Άρθρα

Who's Online

We have 5 guests online


2011-12-04 Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική το παράδειγμα ενός Οικό-χωριού & Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Οικολογικής Δόμησης PDF Print E-mail
Thursday, 01 December 2011 00:34

Διάλεξη  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στις 18:30 στην πάνω αίθουσα της Εκάβης με θέμα:

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική το παράδειγμα ενός Οικό-χωριού & Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Οικολογικής Δόμησης

με ομιλητή τον Σταύρο Αποστόλου Αρχιτέκτων μηχανικό ΑΠΘ Msc Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον UP Madrid

Μια κοινωνία εύρωστη και υγιής είναι μια κοινωνία που κάνει τα μέλη της ευτυχισμένα. Μία ευτυχία που πρέπει να διασφαλιστεί και για τις επόμενες γενεές. Η αρχιτεκτονική και η οικολογία, δομικά στοιχεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, μπορούν να δώσουν συνδιασμένες ένα θετικό πρόσιμο στην καθημερινότητα την δική μας αλλά και των παιδιών μας. Νέες ιδέες και τάσεις έχουν ξεπηδήσει σε όλο τον κόσμο σαν μία απάντηση στον ολοένα αυξανόμενο εκφυλισμό του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.

 

Τα οικοχωριά μια νέα τάση στο οικοδομείν, προσφέρουν έναν νέο τρόπο ζωής και σχέσης με το περιβάλλον, αλλά και μια νέα οικονομική ηθική. Η ομιλία αφορά στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου παραδείγματος σχεδιασμού και κατασκευής ενός οικοχωριού μελετημένο με βιοκλιματικες αρχές και καλύπτωντας τις πιο σύγχρονες ανάγκες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το δασικό χωριό Ολύμπου.

Φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά και με τις πιό αγνές προθέσεις, αποτελεί την ιδανική συνταγή απέναντι σε κάθε είδους κρίση! Η χρήση οικολογικών υλικών δόμησης, η οικονομική αυτάρκεια, η αειφορία, η συμμετοχικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας σε αριθμούς και παραδείγματα στην υπηρεσία της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών.

Παράλληλα με την παρουσιάση θα γίνει συζήτηση και θα θα κατατεθούν ιδέες για την δημιουργία ομάδας εθελοντών η οποία  θα αναλαμβάνει κάτω από την επίβλεψη ειδικών να κατασκευάζει εντελώς εθελοντικά κτίσματα από cob ή αχυρόμπαλες.

 

 

 

Last Updated on Thursday, 01 December 2011 17:22
 
2011-11-27 "Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια Λαχανικών και τα Μυστικά της" PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Tuesday, 22 November 2011 01:07

27 Νοεμβρίου 2011 Κυριακή 18:30 στο Ιδεοδρόμιο Π.Π.Γερμανού 3

Διάλεξη από τον Γεώργιο Κηπουρό Φυσικό Καλλιεργητή επί 50 χρόνια με θέμα

"Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια Λαχανικών και τα Μυστικά της"

Χωρίς λιπάσματα-φυτοφάρμακα-ραντίσματα-κοπριά, οικονομική και αποδοτική μέθοδος

"Από το 1954 που ξεκίνησα θυμάμαι ότι οι γείτονες λαχανοκηπουροί ράντιζαν με γαλαζόπετρα και ασβέστη και κουβαλούσαν την κοπριά με τα κάρα τους. Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω τις επιπτώσεις όλων αυτών των μεθόδων στην καλλιέργεια. Αργότερα, το 1960 όταν συνειδητοποίησα τι πραγματικά ήθελα να κάνω έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να καταφέρω να καλλιεργήσω στα χωράφια μου χωρίς λιπάσματα, ραντίσματα και κοπριά και να έχω καλή παραγωγή χωρίς ψείρες, σκουλήκια κλπ. Αν τα κατάφερνα θα συνέχιζα με την παραδοσιακή καλλιέργεια, αν όχι θα άλλαζα επάγγελμα.
Το στοίχημα το κέρδισα και σήμερα καλλιεργώ 30 είδη λαχανικών, καρπούζι και πεπόνι χωρίς λιπάσματα, ραντίσματα και κοπριά. Σε ότι αφορά τις διάφορες ασθένειες των λαχανικών, τις ψείρες, τα σκουλήκια κλπ. προσπάθησα να τις αντιμετωπίσω αφού εντόπισα την προέλευσή τους και όχι χρησιμοποιώντας φάρμακα και λιπάσματα. Στη διαδικασία αυτή με βοήθησε πρώτα από όλα η συνείδησή μου να παράγω προϊόντα καθαρά και καλής ποιότητας γιατί σκοπός μου είναι ο σεβασμός της υγείας των πελατών μου.
Για πενήντα χρόνια συνεργάζομαι αρμονικά και με σεβασμό στη φύση που μου εμπιστεύτηκε και μου το ανταπέδωσε με γνώσεις που με βοήθησαν να λύσω όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν."
Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεώργιου Κηπουρού.

Last Updated on Friday, 25 November 2011 00:41
 
2011-11-20 Πολυδύναμα φυτά(ιπποφαές PDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011 08:30

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 15/11/2011


Σας προσκαλούμε στην ομιλία που θα γίνει την Κυριακή 20/11/2011 και ώρα 10:30 π.μ στο  ''ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ''στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 3 στην Κατερίνη με θέμα:

1)Πολυδύναμα φυτά(ιπποφαές,Goji,αρώνια,κράτ​αιγος,bluberry και σαμπούκο)

2)Τρόποι καλλιέργειας,ασθένειες και αντιμετώπισή τους

Κεντρικοί Ομιλητές:Μεσελίδης Νικόλαος(Πρόεδρος Αγρ. Συν/μού Σκύδρας  " Μέγας Αλέξανδρος" ), Παπουής Σοφοκλης. 

Last Updated on Wednesday, 23 November 2011 23:45
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 91 of 102

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.