Άρθρα

Who's Online

We have 33 guests online


ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ - Μουσική Βραδιά PDF Print E-mail
Thursday, 26 May 2016 22:17

Ευχαριστήριο


Η Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" και το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας ευχαριστούμε θερμά το Στέκι Πολιτών που από την πρώτη στιγμή που αναζητήσαμε χώρο άνοιξε την αγκαλιά του και μας φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια. Στον χώρο του  η ομάδα μας διατήρησε χαριστικό εκθετήριο και εκατοντάδες συμπολίτες μας  κάθε χρόνο διευκολύνθηκαν καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικό εξοπλισμό κα. Πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων, ομιλιών, προβολών και επιδείξεων.  Το  αχρήματό μας δίκτυο πραγματοποίησε παζάρια με αχρήματες συναλλαγές.

 

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από δράσεις μας που φιλοξενήθηκαν από το Στέκι Πολιτών.

 


 

 

 

 

 

Αύριο Παρασκευή, βράδυ θα είμαστε στην αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά που θα γίνει στο Στέκι Πολιτών.


Με συναισθήματα χαράς για όλη την δημιουργική δράση όλα αυτά τα χρόνια και συγκίνησης που θα λείψει το Στέκι Πολιτών με την πολύτιμη ενεργή δράση του από την πόλη μας.

-----------------------------


Το παρακάτω κείμενο είναι Προωθημένο μήνυμα από το στέκι πολιτών

 

 

 

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Φίλοι και φίλες

Μετά από 5,5 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας το Στέκι Πολιτών Πιερίας  κλείνει.

Ο χώρος πολιτικού πολιτιστικού και κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης της Κατερίνης σταματάει τη λειτουργία του μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε όλοι μας και με το κεφάλι ψηλά κλείνει έναν κύκλο που ξεκίνησε στις αρχές του 2011 στην Α’ πάροδο Βότση 5.

Αποτέλεσε έναν χώρο ανοιχτό, αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο, μια στέγη για τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας, αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης ανθρώπων που έχουν αγωνίες και προβληματισμούς για τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.
Όλα αυτά τα χρόνια  εκφράστηκαν και ενημερώθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας είτε μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις που παρακολούθησαν , είτε μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους.  Αποτέλεσε έναν χώρο όπου βρήκαν στέγη και φιλοξενήθηκαν ομάδες και συλλογικότητες που θέλησαν να εκφραστούν σε κοινωνικό, πολιτιστικό ή και πολιτικό με την ευρύτερη έννοια επίπεδο.

Έγιναν ομιλίες-συζητήσεις,  βιβλιοπαρουσιάσεις , προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, μουσικές βραδιές-αφιερώματα, εκδόσεις ημερολογίων, εκθέσεις.
Επιδιώξαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε για 5,5 χρόνια  ένα χώρο δημιουργικής δράσης και ψυχαγωγίας, βήμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, χώρο συνεύρεσης και συνύπαρξης ανθρώπων, που θέλουν να αντισταθούν στην επιβολή του ατομισμού και της απομόνωσης, προσανατολισμένοι στην αντίληψη της αλληλεγγύης και συντροφικότητας απέναντι στην καταπίεση, το ρατσισμό ,τη ξενοφοβία και κάθε μορφής εξουσία.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, τη σημερινή κρίση του συστήματος και την επίθεση που δέχονται οι λαοί από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ , με σταθερό προσανατολισμό κατά των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν και ιδιαίτερα στη χώρα μας κατά των μνημονίων και των πολιτικών εξαθλίωσης που εφαρμόζουν όλες οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση.

Είχαμε πολλούς φίλους αλλά και  εχθρούς. Μακριά από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις,  ενοχλήσαμε και σαν αντίληψη αλλά και σαν  μοντέλο λειτουργίας και δεχτήκαμε πόλεμο από ανθρώπους και χώρους που δεν αντέχουν την αυτονομία και την ανιδιοτέλεια . Αντέξαμε, αφού στηριχτήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και σε ανθρώπους με ελεύθερο πνεύμα.

 

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες , τις συλλογικότητες , τις ομάδες που πέρασαν από το Στέκι όλα αυτά τα χρόνια, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 το βράδυ, σε μια τελευταία βραδιά να τα πούμε, να πιούμε ένα ποτηράκι  και να τραγουδήσουμε με φίλους  μουσικούς του Στεκιού.

Last Updated on Thursday, 26 May 2016 23:06
 
Κυριακή 15 Μαίου 2016, 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία PDF Print E-mail
Wednesday, 11 May 2016 20:06

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί και φέτος την Κυριακή 15 Μαίου 2016 στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ποδηλάτου, μέλη και φίλους του συλλόγου κάθε ηλικίας.

Πρόκειται για το κορυφαίο, διεκδικητικό ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χιλιάδες ποδηλάτες εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο, ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που τους αναλογεί.

Με το φετινό σύνθημα «Περιορίστε το Ι.Χ… Επενδύστε στο ποδήλατο!» διεκδικούμε τις κατάλληλες ποδηλατικές υποδομές και ό,τι εν γένει συνάδει με την ασφάλεια των ποδηλατών:αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναβάθμιση των συγκοινωνιών και περισσότερη οδική ασφάλεια.

Στην Κατερίνη η Ποδηλατοπορεία θα γίνει από την Κατερίνη μέχρι την Παραλία και επιστροφή πάλι στην Κατερίνη.
Σημείο εκκίνησης και επιστροφής , η Πλατεία Ελευθερίας.
Ώρα συγκέντρωσης 10.45'-11.00'.
Ώρα εκκίνησης 11.00'

Η ποδηλατοπορεία θα συνοδεύεται από διασώστες και οχήματα περισυλλογής. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία. Μικρά παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν μόνο με συνοδεία ενηλίκων.

Last Updated on Wednesday, 11 May 2016 20:16
 
Έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες PDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2016 23:09
Κάλεσμα για την συλλογή αναγκαίων ειδών για τους πρόσφυγες

Ενημέρωση για τα είδη που είναι αναγκαία για συγκέντρωση και τα σημεία συγκέντρωσης

Τα είδη που μπορεί να προσφέρει όποιος θελήσει και υπάρχει ανάγκη γι αυτά είναι:
 • Βρεφικά είδη (καροτσάκια, ριλάξ, κρεβατάκια, κουνουπιέρες κλπ), βρεφικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα
 • Χαρτικά όλων των ειδών, απορρυπαντικά, σαπούνια
 • Σνακ, κονσέρβες (όχι χοιρινό), νερά, χυμοί, ωμοί ξηροί καρποί, σταφίδες
 • Δοχεία θερμός των 500ml , φλυτζάνια καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση
 • Είδη ένδυσης, υπόδησης
 • Χαρτική ύλη για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών
Σημεία συγκέντρωσης:
 • Καθημερινά πρωινές ώρες στα καταστήματα του Δήμου που βρίσκονται στο ισόγειο του Δημαρχείου
 • Κίνηση Αλληλεγγύης Εθελοντών Κατερίνης "Περνάμε τα Σύνορα", Κολινδρού 3, κάθε Τετάρτη 6-8μμ
 • Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Σαρανταπόρου 26, κάθε απόγευμα 6-9
 • Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, Καπνικός Σταθμός, καθημερινά 10:00πμ - 20:00μμ
 • Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης
Αν κάποιος θέλει να προσφέρει εθελοντική βοήθεια μπορεί να απευθύνεται σε όλα τα παραπάνω σημεία ή στο τηλ 6946901573
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 88

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.