Άρθρα

Who's Online

We have 32 guests online


2011-10-02 Εργαστήρια και Ομιλία με θέμα: "Συλλογή και Διατήρηση των Ντόπιων Ποικιλιών. Η δράση του Πελίτι." PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Sunday, 02 October 2011 22:15

Δελτίο Τύπου


Μ’ ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινά τη φετινή σεζόν 2011-2012 η οικολογική ομάδα «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ». Σημαντικές προσωπικότητες ανά την Ελλάδα θα δώσουν το παρών στην Κατερίνη αναδεικνύοντας μείζον ζητήματα και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για κάθε φάσμα της καθημερινότητάς μας: από τη βιοκαλλιέργεια μέχρι την ιατρική.

Το πρόγραμμα της οικολογικής ομάδας ξεκινά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου,  στις 17:00 με προσκεκλημένους, τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή και Συντονιστή του "Πελίτι", και την Σοφία Γίδα, ιδρυτικό Μέλος του "Πελίτι"- Εκπαιδευτικός.

Το "Πελίτι"  ξεκίνησε το 1995. Σήμερα αγκαλιάζει πολλούς και μάλιστα διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι: η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η προστασία των αυτοχθόνων ζώων, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Η "Μητέρα Γη" θεωρεί πολύ σημαντική αλλά και πρώτιστης σημασίας τη διατήρηση και διαφύλαξη των παραδοσιακών ποικιλιών. Αν δεν το κάνουμε τώρα μετά θα είναι πολύ αργά. Ήδη 97% της βιοποικιλότητας έχει χαθεί, ποικιλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν πια. Πολλοί αμφισβητούν τις παραδοσιακές ποικιλίες, λένε ότι δεν αποδίδουν μεγάλη παραγωγή. Δυστυχώς η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι συνδυασμός πολλών αξιών. Θέλουμε τα πάντα γρήγορα, εύκολα και μεγάλα. Χάσαμε έτσι την γεύση, το άρωμα των τροφών και την θρεπτικότητα τους, αν προσθέσουμε και την επιβάρυνσή τους από τις ορμόνες και τα χημικά φυτοφάρμακα. Έτσι λίγο - λίγο χάνουμε και τις πραγματικές αξίες στην ζωή. Η Οικολογική μας Ομάδα προτείνει επιστροφή στις παραδοσιακές ποικιλίες.

 

Last Updated on Monday, 21 November 2011 00:17
Read more...
 
2011-10-08 Ομιλία & Εργαστήρια από το "Πελίτι" PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Saturday, 24 September 2011 00:32

Ομιλία και Εργαστήρια Από το "Πελίτι"

Στις 8 Οκτωβρίου 2011 θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον ιδρυτή και συντονιστή του "Πελίτι", Παναγιώτη Σαϊνατούδη και τη Σοφία Γίδα, Δασκάλα .

Από τις 17:00 έως τις 19:00 στον προαύλιο χώρο της Εκάβης θα γίνουν: 

"Εργαστήρια Βαδίζοντας Προς Την Αυτάρκεια"

Πως να φτιάξω το δικό μου σπιτικό κασέρι, σάλτσα ντομάτα, αλάτι με βότανα και φυτική μερέντα με χαρούπι.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και χαριστικό παζάρι στο οποίο μπορείτε να φέρετε ότι δεν σας είναι χρήσιμο και να πάρετε ότι χρειάζεστε. Επαναχρησιμοποίηση και αλληλεγγύη!

Και η συνέχεια στις 19:00 στην κάτω αίθουσα της Εκάβης ομιλία από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη με θέμα

"Συλλογή και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών"

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και ένα χορτοφαγικό τραπέζι. Μπορείτε να φέρετε γλυκά, αλμυρά, φρούτα και ξηρούς καρπούς  με αγνά υλικά να τα γευτούμε μαζί.

 
2011-09-22 18η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Friday, 23 September 2011 23:35

 

18η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάρκο Νέας Ελβετίας

22/9/2011-25/9/2011

Γίνεται και αλλιώς , καλλιεργούμε και δημιουργούμε για καλύτερη ποιότητα ζωής .

Για την Πανελλαδικη γιορτη οικολογικης γεωργιας και χειροτεχνιας

Ο θεσμός των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 18 χρόνια. Πριν από 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της Γιορτής «οπότε διοργανώθηκε με στοιχειώδη μέσα, χωρίς να προηγηθεί καμιά διαφήμιση, χωρίς καμιά οικονομική στήριξη, αλλά με καρδιά και μεγάλο ενθουσιασμό. Η επιτυχία της, για όσους πήραν μέρος ως παραγωγοί και για όσους την είδα εντυπωσιακή. Χωρίς καμιά πιστοποίηση – ελάχιστοι ήταν οι πιστιποιημένοι – αλλά με πρόσωπα, όπου φαινόταν πεντακάθαρα η ειλικρίνεια καθώς και η ελπίδα πως γεννιέται κάτι πραγματικά όμορφο, με σύνθημα την επιστροφή στη φύση, οι συμμετέχοντες έπεισαν τον κόσμο με την πρώτη επαφή, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του και εισέπραξαν πολλά εύγε και ευχές για την συνέχεια της προσπάθειας.»

Last Updated on Friday, 23 September 2011 23:53
Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 Next > End >>

Page 91 of 98

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.