Άρθρα

Who's Online

We have 3 guests online


PDF Print E-mail
Thursday, 13 October 2011 05:34

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, οργανώνουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» και οι Μανιταρόφιλοι Πιερίας εκδήλωση, που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση και ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 πμ. συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (περιοχή Ανδρομάχης), εξόρμηση (μεταφορά, ομάδων τεσσάρων ατόμων, με ιδιωτικά ΙΧ), αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών σε δύο δασικές περιοχές (Βρία και Ελατοχώρι ή Ελατοχώρι Πιερίας και ριζώματα Ημαθίας. (Η επιλογή των μανιταρότοπων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες). Επιστροφή γύρω στις 4:00 μμ.

Last Updated on Thursday, 13 October 2011 05:54
Read more...
 
2011-10-02 Εργαστήρια και Ομιλία με θέμα: "Συλλογή και Διατήρηση των Ντόπιων Ποικιλιών. Η δράση του Πελίτι." PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Sunday, 02 October 2011 22:15

Δελτίο Τύπου


Μ’ ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινά τη φετινή σεζόν 2011-2012 η οικολογική ομάδα «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ». Σημαντικές προσωπικότητες ανά την Ελλάδα θα δώσουν το παρών στην Κατερίνη αναδεικνύοντας μείζον ζητήματα και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για κάθε φάσμα της καθημερινότητάς μας: από τη βιοκαλλιέργεια μέχρι την ιατρική.

Το πρόγραμμα της οικολογικής ομάδας ξεκινά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου,  στις 17:00 με προσκεκλημένους, τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή και Συντονιστή του "Πελίτι", και την Σοφία Γίδα, ιδρυτικό Μέλος του "Πελίτι"- Εκπαιδευτικός.

Το "Πελίτι"  ξεκίνησε το 1995. Σήμερα αγκαλιάζει πολλούς και μάλιστα διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι: η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η προστασία των αυτοχθόνων ζώων, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Η "Μητέρα Γη" θεωρεί πολύ σημαντική αλλά και πρώτιστης σημασίας τη διατήρηση και διαφύλαξη των παραδοσιακών ποικιλιών. Αν δεν το κάνουμε τώρα μετά θα είναι πολύ αργά. Ήδη 97% της βιοποικιλότητας έχει χαθεί, ποικιλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν πια. Πολλοί αμφισβητούν τις παραδοσιακές ποικιλίες, λένε ότι δεν αποδίδουν μεγάλη παραγωγή. Δυστυχώς η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι συνδυασμός πολλών αξιών. Θέλουμε τα πάντα γρήγορα, εύκολα και μεγάλα. Χάσαμε έτσι την γεύση, το άρωμα των τροφών και την θρεπτικότητα τους, αν προσθέσουμε και την επιβάρυνσή τους από τις ορμόνες και τα χημικά φυτοφάρμακα. Έτσι λίγο - λίγο χάνουμε και τις πραγματικές αξίες στην ζωή. Η Οικολογική μας Ομάδα προτείνει επιστροφή στις παραδοσιακές ποικιλίες.

 

Last Updated on Monday, 21 November 2011 00:17
Read more...
 
2011-10-08 Ομιλία & Εργαστήρια από το "Πελίτι" PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Saturday, 24 September 2011 00:32

Ομιλία και Εργαστήρια Από το "Πελίτι"

Στις 8 Οκτωβρίου 2011 θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον ιδρυτή και συντονιστή του "Πελίτι", Παναγιώτη Σαϊνατούδη και τη Σοφία Γίδα, Δασκάλα .

Από τις 17:00 έως τις 19:00 στον προαύλιο χώρο της Εκάβης θα γίνουν: 

"Εργαστήρια Βαδίζοντας Προς Την Αυτάρκεια"

Πως να φτιάξω το δικό μου σπιτικό κασέρι, σάλτσα ντομάτα, αλάτι με βότανα και φυτική μερέντα με χαρούπι.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και χαριστικό παζάρι στο οποίο μπορείτε να φέρετε ότι δεν σας είναι χρήσιμο και να πάρετε ότι χρειάζεστε. Επαναχρησιμοποίηση και αλληλεγγύη!

Και η συνέχεια στις 19:00 στην κάτω αίθουσα της Εκάβης ομιλία από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη με θέμα

"Συλλογή και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών"

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και ένα χορτοφαγικό τραπέζι. Μπορείτε να φέρετε γλυκά, αλμυρά, φρούτα και ξηρούς καρπούς  με αγνά υλικά να τα γευτούμε μαζί.

 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 93 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.