Άρθρα

Who's Online

We have 12 guests online


Σάββατο 12 Μαΐου ομιλία με θέμα "Ο Καλύτερος γιατρός για σένα είσαι εσύ" PDF Print E-mail
Sunday, 06 May 2018 08:48


Η οικολογική Ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα:
"Ο Καλύτερος γιατρός για σένα είσαι εσύ"
Στις 12 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του 1ου ορόφου του συνεδριακού μας κέντρου Εκάβη στις 18:30 ο ιατρός Δρ. Γιάνκος Α.Μ. Μπάντελης, θα μας μιλήσει για την σύγχρονη θεώρηση των εννοιών Νόσος, Σύμπτωμα, Θεραπεία
Στην ομιλία θα μας παρουσιάσει:
  • τους τρόπους που εμείς οι ίδιοι, με την βοήθεια περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων, δημιουργούμε τη Νόσον
  • την Ενεργειακή Βαρύτητα των σκέψεων, των Συναισθημάτων και των Πράξεων
  • την προειδοποιητική σημασία των Συμπτωμάτων
  • την Αιτιολογική Θεραπεία μέσω της Ενεργειακής Εναρμόνισης
Ο γιατρός πιστεύει στις τρεις Χάριτες:" Ανιδιοτελής Αγάπη, Ενότητα, Προσφορά"
Την Κυριακή 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην σχολή του Αριστοτέλη στην Νάουσα,
ένα άκρως ενεργειακό μέρος, όπου ο κ. Μπάντελης θα μας διδάξει βιωματικά Ενεργειακές μεθόδους Εναρμόνισης, για την αρτιότητα του αμυντικού συστήματος και την αφάρμακη  αντιμετώπιση των απωλειών Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ Δημολιού Παναγιώτα στο τηλ. 694 7154124


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπάντελη για την διάθεση του να μας μεταφέρει την γνώση του 

Last Updated on Sunday, 06 May 2018 10:34
 
4ο Υπαίθριο παζάρι αύριο Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου 2018, για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας PDF Print E-mail
Friday, 27 April 2018 16:56

4ο Υπαίθριο παζάρι αύριο Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας

Το 4ο υπαίθριο παζάρι για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης αλλά στα γραφεία του συλλόγου Διαβητικών, που βρίσκονται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 27 στον 1ο όροφο (πίσω από την πρώην κλινική του Βελίκη). Το παζάρι θα διαρκέσει δύο ημέρες το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου από της 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Διοργανώνεται από την οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" και τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.
Σας καλούμε να υποστηρίξετε αυτήν την δράση είτε φέρνοντας αντικείμενα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα είτε αγοράζοντας κάποιο από τα αντικείμενα που θα διατίθενται στο παζάρι.
Αρχικά με τη δράση αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε για την αξία της επαναχρησιμοποίησης. Με την εξοικονόμηση πρώτων υλών του πλανήτη  μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του. Ήδη η γενιά μας έχει σπαταλήσει πόρους που ανήκουν στις επόμενες γενιές. Με το μοντέλο της υπερκατανάλωσης και την αίσθηση της  ανάγκης για περισσότερα υλικά που τις περισσότερες φορές δεν μας είναι απαραίτητα μπαίνουμε στην διαδικασία να εργαζόμαστε περισσότερο για να ικανοποιήσουμε πολλές από αυτές τις πλαστές μας ανάγκες.  Χάνουμε ενέργεια είτε για να τα αποκτήσουμε είτε λόγω ότι δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Στην θέση όλης αυτής της άσκοπης πολλές φορές προσπάθειας  στερούμαστε από ποιοτικό χρόνο για εμάς και τα παιδιά μας.
Με την επαναχρησιμοποίηση μειώνονται ΟΙ εκτάσεις των χωματερών οι οποίες είναι γνωστό και λυπηρό ότι νεκρώνουν και υποβαθμίζουν φυσικές περιοχές, μολύνοντας και το υπέδαφος αλλά και την ατμόσφαιρα από τα χημικά που εκπέμπουν και απελευθερώνουν.
Μέσα από τα υπαίθρια παζάρια δίνεται η δυνατότητα χρηστικά αντικείμενα που μένουν αποθηκευμένα για καιρό να πιάνουν και πάλι τόπο γίνοντας χρήσιμα σε άλλα χέρια. Οι τιμές στα υπαίθρια παζάρια είναι πολύ χαμηλές δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να μπορούν τα τα προμηθευτούν.
Μέσα από αυτό το παζάρι θα έχουμε την χαρά να ενισχύσουμε το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.
Είναι ευχάριστο να ενώνουμε τις προσπάθειες μας με στόχο την υλοποίηση μιας ωφέλιμης δράσης!!!
 
Κυριακή 29 Απριλίου εργαστήριο με θέμα "Η γιόγκα πέρα από την άσκηση" PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2018 00:35

Διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου από την οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" με θέμα:


"Η γιόγκα πέρα από την άσκηση, πως βοηθάει στην αντιμετώπιση καταστάσεων στην καθημερινότητά μας"
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 18:00 μμ θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, στο γυμναστήριο Colosseum το οποίο βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 31. Το εργαστήριο θα μας παρουσιάσει η Καραβασίλη Σάρα, κοινωνιολόγος, δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.
Στο σεμινάριο θα αναφερθεί η ιστορία της γιόγκα και θα εξηγηθεί τι είναι και ποιοι είναι οι στόχοι της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξηγηθούν και βασικά στοιχεία της γιόγκα όπως το μάντρα ΟΜ, τα στάδια της γιόγκα κτλ. Θα αναλυθούν εκτενέστερα οι στόχοι της γιόγκα σε συνδυασμό με την καθημερινότητά μας και πως μπορούμε να πλησιάσουμε και να πετύχουμε αυτούς τους στόχους αλλά και πόσο σημαντική είναι η πρακτική της γιόγκα σε αυτό. Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα αναφερθούν  τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας προς την αλήθεια και την απελευθέρωση και πως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, αλλά και πως αυτό συνδέετε με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.
Θα γίνει διάλογος και  θα κατανοηθούν σημαντικά σούτρας
Στο τρίτο μέρος θα βιώσουμε πρακτικά όσα έχουν αναφερθεί. Θα εξηγηθούν τι είναι τα pranayamaw και πόσο στενά συνδέετε η αναπνοή με το σώμα. Θα εφαρμοστούν ασκήσεις αναπνοών και θα γίνει αναφορά  στα οφέλη του διαλογισμό. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με διαλογισμό.
Ευχαριστούμε θερμά την Καραβασίλη Σάρα για τον χρόνο και την διάθεση της να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της, και το γυμναστήριο Colosseum για την φιλοξενία του
Last Updated on Monday, 23 April 2018 00:50
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.