Άρθρα

Who's Online

We have 6 guests and 1 member online


2012-2-25 Διάλεξη Αλεξάνδρα Ευθημιάδου Γρίβα PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Thursday, 23 February 2012 22:22

 

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα:

« Σύγχρονα Νοσήματα του Ανοσοποιητικού Συστήματος - Αυτοάνοσα

(Ψωριάσεις - Ρευματοειδής Αρθρίτις - Σκλήρυνση κατά πλάκας)»

 

 

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα για τα αυτοάνοσα νοσήματα  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 17:30  το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης " ΕΚΑΒΗ ". Την διάλεξη θα ακολουθήσει Χορτοφαγικό Τραπέζι. Σκοπός του μπουφέ είναι να διαδώσουμε την υγιεινή διατροφή και να μοιραστούμε συνταγές και ιδέες.

Μέλη της ομάδας μας γινόμαστε καθημερινά δέκτες δεκάδων εμπειριών από ανθρώπους που έχουν αναζητήσει την λύση των προβλημάτων υγείας τους εξαλείφοντας της αιτίες που τα είχαν δημιουργήσει. Είναι σαν ένα ντόμινο. Η πραγματική αναγέννηση που συμβαίνει σε κάποιον ασθενή που παύει να είναι ασθενής είναι η αληθινή απόδειξη, αυτό που πείθει πραγματικά και επηρεάζει και τον περίγυρο του ατόμου που έχει βρει την υγεία του στην κυριολεξία.

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου: ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Με τον όρο αυτοάνοσα νοσήματα περιγράφεται ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων: ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, οι διάφορες αγγείιτιδες, η ψωριασική αρθρίτιδα και άλλες παρόμοιες νοσολογικές οντότητες.

 

Ως αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται οι καταστάσεις όπου ο οργανισμός στρέφεται εναντίον του ίδιου του εαυτού του, καταστρέφοντας τα όργανά του. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι το συχνότερο νόσημα του συνδετικού ιστού. Οι επιπτώσεις της αποτελούν μια σημαντική αιτία λειτουργικής ανικανότητας, αναπηρίας και θνησιμότητα κι επηρεάζουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή του πάσχοντος, όσο και την καθημερινότητα της οικογένειάς του.

 

Η πρώτη ιατρική περιγραφή αυτών των νοσημάτων έγινε στην Ευρώπη το 1800. Η δραματική αύξηση της επίπτωσής τους όμως στις αναπτυγμένες χώρες παρατηρείται από το 1950 και μετά, και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αλλαγή του τρόπου διατροφής και την εισβολή των βιομηχανοποιημένων τροφών στο διαιτολόγιο των ανθρώπων.

 

Η συμβατική ιατρική χαρακτηρίζει αυτά τα νοσήματα ως άγνωστης αιτιολογίας και παθογένειας και, παρόλο που αδυνατεί να τα ερμηνεύσει, υποβάλλει τους ασθενείς σε όλο και πιο επιθετικές «θεραπείες» με φάρμακα που έχουν πολλές σοβαρές παρενέργειες. Οι «θεραπείες» αυτές δεν στοχεύουν στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, αλλά στην επιβράδυνση της εξέλιξης του νοσήματος, θεωρώντας ουσιαστικά αυτά τα νοσήματα ως μη-αναστρέψιμα.

 

Η νέο-Ιπποκρατική ιατρική θεωρεί ότι κάθε νόσημα είναι άμεσα συναρτημένο με τον τρόπο ζωής, διατροφής και με την πολυφαρμακία την οποία υφίσταται ο σύγχρονος άνθρωπος από την γέννησή του. Ο οργανισμός αποτελεί μια δυναμική κατάσταση και η υγεία ή η αρρώστια του διαμορφώνεται κάθε λεπτό. Η θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πρώτο στάδιο διάγνωσης είναι απολύτως εφικτή, με την αλλαγή του μοντέλου ζωής και την έναρξη αγωγής με φαρμακευτικά βότανα. Επίσης σε ασθενείς που έχουν λάβει μακροχρόνια χημική φαρμακευτική αγωγή είναι δυνατόν να διακοπεί σταδιακά η χρήση των χημικών φαρμάκων και να βοηθηθεί ο ασθενής από φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, που δεν τον εκθέτουν στον κίνδυνο παρενεργειών που πολλές φορές είναι απειλητικές για την υγεία και τη ζωή του.

 

Τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ασθενών με αυτοάνοσα, η εμφάνιση των νοσημάτων αυτών σε βρέφη και παιδιά, ο τραγικός αριθμός νέων ενηλίκων που καταδικάζονται σε ανικανότητα προς εργασία, αποτελούν απόδειξη ότι η συμβατική αντίληψη περί διατροφής και θεραπείας έχει αποτύχει. Η σύγχρονη πραγματικότητα μας οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι οι ενήλικες είναι πολύ πιο άρρωστοι και ανίκανοι να συντηρήσουν τον εαυτό τους και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, από ότι οι γονείς του.

 

Η παθολόγος κ. Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου θα αναλύσει στην ομιλία της τους ουσιαστικούς λόγους που οδηγούν στην εμφάνιση των αυτοάνοσων, τα θεραπευτικά αδιέξοδα της συμβατικής ιατρικής και την ουσιαστική θεραπευτική παρέμβαση με την διατροφή και την φυτοθεραπεία

 

Last Updated on Tuesday, 30 October 2012 12:07
 
2012-2-12 Τελευταία συνάντηση για την οργάνωση της Πρώτης Γιορτής Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Saturday, 11 February 2012 01:54

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα γίνει συνάντηση των μελών της "Μητέρας Γης" στις 18:30 στο καφέ της Εκάβης.

Από τον καιρό θα εξαρτηθεί αν η γιορτή ανταλλαγής θα γίνει στο πάρκο ή στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Εκάβης όπου και θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου στις 18 του Φλεβάρη και ομιλίες σχετικά με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, την βιοκαλλιέργεια και τις οικοκοινότητες.

Ήδη πάνω από 2.000 φακελάκια με 26 διαφορετικές ποικιλίες έχουν συσκευαστεί, και έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί εθελοντές για την μέρα εκείνη.

Πολύ σημαντική είναι η συνέχεια που ακολουθεί μετά την γιορτή. Αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε στους αποδέκτες των σπόρων είναι η ευαισθητοποίηση για την συλλογή των σπόρων και επιστροφή ενός μέρους αυτών έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να διπλασιαστούν, ή και να τριπλασιαστούν.

Είναι πολύ εύκολο αν αυτό το μοιραστούμε όλοι. Η Δέσποινα μάζεψε τους σπόρους από την βιολογική καλέντουλα του κήπου της και ένα μόνο άτομο πρόσφερε περίπου 500 σπόρους ή 500 φυτά. Η Γεωργία χιλιάδες σπόρους μαρουλιού, ο Ηλίας 500 σπόρους άσπρου λάχανο. Είναι πραγματικά μεγάλος ο αριθμός που θα δημιουργηθεί μεταφράζοντας τους σπόρους σε φυτά.

 

Ας μην περιμένουμε από τους άλλους.....ας συμμετέχουμε όλοι, τώρα που ακόμη έχουμε την δυνατότητα να διατηρήσουμε όσους σπόρους μας έχουν  μείνει,  πριν να είναι αργά!

 
2012-1-28 "Χρόνιες Εκφυλιστικές Παθήσεις" PDF Print E-mail
Wednesday, 25 January 2012 00:13

 


Διάλεξη Σάββατο 28 Ιανουαρίου 17:30 στην Εκάβη

Ομιλήτρια Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα - Ειδική Παθολόγος

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, το σώμα μας αλλάζει, ακολουθώντας μια πορεία ανάπτυξης και, εν συνεχεία, σταδιακής φθοράς, την οποία υφίστανται όλα τα συστήματα (μυοσκελετικό, κυκλοφορικό, κ.α.) και τα διάφορα όργανά μας. Οι βλάβες αφορούν τόσο στις λειτουργίες, όσο και στη δομή των συστημάτων μας και εκφράζονται με συμπτώματα είτε συνηθισμένα είτε πιο ειδικά, όπως η κολίτιδα, η αρτηριακή υπέρταση, η αρθρίτιδα.

Η συμβατική ιατρική άποψη είναι ότι αυτές οι διαταραχές είναι μη αναστρέψιμες και θα μας συνοδεύουν σε όλη μας την ζωή. Η τρέχουσα φαρμακευτική παρέμβαση της συμβατικής ιατρικής ουσιαστικά δεν επιδιώκει την ανατροπή της εξέλιξης ενός νοσήματος, αλλά της φαρμακευτικής καταστολής των συμπτωμάτων, με όσες παρενέργειες αυτή συνεπάγεται.

Με βάση την νέο-Ιπποκρατική ιατρική, η διαδικασία του εκφυλισμού, της δυσλειτουργίας και τελικά της καταστροφής του ανθρώπινου σώματος είναι αποτέλεσμα των ακατάλληλων μοντέλων διατροφής και διαβίωσης που υιοθετούν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Βασικός άξονας της θεραπευτικής πρακτικής είναι η θέση του Ιπποκράτη: «Η τροφή σου είναι η αρρώστια και το φάρμακο σου».

Με την αλλαγή του τρόπου διατροφής και την χρήση φαρμακευτικών βοτάνων (φυτοθεραπεία) είναι εφικτή η ανατροπή μιας εκφυλιστικής νόσου και η αποκατάσταση του ασθενούς.

Θα πραγματοποιηθεί και Χορτοφαγικό Τραπέζι

Σκοπός μας είναι να επιδείξουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, να ανταλλάξουμε ιδέες και συνταγές.

Η οικολογική μας ομάδα προτείνει πρόληψη και όχι αντιμετώπιση!

Μόνο με υγεία μπορούμε να έχουμε καλή ποιότητα ζωής αλλά και ως υγιείς πολίτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη κοινωνία!

 

Last Updated on Wednesday, 25 January 2012 00:18
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 88 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.