Άρθρα

Who's Online

We have 16 guests online


2012-1-1 Ευχές για το 2012 PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Monday, 02 January 2012 00:34

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Ευχές για μία νέα χρονιά με υγεία και αγάπη!

Δημιουργικότητα, αλληλεγγύη, ανθρώπινη επικοινωνία. Μέσα από τις δυσκολίες της χρονιάς ας προκύψουν διεκδικήσεις για το καλό όλων μας αλλά και του πλανήτη και όλων των πλασμάτων που κατοικούν σ' αυτόν!

Ας μην φοβηθούμε να πούμε όχι στα άδικα επαναλαμβανόμενα και παράλογα μέτρα αυτών που μας κυβερνούν. Άλλωστε όλοι νοιώθουμε και γνωρίζουμε πιο είναι το σωστό. Ας πάρουμε τις ζωές μας επιτέλους στα χέρια μας.

Να μοιραστούμε γνώσεις, τροφή, υλικά αγαθά.....  Η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μην πεινάσει κανείς. Αρκεί να ξεκινήσουμε δράση, όχι άλλο παθητικοί δέκτες. Όλοι αυτοί που αποφασίζουν τόσα χρόνια για μας αυτό θέλουν, φοβισμένους πολίτες , φοβισμένους καταναλωτές.

Επιλέγουμε φυσική καλλιέργεια, η γη μας δεν αντέχει άλλα χημικά φυτοφάρμακα. Επαναχρησιμοποίηση, οικονομία στους πόρους της γης. Οικολογική αρχιτεκτονική με βιοκλιματισμό. Διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών. Όλες οι ως τώρα κατευθύνσεις είναι αντίθετες, είναι με το μέρος των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών. Ας κάνουμε όλοι την δική μας έρευνα και να βρούμε τις πραγματικές αλήθειες! Ενεργοί πολίτες με κρίση!

Σας ενημερώνουμε ότι η βιολογική αγορά Κατερίνης αύριο Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει από τις 12 μέχρι τις 16:00 στο γνωστό μέρος στο στενό δίπλα στο 7ο γυμνάσιο που είναι καθετο στην 19ης Μαΐου.

 
2011-12-11 Ηλεκτρομαγνιτική Ακτινοβλία PDF Print E-mail
Tuesday, 06 December 2011 23:20

Διάλεξη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 18:30 μμ με θέμα :

"Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και οι Επιδράσεις της στην Υγεία μας"

με ομιλητή τον Παντελή Αϊναλή Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών

στο Ιδεοδρόμιο Π.Π. Γερμανού 3

Last Updated on Tuesday, 06 December 2011 23:31
 
2011-12-04 Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική το παράδειγμα ενός Οικό-χωριού & Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Οικολογικής Δόμησης PDF Print E-mail
Thursday, 01 December 2011 00:34

Διάλεξη  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στις 18:30 στην πάνω αίθουσα της Εκάβης με θέμα:

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική το παράδειγμα ενός Οικό-χωριού & Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Οικολογικής Δόμησης

με ομιλητή τον Σταύρο Αποστόλου Αρχιτέκτων μηχανικό ΑΠΘ Msc Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον UP Madrid

Μια κοινωνία εύρωστη και υγιής είναι μια κοινωνία που κάνει τα μέλη της ευτυχισμένα. Μία ευτυχία που πρέπει να διασφαλιστεί και για τις επόμενες γενεές. Η αρχιτεκτονική και η οικολογία, δομικά στοιχεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, μπορούν να δώσουν συνδιασμένες ένα θετικό πρόσιμο στην καθημερινότητα την δική μας αλλά και των παιδιών μας. Νέες ιδέες και τάσεις έχουν ξεπηδήσει σε όλο τον κόσμο σαν μία απάντηση στον ολοένα αυξανόμενο εκφυλισμό του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.

 

Τα οικοχωριά μια νέα τάση στο οικοδομείν, προσφέρουν έναν νέο τρόπο ζωής και σχέσης με το περιβάλλον, αλλά και μια νέα οικονομική ηθική. Η ομιλία αφορά στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου παραδείγματος σχεδιασμού και κατασκευής ενός οικοχωριού μελετημένο με βιοκλιματικες αρχές και καλύπτωντας τις πιο σύγχρονες ανάγκες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το δασικό χωριό Ολύμπου.

Φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά και με τις πιό αγνές προθέσεις, αποτελεί την ιδανική συνταγή απέναντι σε κάθε είδους κρίση! Η χρήση οικολογικών υλικών δόμησης, η οικονομική αυτάρκεια, η αειφορία, η συμμετοχικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας σε αριθμούς και παραδείγματα στην υπηρεσία της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών.

Παράλληλα με την παρουσιάση θα γίνει συζήτηση και θα θα κατατεθούν ιδέες για την δημιουργία ομάδας εθελοντών η οποία  θα αναλαμβάνει κάτω από την επίβλεψη ειδικών να κατασκευάζει εντελώς εθελοντικά κτίσματα από cob ή αχυρόμπαλες.

 

 

 

Last Updated on Thursday, 01 December 2011 17:22
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 89 of 101

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.