Άρθρα

Who's Online

We have 22 guests online


Κυκλοφορεί δωρεάν η νουβέλα «Ο επαναστάτης της φακής» PDF Print E-mail
Sunday, 24 January 2016 08:55

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Γεωργιάδη για την πίστη του για έναν καλύτερο κόσμο και την αδιάκοπη προσπάθεια του για ένα κόσμο με ειρήνη , δικαιοσύνη και αγάπη.

 

Κυκλοφορεί δωρεάν η νουβέλα «Ο επαναστάτης της φακής»

Ένας  νέος, ο Νικηφόρος, οδηγείται να ανακαλύψει ένα άλλο, αληθινό νόημα στη φράση «ο επαναστάτης της φακής» και με τη σειρά του μας καλεί να ζήσουμε την πραγματική, ειρηνική επανάσταση που θα μεταμορφώσει τη ζωή μας και το κόσμο.

Στον «επαναστάτη της φακής» ο συγγραφέας Χρήστος Γεωργιάδης έχει δημιουργήσει μια αισθαντική νουβέλα που εστιάζει στο σεβασμό της αξίας της ζωής και στην αποκατάσταση αυτής της αξίας μέσα στον μοναδικό πλανήτη που δημιούργησε, φιλοξενεί και εξελίσσει ζωή. Μέσα από μια συγκινητική, ευαίσθητη, και ρεαλιστική αφήγηση, ο συγγραφέας μοιράζεται την αμηχανία και την εσωτερική σύγκρουση του Νικηφόρου όταν συνειδητοποιεί ότι η παρακμή του σημερινού κόσμου συνδέεται άμεσα με το κακό που η ανθρωπότητα επιβάλλει χωρίς δεύτερη σκέψη στα ζώα. Και αυθόρμητα αναδύεται από μέσα του η δύναμη του καλού που μπορεί να το αναιρέσει.

«Ο Επαναστάτης της φακής» είναι ένα βιβλίο για την επανασύνδεση με τον αισθανόμενο άνθρωπο που υπάρχει μέσα μας αλλά και με το Μητρικό οικοσύστημα που μας περιβάλλει. Είναι από τα βιβλία εκείνα που αγγίζουν τη ψυχή και ενθαρρύνουν την προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση και φιλοδοξεί να ξαναφέρει μόνιμα την ελπίδα και την έμπνευση σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Ένα απελευθερωτικό ανάγνωσμα για όλους:

τρυφερό, συγκινητικό, σοκαριστικό, αφυπνιστικό!

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στην ιστοσελίδα του βιβλίου:

http://epanastatistisfakis.weebly.com

Last Updated on Sunday, 24 January 2016 09:11
 
Σας κάνουμε το τραπέζι PDF Print E-mail
Friday, 25 December 2015 18:47
Προωθημένο ενημερωτικό μήνυμα από τον κοινωνικό συναιτερισμό Μούσες Πιερίων & την Κοινωνική Κουζίνα ΑλληλεγγύηςΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ


Αγαπητοί συμπολίτες

Το 2012 οι Μούσες Πιερίων η πρώτη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση στην Ελλάδα της κρίσης έκανε τα πρώτα της βήματα. Μη μπορώντας να βρούμε χρηματοδότηση απευθυνθήκαμε σε σας και μας στηρίξατε. Δουλέψαμε με μεράκι και πείσμα και μπορούμε να πούμε πως βλέπουμε πια με αισιοδοξία το μέλλον. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας ( 40 είδη) Χυλοπίτες πολλών γεύσεων και χρωμάτων , τραχανάδες, ευριστόν , κρουτόν ,γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες…

Την ίδια περίοδο  ξεκίνησε η κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης με σκοπό τη στήριξη των αδυνάμων. Μας βρήκατε στο σουπερ μάρκετ , στη λαϊκή , στη γειτονιά να συλλέγουμε τρόφιμα ,ρούχα ,φρούτα ,λαχανικά, παιχνίδια, φάρμακα ,σχολικά ,να αναζητούμε εθελοντές για νομική στήριξη  ….

Προσπαθήσαμε να κάνουμε τρόπο ζωής το σύνθημα:

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τη Δευτέρα  28 Δεκεμβρίου 2015 σας κάνουμε το τραπέζι σε μια γιορτή  αφιερωμένη στην              Κατερίνη της Αλληλεγγύης

στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Οι Μούσες προσφέρουν τις χυλοπίτες ( και όχι μόνο) και η κουζίνα μαγειρεύει (επιτόπου).

ΚΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

 
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ομιλία με θέμα:"Ασθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα" PDF Print E-mail
Monday, 30 November 2015 22:26
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 η οικολογική ομάδα Μητέρα Γη διοργανώνει ομιλία με θέμα:

"Ασθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα"

 

Η ομιλία θα γίνει στο Στέκι Πολιτών που βρίσκεται στην Α' Πάροδο Βότση στο κέντρο της Κατερίνης στις 6:30 μμ.

Ομιλητής είναι ο Χρήστος Σαββίδης (Chris DePer), Βιοκαλλιεργητής-ερευνητής, αρθρογράφος (ftiaxno.gr)

Aσθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα

Λέγεται ότι η ενασχόληση με τον μπαχτσέ βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και μας μένουν και οι ντοματούλες, όμως δεν λέγεται, ότι αν αποτύχουμε το άγχος πολλαπλασιάζεται.

Επίσης, τους όρους “οικολογικό” και “βιολογικό”, τους χρησιμοποιούμε με ανθρωποκεντρικό τρόπο. Συνήθως εννοούμε ότι έχουμε καλλιεργήσει με μεθόδους που δεν έχουν αντίκτυπο σε εμάς, άσχετα αν αφανίζουν γενεές εντόμων και διαταράσσουν την ισορροπία.

Ένας βιολογικός κήπος, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κάνουν τον κύκλο της ζωής τους έντομα, αραχνοειδή, άνουρα αμφίβια, ερπετά και τρωκτικά. Κάποια από αυτά είναι επιβλαβή, όμως τα περισσότερα ωφέλιμα. Θα δούμε με ποιες μεθόδους μπορούμε να έχουμε έναν ισορροπημένο κήπο, που θα απαιτεί τις λιγότερες επεμβάσεις και όταν αυτές είναι απαραίτητες, πως μπορούν να γίνονται επιφέροντας την μικρότερη ζημιά. Θα δούμε ποια φυτά λειτουργούν απωθητικά και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασθένειες, που είναι αδύνατον να αποφύγουμε. Θα δούμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και πως μπορούμε με οικολογικές μεθόδους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Θα εξηγηθεί η χρησιμότητα, του καολίνη, του ζεόλιθου, του σαπουνιού, της σόδας, του ξιδιού, του γάλακτος, του σκόρδου και της ασπιρίνης, όπως και κάθε άλλου μέσου, αλλά και πως μπορούμε να “παίξουμε” με τον χρόνο, για να καταφέρουμε να έρθουμε πιο κοντά στην επίτευξη της αυτάρκειάς μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στον κήπο και την τσέπη μας.

Χρήστος Σαββίδης

 

 

Last Updated on Monday, 30 November 2015 22:42
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 85

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.