Άρθρα

Who's Online

We have 18 guests online


2011-09-22 18η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Friday, 23 September 2011 23:35

 

18η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάρκο Νέας Ελβετίας

22/9/2011-25/9/2011

Γίνεται και αλλιώς , καλλιεργούμε και δημιουργούμε για καλύτερη ποιότητα ζωής .

Για την Πανελλαδικη γιορτη οικολογικης γεωργιας και χειροτεχνιας

Ο θεσμός των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 18 χρόνια. Πριν από 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της Γιορτής «οπότε διοργανώθηκε με στοιχειώδη μέσα, χωρίς να προηγηθεί καμιά διαφήμιση, χωρίς καμιά οικονομική στήριξη, αλλά με καρδιά και μεγάλο ενθουσιασμό. Η επιτυχία της, για όσους πήραν μέρος ως παραγωγοί και για όσους την είδα εντυπωσιακή. Χωρίς καμιά πιστοποίηση – ελάχιστοι ήταν οι πιστιποιημένοι – αλλά με πρόσωπα, όπου φαινόταν πεντακάθαρα η ειλικρίνεια καθώς και η ελπίδα πως γεννιέται κάτι πραγματικά όμορφο, με σύνθημα την επιστροφή στη φύση, οι συμμετέχοντες έπεισαν τον κόσμο με την πρώτη επαφή, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του και εισέπραξαν πολλά εύγε και ευχές για την συνέχεια της προσπάθειας.»

Last Updated on Friday, 23 September 2011 23:53
Read more...
 
2011-09-15" Ανταλλακτικό Παζάρι σε εβδομαδιαία βάση από το Δίκτυο Ανταλλαγών" PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Friday, 23 September 2011 22:47

 

Κατερίνη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

" Ανταλλακτικό Παζάρι σε εβδομαδιαία βάση από το Δίκτυο Ανταλλαγών"

Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Δίκτυο Ανταλλαγών με τη λειτουργία εβδομαδιαίου ανταλλακτικού παζαριού κάθε Τετάρτη. Για πρώτη φορά το παζάρι λειτούργησε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, προσελκύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών (Δ.Α.) Πιερίας ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγους μήνες και ήδη τα μέλη του ανέρχονται σε 60 περίπου άτομα. Τα μέλη του δικτύου, που συνεδριάζουν κάθε μήνα, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην υπάρχει συντονιστική επιτροπή. Έτσι, όλα τα μέλη καταθέτουν τις προτάσεις τους και οι αποφάσεις παίρνονται κατόπιν ψηφοφορίας, κατά το πρότυπο της άμεσης δημοκρατίας.

Ήδη μέλη του δικτύου έχουν αρχίσει τις ανταλλαγές και η συναλλαγή χωρίς ευρώ είναι πραγματικότητα και στην Πιερία. Για παράδειγμα, γυναίκα που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα της καθαριότητας κέρδισε τους αντίστοιχους «ήλιους» («ήλιος»= τοπική εναλλακτική μονάδα του δικτύου ανταλλαγών στην Πιερία)  και στη συνέχεια τους εξαργύρωσε παίρνοντας λάδι. Επίσης, εναλλακτική θεραπεύτρια πρόσφερε υπηρεσίες μασάζ και με τους ήλιους που αμείφθηκε πήγε τα παιδιά της στον οδοντίατρο ανταλλάσσοντας ένα μέρος της υπηρεσίας με «ήλιους». Ακόμη, γίνονται ανταλλαγές με ιδιαίτερα μαθήματα, περιποιήσεις αισθητικής, λαχανικών κλπ. (σ.σ. μπορείτε να βρείτε την αναλυτική λίστα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ομάδας www.motherearth.gr)

 

Last Updated on Thursday, 08 November 2012 22:53
Read more...
 
Beach Party στην παραλία PDF Print E-mail
Written by Κωνσταντία Καρλέτσα   
Friday, 02 September 2011 10:53

Beach Party στην παραλία

Επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και σε λίγο, αργά και νωχελικά, θα επιστρέψουμε στους "κανονικούς" ρυθμούς της ζωής μας, ας το αποχαιρετήσουμε στην παραλία με ενα πάρτυ - συνάντηση γύρω από τη φωτιά. 
Αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, και γύρω στις 9 η ώρα το βραδάκι, η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" και οι φίλοι μας θα είμαστε γύρω από τη φωτιά μεταξύ Παραλίας και Κατερινόσκαλας, δίπλα στο Παρατηρητήριο και απέναντι από το ξενοδοχείο Απέριο. 
Ακολουθείστε τις δάδες και ελάτε να ανάψουμε φωτιά, να ψήσουμε πατάτες και μελιτζάνες, να τσιμπίσουμε εδέσματα και να γνωριστούμε καλύτερα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και δίπλα στη θάλασσα, ρομαντικά και με καλή διάθεση.
Αν θέλετε, φέρτε και τα δικά σας εδέσματα, βιολογικά κέικ, μικρά γλυκά, χυμούς και φαγώσιμες μπουκίτσες κάθε είδους (πάντα χορτοφαγικού περιεχομένου!) για να ανταλλάξουμε γεύσεις, αν θέλετε φέρτε την κιθάρα σας για να καλλιτεχνίσουμε γύρω από τη φωτιά ή ότι σκεφτείτε ότι ταιριάζει στο πνεύμα μιας τέτοιας γιορτής.
Εμείς σας προσκαλούμε και θα σας περιμένουμε,

Τηλ. επικοινωνίας 6936357561 Κωνσταντία

Last Updated on Friday, 02 September 2011 11:28
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 94 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.