Άρθρα

Who's Online

We have 86 guests online


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2017 PDF Print E-mail
Tuesday, 24 January 2017 04:08

 

 

 Η Οικολογική μας ομάδα "Μητέρα Γη" ξεκινάει έναν κύκλο εκδηλώσεων για το 2017.

Στόχος των εκδηλώσεων  είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα αντίστοιχα θέματα που θα παρουσιαστούν.
Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις μας με μία επίδειξη χορτοφαγικών συνταγών η οποία θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία χρόνια οι συνάνθρωποι μας που έχουν επιλέξει  φυσική χορτοφαγική διατροφή είναι πολλοί. Άλλοι έχουν επιλέξει χορτοφαγική διατροφή και άλλοι βελτιώνουν την διατροφή τους εμπλουτίζοντας με φυσικές τροφές αφαιρώντας άλλες επεξεργασμένες. Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να ενημερώνετε καλά και να κάνει τις αλλαγές με τους δικούς του ρυθμούς . Όλοι το βιώνουμε ότι οι ανθυγιεινές  προκλήσεις είναι πολλές. Παρατηρώντας πως νοιώθουμε όταν ακολουθούμε φυσική διατροφή  βιώνοντας  γεμάτη  ενέργεια καθ όλη την διάρκεια της ημέρας  ξεκούραστοι, και συγκρίνοντας αυτήν την ποιότητα με την ακριβώς αντίθετη όταν καταναλώνουμε ανθυγιεινές τροφές μπορεί να μας οδηγήσει στη κατανόηση και στην χωρίς δυσκολία αποφυγή της ανθυγιεινής επιλογής.

Η δεύτερη μας εκδήλωση είναι στις 15 Φεβρουαρίου με τον Χρήστο Σαββίδη, βιοκαλλιεργητή και αρθρογράφο στο ftiaxno.gr. Το ταξίδι στην καλλιεργητική γνώση με τον Χρήστο ξεκίνησε πέρυσι με δύο ομιλίες που προηγήθηκαν. Ο Χρήστος με τις άπειρες γνώσεις του και με την απλόχερη  διάθεσή του να τις μοιραστεί,  μας κέρδισε όλους, Οι προτάσεις του είναι πολύ πρακτικές, και κατανοητές . Στην ομιλία του θα μας ενημερώσει για τις εαρινές καλλιέλεργιες που η περίοδος τους ξεκινάει σύντομα. Με ποιο τρόπο μπορούμε να απολυμάνουμε τον κήπο μας με φυσικό τρόπο, πως θα τον εμπλουτίσουμε και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για ένα υγιή κήπο με ικανοποιητικές  αποδόσεις.
Η τρίτη μας εκδήλωση είναι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με τον κ Μηνούδη Γιώργο, σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής. Το θέμα που θα αναπτύξει είναι το άγχος και οι εκφυλιστικές παθήσεις και η ορθομοριακή τους προσέγγιση. Με κατεύθυνση την πρόληψη για την υγεία και όχι την αντιμετώπιση.
H τέταρτη εκδήλωση  είναι με τον διακεκριμένο αστροφυσικό κ Μάνο Δανέζη, με θέμα: τον Δρόμο της συνειδητότητας.
Η ψυχή μας ζητάει έναν κόσμο με ειρήνη , αξιοκρατία, αλήθεια, κατανόηση, και φυσικά αγάπη! Ποιος είναι ο δρόμος προς αυτόν τον ιδανικό κόσμο.

Την πέμπτη μας εκδήλωση την συνδιοργανόνουμε με την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας. Κοντά μας θα είναι η κ.Ελένη Παναγιώτου, Τεχνολόγος Γεωπόνος και θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της Φαγούδια με Βιο- λογικές αποπλανήσεις. Η βιομηχανία τροφίμων μας έχει κατευθύνει σε μια φαινομενικά μεγάλη ποικιλία από τροφές. Η κ. Παναγιώτου με το βιβλίο της έρχεται να καλύψει πολλά κενά της φτωχής επεξεργασμένης τροφής, προτείνοντας τροφές υψηλής διατροφικής αξίας . Ενημερώνει για μία πολύ μεγάλη ποικιλία τροφών, αναλύοντας την χρήση και τις ιδιότητες τους. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για την κουζίνα μας αλλά και για την υγεία μας, όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο.

Η έκτη μας ομιλία το Σάββατο 18 Μαρτίου έχει τρία θέματα και τρεις ομιλητές. Σκοπός της είναι να γνωρίσουμε την χρήση εναλλακτικών θεραπειών στα καθημερινά μας προβλήματα. Θα ακολουθήσουν σε επόμενους κύκλους εκδηλώσεων παρουσιάσεις και άλλων εναλλακτικών θεραπειών. Η κ Ζιώγα Δήμητρα, φαρμακοποιός θα μας γνωρίσει τον κόσμο της φυτοθεραπείας και των ανθοιαμάτων. Η κ Παπαδοπούλου Παναγιώτα, οδοντίατρος και βιοσυντονίστρια θα μας μιλήσει για τον Βιοσυντονισμό και την Εναλλακτική μέθοδο διάγνωσης και θεραπείας. Και τέλος η κ Τσουπλή Κατερίνα φυσιοθεραπεύτρια θα μας μιλήσει για τον Ωτοβελονισμό και το Βιοενεργειακό μασάζ. Η χρήση των εναλλακτικών θεραπειών αποδεικνύεται αποτελεσματική, και δεν έχει παρενέργειες.
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 συνδιοργανώνουμε με την Ένωση ποντίων Πιερίας το 3ο Υπαίθριο παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Της Ένωσης Ποντίων. Κάθε Παρασκευή από τις 6:30 - 8:00 στον χώρο της Ένωσης Ποντίων συγκεντρώνουμε αντικείμενα ( είδη κουζίνας, σχολικά , μπιζού, μικροέπιπλα, βιβλία κλπ), που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, τα οποία θα πωληθούν σε συμβολικές τιμές για την ενίσχυση του Λαογραφικού μουσείου.
Κλείνουμε με δύο βιωματικά εργαστήρια . Το πρώτο θα μας το παρουσιάσει η Κική Παπαδημητρίου ομοιοπαθητικός , σύμβουλος υγείας για την πρόληψη μη μεταδοτικών νοσημάτων. Μέσα από αυτό το εργαστήριο θα μιλήσουμε για το άγχος , πως εκφράζετε, πως σωματοποιούνται τα συναισθήματα και πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό. Με ασκήσεις αναγνώρισης και έκφρασης  των συναισθημάτων μας και με τεχνικές χαλάρωσης μπορούμε να αποφύγουμε στρεσογόνες καταστάσεις στην καθημερινότητά μας.
Το τελευταίο βιωματικό θα γίνει από την Μαριάντζελα Τριάρικο, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια - Εκπαιδεύτρια Gestalt, SRT Θεραπεύτρια και την Μελίνα Μακρίδου, MSc Ψυχολογία Υγείας, University of Bristol, UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestald.

Η  είσοδος είναι ελεύθερη


Ευχαριστούμε θερμά:
 • τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης
 • το διαφημιστικό γραφείο UTOPIA
 • το κέντρο "Συν-Εργασία Θεραπευτική Παρέμβαση"
 • το γυμναστήριο "Ισσόροπον"
 • το εστιατόριο "Απόλαυση"
 • το φωτογραφείο Πανταζή
 • τον Ανανιάδη Κωνσταντίνο

 

 

Last Updated on Sunday, 19 February 2017 20:44
 
3ο Υπαίθριο Παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Κατερίνης PDF Print E-mail
Thursday, 02 March 2017 18:50


Την Παρασκευή 7 Απριλίου (πριν το Σάββατο του Λαζάρου), από της  9:00 το πρωί έως της  5 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα πραγματοποιηθεί το 3ο υπαίθριο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Το 3ο υπαίθριο παζάρι γίνετε σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Πιερίας.
Το παζάρι υποστηρίζουν
 • Οικολογική ομάδα Μητέρα Γη
 • Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας
 • Σύλλογος προστασίας παιδιών Βενιαμίν
 • 19ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης
Το Λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στεγάζεται από το 1990  στον 2ο όροφο του κτηρίου του συλλόγου της Ένωσης Ποντίων.  Φιλοξενεί πάνω από 600 αντικείμενα, μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,  κειμήλια συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας, διατηρώντας ζωντανές τις  μνήμες από τους παππούδες μας, τους  πρόσφυγες που έφεραν μαζί τους από τον αλησμόνητο Πόντο.
Πολλά από τα κειμήλια έχουν συντηρηθεί, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Το κόστος της συντήρησης είναι μεγάλο. Αυτή είναι η βοήθεια στην οποία θέλουμε να συνδράμουμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα κειμήλια να συντηρηθούν ώστε να αντέξουν στον χρόνο.
Σας καλούμε να φέρετε αντικείμενα από το σπίτι σας τα οποία δεν χρειάζεστε πλέον. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα cd, κάποιο μπιμπελό, μικρο έπιπλο, σχολικά είδη, είδη κουζίνας, αξεσουάρ, παιχνίδια. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση. Δεν συγκεντρώνουμε είδη ένδυσης και υπόδησης. Τα αντικείμενα αυτά θα πουληθούν σε συμβολικές τιμές σε συμπολίτες μας. Μπορείτε να δωρίσατε και κάποιο κειμήλιο για το λαογραφικό μουσείο
Τα οφέλη των υπαίθριων παζαριών είναι πολλά. Με τα έσοδα υποστηρίζουμε κάθε χρόνο κάποια ομάδα, σύλλογο ή σχολείο.  Αδειάζουμε το σπίτι μας από αντικείμενα σε αχρηστία. Με την επαναχρησιμοποίηση συμβάλουμε στην προστασία των πρώτων υλών του πλανήτη μας, της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθούν και τον χώρο που καταλαμβάνουν να αποθηκευτούν αν πεταχτούν. Δίνουμε την δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να προμηθευτούν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται  σε πολύ χαμηλό κόστος, το οποίο σε πραγματική αξία μπορεί να μην μπορούσαν να το αποκτήσουν.
Τα αντικείμενα τα συγκεντρώνουμε στην Ένωση Ποντίων Πιερίας που βρίσκεται στην Γυμναστηρίου 13 πίσω από το θεατράκι του Δημοτικού μας πάρκου. κάθε Παρασκευή από της 6:30  μ.μ έως της 8:00 μ.μ.
Την περσινή χρονιά στις 8 Απριλίου 2016, πραγματοποιήσαμε το 2ο υπαίθριο παζάρι σε συνεργασία με πολλές ομάδες της πόλης μας, με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, την Διεύθυνση και τον Σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης. Τα έσοδα από το παζάρι διατέθηκαν για εξοπλισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου. Αγοράστηκαν υπολογιστές και έπιπλα και η βιβλιοθήκη μετά και από άλλες κινήσεις του σχολείου  έχει πλέον διαμορφωθεί και εξοπλιστεί με τα απαραίτητα που χρειαζόταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη ήταν η βοήθεια  των μαθητών και των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης τμήμα ΟΜΕΚΕΝ, στα δύο υπαίθρια παζάρια που προηγήθηκαν.
Η οικολογική μας ομάδα μετά την παύση του χαριστικού της εκθετηρίου που λειτουργούσε στο Στέκι Πολιτών  χάρισε τις ραφιέρες της στο 19ο Δημοτικό σχολείο για να χρησιμοποιηθούν για την ίδια χρήση  για τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου.
Last Updated on Tuesday, 07 March 2017 19:04
 
Δελτίο Τύπου Ομιλία 18-3-2017 PDF Print E-mail
Sunday, 02 April 2017 21:21

​​Εναλλακτικές θεραπείες ως λύση στα καθημερινά μας προβλήματα


Με την παρουσία τριών διακεκριμένων ομιλητριών που έκαναν τρεις εισηγήσεις με θέμα τις εναλλακτικές θεραπείες και τις εφαρμογές τους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου η εκδήλωση της Οικολογική Ομάδας Μητέρα Γη, στο συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου δράσεων που πραγματοποιεί η ομάδα τη φετινή άνοιξη, αναπτύχθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα, τα οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στην πρώτη εισήγηση, η Φαρμακοποιός Msc phytotherapy Δήμητρα Ζιώγα μας μίλησε για τη Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα μοναδικό ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που συνίσταται στην πιο αρχαία, παγκόσμια θεραπευτική μέθοδο. Μάλιστα, σε κάθε ιστορική εποχή και σε κάθε πολιτισμό, τα φαρμακευτικά φυτά έχουν αποτελέσει την  πρωταρχική μέθοδο θεραπείας και σε κάποιους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να  είναι  το μοναδικό μέσο ίασης, με τη μορφή εμπειρικών σκευασμάτων, παραδοσιακής βοτανοθεραπείας.

Η κ. Ζιώγα σημείωσε επίσης, ότι σήμερα, οι παραδοσιακές φυτοθεραπευτικές μέθοδοι επανέρχονται στο προσκήνιο, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου που αναζητά φυσικές λύσεις, σκευάσματα με αποδεδειγμένη δράση, λιγότερο επιθετικά σε σχέση με τα συνθετικά φάρμακα, όπου αυτό είναι εφικτό και δράση σε επίπεδο πρόληψης πράγμα εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε οργανισμό και σε κάθε ηλικία.

Όσον αφορά στα ανθοϊάματα, η ομιλήτρια είπε ότι πρόκειται για μία θεραπευτική που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό της Φυτοθεραπείας με τις βασικότερες αρχές της Ομοιοπαθητικής και στηρίζεται στην ισορροπία ψυχής και σώματος. «Τα ανθοϊάματα επενεργούν στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποκαθιστούν τη διαταραγμένη αρμονία και ξαναφέρνουν στο άτομο την υγεία. Από τις εκλεπτυσμένες δράσεις των ανθοϊαμάτων στην συμπυκνωμένη δραστικότητα των αιθερίων ελαίων, από τα απλά αφεψήματα φυτών έως τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, τα φυτά, μας προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών διασφαλίζοντας προστασία, φυσική, διανοητική και συναισθηματική ευεξία σε όλες τις φάσεις της ζωής μας», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζιώγα.

Στην επόμενη εισήγηση η Φυσιοθεραπεύτρια Κατερίνα Τσουπλή, αναφέρθηκε στον Ωτοβελονισμό και το βιοενεργειακό μασάζ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σχετικά καινούργια ευρωπαϊκή μέθοδο με ιδρυτή τον γιατρό Paul Noggie, ο οποίος το 1956 στην Λυόν είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει βελόνες και σποράκια βακάρια στο πτερύγιο του αυτιού, όπου το πτερύγιο μας παραπέμπει σε ένα ανάποδο έμβρυο. «Έτσι δημιουργήθηκε  ο χάρτης του Ωτοβελονισμού για διάγνωση και θεραπεία όπου μπορούμε και επεμβαίνουμε σε διάφορες ασθένειες».

Η κ. Τσουπλή είπε ότι έχει ασχοληθεί με μυοσκελετικά, νευρολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα και επεκτάθηκε και στη Βουλιμία αλλά και στη διακοπή του καπνίσματος.

Για το βιοενεργειακό μασάζ σημείωσε ότι «όπως καλούμαστε καθημερινά να καθαρίσουμε το σώμα μας έτσι καλούμαστε και καθημερινά να φροντίζουμε το ενεργειακό μας σώμα», προσθέτοντας ότι ο βιοθεραπευτής βοηθάει να φύγουν όλα τα μπλοκαρίσματα από τους μεσημβρινούς και Τσάκρας του οργανισμού. «Το βιοενεργειακό μασάζ καθαρίζει και αναζωογονεί την αύρα μας και τα εσωτερικά όργανα μας. Κάνοντας αυτό το ειδικό μασάζ καθαρίζουμε όλα τα σώματα της αύρας μας το αστρικό το νοητικό κλπ. Όλοι λίγο πολύ έχουμε αντιληφθεί αυτό το πεδίο με τις αισθήσεις μας π.χ κατά ποσό μας είναι κάποιος συμπαθείς από την πρώτη όψη η όχι . Αυτό είναι το ενεργειακό πεδίο που εκπέμπει κάποιος. Διαλύοντας τα μπλοκαρίσματα από τα αόρατα σώματα αφήνουμε την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα και αυτό δημιουργεί ευεξία και καλύτερη υγεία σε όλα τα επίπεδα».

Στην τρίτη εισήγηση η επιστημονική σύμβουλος του κέντρου «Βιο-Εξέλιξις», κυρία Γιώτα Παπαδοπούλου παρουσίασε τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού ως μία μέθοδο μέτρησης, πρόληψης και θεραπείας χωρίς παρενέργειες.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι Βιοσυντονισμός έχει μια ιστορία 100 χρόνων, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος, εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρισμένος επίσημα ως ιατρική πράξη σε χώρες του εξωτερικού, και πρόσφατα αναγνωρισμένος (Σεπτέμβριος 2016) από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας ως εναλλακτική Ιατρική μέθοδος.

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε την αιτία ενός προβλήματος και να επέμβουμε σ’ αυτήν, και δεν καταστέλλουμε απλά το σύμπτωμα, ενώ η εξέταση έχει μέγιστη αξιοπιστία (98%), είναι αναίμακτη και ανώδυνη!

Όπως τόνισε, με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα λειτουργίας όλων των συστημάτων του οργανισμού, τα ενεργειακά επίπεδα, τα επίπεδα τοξικότητας, την επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα, την μικροβιακή επιβάρυνση, την ύπαρξη αυτοάνοσης ή αλλεργικής διαδικασίας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης μπορούμε να διενεργήσουμε εξατομικευμένο τεστ έλλειψης βιταμινών-απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων καθώς και τεστ τροφικής δυσανεξίας.

 

 

Η Παπαδοπούλου Γιώτα θα πραγματοποιήσει ομιλία (1ος όροφος Συνεδριακού Κέντρου «ΕΚΑΒΗ»), το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, σε μια ομιλία με θέμα τον Βιοσυντονισμό και την Διατροφή ως μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας, όπου θα γίνει μια πιο λεπτομερής παρουσίαση για το πώς μπορεί κάποιος, με απόλυτα φυσικό τρόπο να κατακτήσει υψηλά επίπεδα υγείας και να απολαμβάνει άριστη ποιότητα ζωής!

 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 94

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.