Άρθρα

Who's Online

We have 29 guests online


2012-2-18 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας PDF Print E-mail
Monday, 27 February 2012 19:14

1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία

Σε συνεργασία με το "Πελίτι"

 

 

Tο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην "Εκάβη" η 1η γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών της Πιερίας. Ερασιτέχνες καλλιεργητές, επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές, γεωπόνοι, μέλη των περιαστικών καλλιεργειών Θεσσαλονίκης ( ΠΕΡΚΑ), πλήθος κόσμου από κάθε μεριά της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν σπόρους. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Υπολογίζεται ότι δόθηκαν πάνω από 3.000 φακελάκια σπόρων από 50 διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών ,βοτάνων και αρωματικών φυτών.  Εκτός από τα μέλη της ομάδας μας που ήδη είχαν συσκευάσει τους σπόρους,  πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν με τους δικούς τους σπόρους για να τους δώσουν  σε όποιους ενδιαφέρονταν. Στην ανταλλαγή συμμετείχε και το "Πελίτι" με σπόρους από ντόπιο καλαμπόκι,τοπαϊπούρ(γλυκόριζα) κ.λ.π.

Άνθρωποι με κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα από διάφορες πόλεις της χώρας μας, δημιούργησαν μία πολύ φιλική και όμορφη ατμόσφαιρα. Η ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην εκδήλωση ήταν σπουδαία. Φέρνοντας μαζί τους δικά τους εδέσματα συνετέλεσαν στο στόλισμα ενός όμορφου και γευστικού μπουφέ .

 

Last Updated on Tuesday, 08 July 2014 21:05
Read more...
 
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ" 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012-2-18 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία PDF Print E-mail
Tuesday, 14 February 2012 00:06

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία. Λόγω των καιρικών συνθηκών η γιορτή δεν θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης όπως  είχε αρχικά προγραμματιστεί αλλά στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης "Εκάβη" στον 1ο όροφο. Η "Εκάβη" βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 3 (δίπλα στο δημοτικό πάρκο).

 

 

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες:

από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη με θέμα την Διατήρηση και Διάδοση των Παραδοσιακών Ποικιλιών , τον Βασιλάκο Σωκράτη με θέμα τη "Βιοκαλλιέργεια" και τον Σωτήρη Καγιά με θέμα  τις "Οικοκοινότητες".

Μετά τις ομιλίες θα γίνει η ανταλλαγή των σπόρων. Πάνω από 2.000 φακελάκια από 35 διαφορετικές ποικιλίες θα ανταλλαγούν στην γιορτή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η γιορτή από πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Αν έχετε σπόρους μπορείτε να συμμετέχετε διαθέτοντας τους στην γιορτή.

 

Σκοπός μας και επόμενο βήμα η δημιουργία Τράπεζας Σπόρων Πιερίας για:

 

·       Τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών

 

·       Την αυτονομία μας στις καλλιέργειες

 

·       Τη διατήρηση της υγείας μας μέσω της τροφής.

 

Στόχοι μας:

 

Η αύξηση του αριθμού των ειδών και των ποικιλιών των διαθέσιμων σπόρων και η εύρεση περισσότερων ποικιλιών της περιοχής μας για την Τράπεζα Σπόρων Πιερίας

Η απόκτηση ευρύτερης γνώσης για τον τρόπο καλλιέργειας κάθε σπόρου, την απόδοσή του, την καλύτερη συντήρησή του κ.ά.

Η αύξηση της ποσότητας και η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων τροφίμων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Υπεύθυνα και με συνέπεια, επιστρέψτε μέρος από τους σπόρους που θα καλλιεργήσετε για να τους διαδόσουμε και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Ενημερώστε μας για την απόδοσή τους και τις συνθήκες της καλλιέργειάς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους:

Ηλίας Παλαιοσελίτης τηλ.  6942411900

Γεωργία Μουρατίδου τηλ.  6978565585

Γεώργιος Βαρυτιμίδης τηλ. 6945371462

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει πρόχειρο γεύμα. Μπορείτε να φέρετε γλυκά, αλμυρά, φρούτα και  καρπούς και να τα μοιραστούμε σε ένα κοινό τραπέζι.

Σε συνεργασία με το "Πελίτι" www.peliti.gr

Last Updated on Friday, 17 February 2012 19:06
 
2012-2-25 Διάλεξη Αλεξάνδρα Ευθημιάδου Γρίβα PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Thursday, 23 February 2012 22:22

 

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα:

« Σύγχρονα Νοσήματα του Ανοσοποιητικού Συστήματος - Αυτοάνοσα

(Ψωριάσεις - Ρευματοειδής Αρθρίτις - Σκλήρυνση κατά πλάκας)»

 

 

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα για τα αυτοάνοσα νοσήματα  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 17:30  το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης " ΕΚΑΒΗ ". Την διάλεξη θα ακολουθήσει Χορτοφαγικό Τραπέζι. Σκοπός του μπουφέ είναι να διαδώσουμε την υγιεινή διατροφή και να μοιραστούμε συνταγές και ιδέες.

Μέλη της ομάδας μας γινόμαστε καθημερινά δέκτες δεκάδων εμπειριών από ανθρώπους που έχουν αναζητήσει την λύση των προβλημάτων υγείας τους εξαλείφοντας της αιτίες που τα είχαν δημιουργήσει. Είναι σαν ένα ντόμινο. Η πραγματική αναγέννηση που συμβαίνει σε κάποιον ασθενή που παύει να είναι ασθενής είναι η αληθινή απόδειξη, αυτό που πείθει πραγματικά και επηρεάζει και τον περίγυρο του ατόμου που έχει βρει την υγεία του στην κυριολεξία.

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου: ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Με τον όρο αυτοάνοσα νοσήματα περιγράφεται ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων: ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, οι διάφορες αγγείιτιδες, η ψωριασική αρθρίτιδα και άλλες παρόμοιες νοσολογικές οντότητες.

 

Ως αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται οι καταστάσεις όπου ο οργανισμός στρέφεται εναντίον του ίδιου του εαυτού του, καταστρέφοντας τα όργανά του. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι το συχνότερο νόσημα του συνδετικού ιστού. Οι επιπτώσεις της αποτελούν μια σημαντική αιτία λειτουργικής ανικανότητας, αναπηρίας και θνησιμότητα κι επηρεάζουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή του πάσχοντος, όσο και την καθημερινότητα της οικογένειάς του.

 

Η πρώτη ιατρική περιγραφή αυτών των νοσημάτων έγινε στην Ευρώπη το 1800. Η δραματική αύξηση της επίπτωσής τους όμως στις αναπτυγμένες χώρες παρατηρείται από το 1950 και μετά, και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αλλαγή του τρόπου διατροφής και την εισβολή των βιομηχανοποιημένων τροφών στο διαιτολόγιο των ανθρώπων.

 

Η συμβατική ιατρική χαρακτηρίζει αυτά τα νοσήματα ως άγνωστης αιτιολογίας και παθογένειας και, παρόλο που αδυνατεί να τα ερμηνεύσει, υποβάλλει τους ασθενείς σε όλο και πιο επιθετικές «θεραπείες» με φάρμακα που έχουν πολλές σοβαρές παρενέργειες. Οι «θεραπείες» αυτές δεν στοχεύουν στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, αλλά στην επιβράδυνση της εξέλιξης του νοσήματος, θεωρώντας ουσιαστικά αυτά τα νοσήματα ως μη-αναστρέψιμα.

 

Η νέο-Ιπποκρατική ιατρική θεωρεί ότι κάθε νόσημα είναι άμεσα συναρτημένο με τον τρόπο ζωής, διατροφής και με την πολυφαρμακία την οποία υφίσταται ο σύγχρονος άνθρωπος από την γέννησή του. Ο οργανισμός αποτελεί μια δυναμική κατάσταση και η υγεία ή η αρρώστια του διαμορφώνεται κάθε λεπτό. Η θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πρώτο στάδιο διάγνωσης είναι απολύτως εφικτή, με την αλλαγή του μοντέλου ζωής και την έναρξη αγωγής με φαρμακευτικά βότανα. Επίσης σε ασθενείς που έχουν λάβει μακροχρόνια χημική φαρμακευτική αγωγή είναι δυνατόν να διακοπεί σταδιακά η χρήση των χημικών φαρμάκων και να βοηθηθεί ο ασθενής από φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, που δεν τον εκθέτουν στον κίνδυνο παρενεργειών που πολλές φορές είναι απειλητικές για την υγεία και τη ζωή του.

 

Τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ασθενών με αυτοάνοσα, η εμφάνιση των νοσημάτων αυτών σε βρέφη και παιδιά, ο τραγικός αριθμός νέων ενηλίκων που καταδικάζονται σε ανικανότητα προς εργασία, αποτελούν απόδειξη ότι η συμβατική αντίληψη περί διατροφής και θεραπείας έχει αποτύχει. Η σύγχρονη πραγματικότητα μας οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι οι ενήλικες είναι πολύ πιο άρρωστοι και ανίκανοι να συντηρήσουν τον εαυτό τους και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, από ότι οι γονείς του.

 

Η παθολόγος κ. Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου θα αναλύσει στην ομιλία της τους ουσιαστικούς λόγους που οδηγούν στην εμφάνιση των αυτοάνοσων, τα θεραπευτικά αδιέξοδα της συμβατικής ιατρικής και την ουσιαστική θεραπευτική παρέμβαση με την διατροφή και την φυτοθεραπεία

 

Last Updated on Tuesday, 30 October 2012 12:07
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 85 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.