και ήδη τα μέλη του ανέρχονται σε 60 περίπου άτομα. Τα μέλη του δικτύου, που συνεδριάζουν κάθε μήνα, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην υπάρχει συντονιστική επιτροπή. Έτσι, όλα τα μέλη καταθέτουν τις προτάσεις τους και οι αποφάσεις παίρνονται κατόπιν ψηφοφορίας, κατά το πρότυπο της άμεσης δημοκρατίας.

Ήδη μέλη του δικτύου έχουν αρχίσει τις ανταλλαγές και η συναλλαγή χωρίς ευρώ είναι πραγματικότητα και στην Πιερία. Για παράδειγμα, γυναίκα που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα της καθαριότητας κέρδισε τους αντίστοιχους «ήλιους» («ήλιος»= τοπική εναλλακτική μονάδα του δικτύου ανταλλαγών στην Πιερία)  και στη συνέχεια τους εξαργύρωσε παίρνοντας λάδι. Επίσης, εναλλακτική θεραπεύτρια πρόσφερε υπηρεσίες μασάζ και με τους ήλιους που αμείφθηκε πήγε τα παιδιά της στον οδοντίατρο ανταλλάσσοντας ένα μέρος της υπηρεσίας με «ήλιους». Ακόμη, γίνονται ανταλλαγές με ιδιαίτερα μαθήματα, περιποιήσεις αισθητικής, λαχανικών κλπ. (σ.σ. μπορείτε να βρείτε την αναλυτική λίστα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ομάδας www.motherearth.gr)

 

Last Updated on Thursday, 08 November 2012 22:53
Read more...
 
Beach Party στην παραλία PDF Print E-mail
Written by Κωνσταντία Καρλέτσα   
Friday, 02 September 2011 10:53

Beach Party στην παραλία

Επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και σε λίγο, αργά και νωχελικά, θα επιστρέψουμε στους "κανονικούς" ρυθμούς της ζωής μας, ας το αποχαιρετήσουμε στην παραλία με ενα πάρτυ - συνάντηση γύρω από τη φωτιά. 
Αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, και γύρω στις 9 η ώρα το βραδάκι, η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" και οι φίλοι μας θα είμαστε γύρω από τη φωτιά μεταξύ Παραλίας και Κατερινόσκαλας, δίπλα στο Παρατηρητήριο και απέναντι από το ξενοδοχείο Απέριο. 
Ακολουθείστε τις δάδες και ελάτε να ανάψουμε φωτιά, να ψήσουμε πατάτες και μελιτζάνες, να τσιμπίσουμε εδέσματα και να γνωριστούμε καλύτερα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και δίπλα στη θάλασσα, ρομαντικά και με καλή διάθεση.
Αν θέλετε, φέρτε και τα δικά σας εδέσματα, βιολογικά κέικ, μικρά γλυκά, χυμούς και φαγώσιμες μπουκίτσες κάθε είδους (πάντα χορτοφαγικού περιεχομένου!) για να ανταλλάξουμε γεύσεις, αν θέλετε φέρτε την κιθάρα σας για να καλλιτεχνίσουμε γύρω από τη φωτιά ή ότι σκεφτείτε ότι ταιριάζει στο πνεύμα μιας τέτοιας γιορτής.
Εμείς σας προσκαλούμε και θα σας περιμένουμε,

Τηλ. επικοινωνίας 6936357561 Κωνσταντία

Last Updated on Friday, 02 September 2011 11:28
 
2011-09-01 Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Friday, 02 September 2011 08:41

Περιοχή Ειδικής Προστασίας o Υγροβιότοπος στις Αλυκές Κίτρους

 

Μέλη της Οικολογικής Ομάδας "Μητέρα Γη" συναντήθηκαν στις 24 Αυγούστου με τον αντιδήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Δημήτρη Σιανίδη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα σκουπίδια που κατακλύζουν τον αιγιαλό στην παραλία των Αλυκών Κίτρους γύρω από τον υδροβιότοπο. Ο υγροβιότοπος των Αλυκών Κίτρους εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «Natura 2000», προστατεύεται από τη «Συνθήκη Ramsar» και έχει αναγνωριστεί ως «Περιοχή Ειδικής Προστασίας». Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη βιοποικιλότητα οργανισμών χλωρίδας και πανίδας. Ορισμένοι από αυτούς είναι σπάνιοι ή απειλούνται με εξαφάνιση.

 

Τα μέλη της ομάδας ζήτησαν να καθαριστεί η περιοχή και πρόσφεραν να συμμετέχουν εθελοντικά. Επιπλέον, τόνισαν ότι ο καθαρισμός αλλά και όποια τουριστική ανάπτυξη και εκμετάλλευση υπάρξει στην περιοχή, να γίνει με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Από την πλευρά του, ο κ. Σιανίδης ενημέρωσε την ομάδα ότι ήδη ο δήμος έχει μπει στην διαδικασία αλλαγής της εικόνας της περιοχής καθαρίζοντας κάποια μέρη του αιγιαλού. Στο σημείο αυτό, του ζητήθηκε από την ομάδα να γίνει ένας καθαρισμός τον Σεπτέμβρη για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα και ο αντιδήμαρχος ανταπαντώντας είπε ότι αυτός ο καθαρισμός θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπο κόστος, μιας και η καλοκαιρινή σαιζόν τελειώνει και λόγω του ότι τα ρεύματα που επικρατούν στο Θερμαϊκό, σε συνδυασμό με τον έντονο κυματισμό του χειμώνα, θα ξαναφέρουν σκουπίδια στις ακτές των Αλυκών. Δεσμεύθηκε  βέβαια να συλλεχθούν όλα τα μεγάλα βαρέλια που κάποια μάλιστα εξαιτίας των κυμάτων έχουν θαφτεί στην άμμο. Η οικολογική ομάδα επέμενε στη θέση της να γίνει άμεσα ο καθαρισμός του αιγιαλού καθώς πεποίθησή της είναι ότι το καθαρό περιβάλλον δεν έχει σχέση με τις εποχές και είναι υποχρέωσή μας να το διατηρούμε καθαρό σε μόνιμη βάση. Ο άνθρωπος άλλωστε είναι ο μόνος που το μολύνει και το διαταράσσει. Τον καθαρισμό του Απριλίου του 2012 θα τον κάνουμε για μας, όμως τον άμεσο καθαρισμό του Σεπτεμβρίου θα τον κάνουμε για την ίδια τη φύση.

 

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει η συνείδησή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που γινόμαστε μάρτυρες ρίψης σκουπιδιών από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, από λουόμενους που εγκαταλείπουν κάθε λογής σκουπίδια στην παραλία αλλά και από επισκέπτες στο βουνό ή το δάσος.  Θα αλλάξουμε τα δεδομένα γύρω μας αν πρωτίστως αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά. Δυστυχώς στην Ελλάδα φημιζόμαστε για τα καθαρά μας σπίτια αλλά έξω από την αυλή μας δεν μας νοιάζει η κατάσταση. Ας αλλάξουμε επιτέλους την εικόνα της χώρας μας που έχουμε την τύχη να ζούμε.

Οι προτάσεις μας, όπως ειπώθηκαν και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, είναι οι εξής:

 

· Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και συστηματική ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, για τις συνέπειες της ρύπανσης από την ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών

· Ανάπτυξη κατάλληλης υποδομής για τη συλλογή και σωστή απόρριψη των αποβλήτων σε ευαίσθητες περιοχές

· Εντοπισμός των κύριων πηγών ρύπανσης και των αιτιών του προβλήματος

· Κατάρτιση και τήρηση προγραμμάτων καθαρισμού των ακτών, συλλογής και σωστής διάθεσης των αποβλήτων και τακτικός έλεγχος της ορθής λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών

· Εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» με επιβολή χρηματικών προστίμων εάν κριθεί αναγκαίο και την υποχρέωση πλήρους αποκατάστασης του περιβάλλοντος από το ρυπαίνοντα.


Περιμένουμε να τις λάβουν σοβαρά υπόψη οι αρμόδιοι για να επιλυθεί το πρόβλημα των αποβλήτων οριστικά. Δεν απαιτείται κόστος αλλά καλός προγραμματισμός και δέσμευση για την τήρησή του.

 

 

Last Updated on Friday, 02 September 2011 08:49
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 85 of 91

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.