Άρθρα

Who's Online

We have 100 guests online


Δελτίο Τύπου Ομιλία 18-3-2017 PDF Print E-mail
Sunday, 02 April 2017 21:21

​​Εναλλακτικές θεραπείες ως λύση στα καθημερινά μας προβλήματα


Με την παρουσία τριών διακεκριμένων ομιλητριών που έκαναν τρεις εισηγήσεις με θέμα τις εναλλακτικές θεραπείες και τις εφαρμογές τους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου η εκδήλωση της Οικολογική Ομάδας Μητέρα Γη, στο συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου δράσεων που πραγματοποιεί η ομάδα τη φετινή άνοιξη, αναπτύχθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα, τα οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στην πρώτη εισήγηση, η Φαρμακοποιός Msc phytotherapy Δήμητρα Ζιώγα μας μίλησε για τη Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα μοναδικό ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που συνίσταται στην πιο αρχαία, παγκόσμια θεραπευτική μέθοδο. Μάλιστα, σε κάθε ιστορική εποχή και σε κάθε πολιτισμό, τα φαρμακευτικά φυτά έχουν αποτελέσει την  πρωταρχική μέθοδο θεραπείας και σε κάποιους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να  είναι  το μοναδικό μέσο ίασης, με τη μορφή εμπειρικών σκευασμάτων, παραδοσιακής βοτανοθεραπείας.

Η κ. Ζιώγα σημείωσε επίσης, ότι σήμερα, οι παραδοσιακές φυτοθεραπευτικές μέθοδοι επανέρχονται στο προσκήνιο, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου που αναζητά φυσικές λύσεις, σκευάσματα με αποδεδειγμένη δράση, λιγότερο επιθετικά σε σχέση με τα συνθετικά φάρμακα, όπου αυτό είναι εφικτό και δράση σε επίπεδο πρόληψης πράγμα εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε οργανισμό και σε κάθε ηλικία.

Όσον αφορά στα ανθοϊάματα, η ομιλήτρια είπε ότι πρόκειται για μία θεραπευτική που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό της Φυτοθεραπείας με τις βασικότερες αρχές της Ομοιοπαθητικής και στηρίζεται στην ισορροπία ψυχής και σώματος. «Τα ανθοϊάματα επενεργούν στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποκαθιστούν τη διαταραγμένη αρμονία και ξαναφέρνουν στο άτομο την υγεία. Από τις εκλεπτυσμένες δράσεις των ανθοϊαμάτων στην συμπυκνωμένη δραστικότητα των αιθερίων ελαίων, από τα απλά αφεψήματα φυτών έως τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, τα φυτά, μας προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών διασφαλίζοντας προστασία, φυσική, διανοητική και συναισθηματική ευεξία σε όλες τις φάσεις της ζωής μας», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζιώγα.

Στην επόμενη εισήγηση η Φυσιοθεραπεύτρια Κατερίνα Τσουπλή, αναφέρθηκε στον Ωτοβελονισμό και το βιοενεργειακό μασάζ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σχετικά καινούργια ευρωπαϊκή μέθοδο με ιδρυτή τον γιατρό Paul Noggie, ο οποίος το 1956 στην Λυόν είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει βελόνες και σποράκια βακάρια στο πτερύγιο του αυτιού, όπου το πτερύγιο μας παραπέμπει σε ένα ανάποδο έμβρυο. «Έτσι δημιουργήθηκε  ο χάρτης του Ωτοβελονισμού για διάγνωση και θεραπεία όπου μπορούμε και επεμβαίνουμε σε διάφορες ασθένειες».

Η κ. Τσουπλή είπε ότι έχει ασχοληθεί με μυοσκελετικά, νευρολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα και επεκτάθηκε και στη Βουλιμία αλλά και στη διακοπή του καπνίσματος.

Για το βιοενεργειακό μασάζ σημείωσε ότι «όπως καλούμαστε καθημερινά να καθαρίσουμε το σώμα μας έτσι καλούμαστε και καθημερινά να φροντίζουμε το ενεργειακό μας σώμα», προσθέτοντας ότι ο βιοθεραπευτής βοηθάει να φύγουν όλα τα μπλοκαρίσματα από τους μεσημβρινούς και Τσάκρας του οργανισμού. «Το βιοενεργειακό μασάζ καθαρίζει και αναζωογονεί την αύρα μας και τα εσωτερικά όργανα μας. Κάνοντας αυτό το ειδικό μασάζ καθαρίζουμε όλα τα σώματα της αύρας μας το αστρικό το νοητικό κλπ. Όλοι λίγο πολύ έχουμε αντιληφθεί αυτό το πεδίο με τις αισθήσεις μας π.χ κατά ποσό μας είναι κάποιος συμπαθείς από την πρώτη όψη η όχι . Αυτό είναι το ενεργειακό πεδίο που εκπέμπει κάποιος. Διαλύοντας τα μπλοκαρίσματα από τα αόρατα σώματα αφήνουμε την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα και αυτό δημιουργεί ευεξία και καλύτερη υγεία σε όλα τα επίπεδα».

Στην τρίτη εισήγηση η επιστημονική σύμβουλος του κέντρου «Βιο-Εξέλιξις», κυρία Γιώτα Παπαδοπούλου παρουσίασε τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού ως μία μέθοδο μέτρησης, πρόληψης και θεραπείας χωρίς παρενέργειες.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι Βιοσυντονισμός έχει μια ιστορία 100 χρόνων, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος, εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρισμένος επίσημα ως ιατρική πράξη σε χώρες του εξωτερικού, και πρόσφατα αναγνωρισμένος (Σεπτέμβριος 2016) από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας ως εναλλακτική Ιατρική μέθοδος.

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε την αιτία ενός προβλήματος και να επέμβουμε σ’ αυτήν, και δεν καταστέλλουμε απλά το σύμπτωμα, ενώ η εξέταση έχει μέγιστη αξιοπιστία (98%), είναι αναίμακτη και ανώδυνη!

Όπως τόνισε, με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα λειτουργίας όλων των συστημάτων του οργανισμού, τα ενεργειακά επίπεδα, τα επίπεδα τοξικότητας, την επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα, την μικροβιακή επιβάρυνση, την ύπαρξη αυτοάνοσης ή αλλεργικής διαδικασίας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης μπορούμε να διενεργήσουμε εξατομικευμένο τεστ έλλειψης βιταμινών-απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων καθώς και τεστ τροφικής δυσανεξίας.

 

 

Η Παπαδοπούλου Γιώτα θα πραγματοποιήσει ομιλία (1ος όροφος Συνεδριακού Κέντρου «ΕΚΑΒΗ»), το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, σε μια ομιλία με θέμα τον Βιοσυντονισμό και την Διατροφή ως μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας, όπου θα γίνει μια πιο λεπτομερής παρουσίαση για το πώς μπορεί κάποιος, με απόλυτα φυσικό τρόπο να κατακτήσει υψηλά επίπεδα υγείας και να απολαμβάνει άριστη ποιότητα ζωής!

 
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 ομιλία με θέμα: Εναλλακτικές θεραπείες στα καθημερινά μας προβλήματα PDF Print E-mail
Monday, 13 March 2017 22:27
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου "Εκάβη"  θα πραγματοποιηθεί από την οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" η ομιλία με θέμα:

Εναλλακτικές θεραπείες στα καθημερινά μας προβλήματα

Θα μας μιλήσουν οι
  • Η Ζιώγα Δήμητρα για την Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα
Γνωριμία με τη Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα
Σε αυτή τη σύντομη ομιλία  θα γνωρίσουμε τη Φυτοθεραπεία, ένα μοναδικό  ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που συνίσταται στην πιο αρχαία, παγκόσμια θεραπευτική μέθοδο. Σε κάθε ιστορική εποχή, σε κάθε λαό και σε κάθε πολιτισμό, τα φαρμακευτικά φυτά έχουν αποτελέσει την  πρωταρχική μέθοδο θεραπείας και σε κάποιους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να  είναι  το μοναδικό μέσο ίασης, με τη μορφή εμπειρικών σκευασμάτων, παραδοσιακής βοτανοθεραπείας. Η θεραπευτική χρήση των φαρμακευτικών φυτών γέννησε την φαρμακευτική επιστήμη .

Στον Δυτικό κόσμο με την εξέλιξη των επιστημών και τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα φαρμακευτικά φυτά μελετήθηκαν, ταυτοποιήθηκαν τα διάφορα είδη τους, αναλύθηκαν χημικά τα συστατικά τους, εκπονήθηκαν μελέτες και σε πολύ μεγάλο βαθμό αποδείχθηκαν και πειραματικά και κλινικά, όλα όσα μέχρι πριν κάποια χρόνια αποτελούσαν εμπειρική γνώση που περνούσε από γενιά σε γενιά.

Σήμερα, οι παραδοσιακές φυτοθεραπευτικές μέθοδοι επανέρχονται στο προσκήνιο, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου που αναζητά φυσικές λύσεις, σκευάσματα με αποδεδειγμένη δράση, λιγότερο επιθετικά σε σχέση με τα συνθετικά φάρμακα, όπου αυτό είναι εφικτό και δράση σε επίπεδο πρόληψης πράγμα εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε οργανισμό και σε κάθε ηλικία. Ο φαρμακοποιός επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, το εργαστήριο, αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο , που δεν εξαντλείται στην παροχή συμβουλών και στην πώληση του κατάλληλου σκευάσματος, αλλά στην ρίζα την ίδιας της λέξης «φαρμακοποιός»: «ποιεί» και πάλι «φάρμακα».

Όμως τι είναι ακριβώς η φυτοθεραπεία και πώς μπορεί ο ασθενής να τη χρησιμοποιήσει σωστά; Σε τι διαφέρει από άλλες ολιστικές θεραπευτικές μεθόδους; Είναι ασφαλής; Είναι κάθε τί το φυτικό, αβλαβές; Ποιό είναι το κλειδί για την επιτυχημένη φυτοθεραπεία; Συχνές ερωτήσεις αλλά και παρερμηνευθείσες έννοιες   θα αναλυθούν όλες στην ομιλία αυτή.

Εν συνεχεία θα γνωρίσουμε τα ανθοϊάματα,  μία θεραπευτική που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό της Φυτοθεραπείας με τις βασικότερες αρχές της Ομοιοπαθητικής και στηρίζεται στην ισορροπία ψυχής και σώματος. Τα ανθοϊάματα επενεργούν στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποκαθιστούν τη διαταραγμένη αρμονία και ξαναφέρνουν στο άτομο την υγεία. Γέννημα του μεγάλου επιστήμονα, διορατικού και ανθρωπιστή γιατρού Έντουαρντ Μπαχ,  συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Το έργο του εμπνέει νέους θεραπευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ανακαλύπτουν νέα ιάματα σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του κόσμου.

Από τις εκλεπτυσμένες δράσεις των ανθοϊαμάτων στην συμπυκνωμένη δραστικότητα των αιθερίων ελαίων, από τα απλά αφεψήματα φυτών έως τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, τα φυτά, μας προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών διασφαλίζοντας προστασία, φυσική, διανοητική και συναισθηματική ευεξία σε όλες τις φάσεις της ζωής μας

Ζιώγα Δήμητρα,

Φαρμακοποιός Msc phytotherapy

  • Η Παπαδοπούλου Γιώτα για τον Βιοσυντονισμό
Βιοσυντονισμός, Εναλλακτική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας

Ο Βιοσυντονισμός είναι η μέθοδος κατά την οποία, μέσω συχνοτήτων φιλικών προς τον ανθρώπινο οργανισμό, κάνουμε μέτρηση σε βάθος, και έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε θεραπευτικές συχνότητες ανάλογα με τα ευρήματα της μέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε ζωντανός οργανισμός αλλά και κάθε ανθρώπινο όργανο έχει μια συχνότητα φυσιολογικής λειτουργίας. Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορούμε να δούμε αν κάποιο όργανο λειτουργεί σωστά ή όχι, και αν δεν λειτουργεί σωστά να βρούμε την αιτία που ευθύνεται για την δυσλειτουργία και δημιουργεί το σύμπτωμα.

Πάρα πολλές παθήσεις έχουν ως αίτιο μικροβιακούς παράγοντες. Με το τεστ Βιοσυντονισμού μπορεί να ανακαλυφθεί ο επιβαρυντικός παράγοντας που δημιούργησε την ασθένεια (μικρόβιο, βαρέα μέταλλα, ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση, γεωπαθητική επιβάρυνση κ.α.) και με την ίδια μέθοδο να εξολοθρευτεί ο μικροβιακός ή άλλος παράγοντας μέσω αβλαβών και χωρίς παρενέργειες θεραπευτικών συχνοτήτων.

Έτσι, μπορούμε να επέμβουμε στην αιτία του προβλήματος και δεν προσπαθούμε να εξαλείψουμε μόνο το σύμπτωμα.

Παπαδοπούλου Γιώτα
Οδοντίατρος, Βιοσυντονήστρια
  • Η Τσουπλή Κατερίνα για τον ωτοβελονισμό και το βιοενεργειακό μασάζ
Ωτοβελονισμός

Είναι η μέθοδος όπου χρησιμοποιείται το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Έχει μία ιστορία πρόσφατη. Γεννήθηκε την περίοδο του 50 από μία λαμπρή ιδέα του Γάλλου γιατρού P. Nogier επιταχύνοντας μία ευρεία διάδοση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Βιοενεργειακό μασάζ

Είναι ένα είδος μασάζ όπου με την εφαρμογή του εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα. Με το μασάζ αυτό ενώνεις νου, ψυχή και σώμα ώστε η ζωτική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα έτσι ώστε να καθαρίζει την αύρα και το ενεργειακό πεδίο.
Κατερίνα Τσουπλή
Φυσικοθεραπεύτρια
 
Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Παναγιώτου με τίτλο «Φαγούδια με Βιο-λογικές αποπλανήσεις» PDF Print E-mail
Tuesday, 07 March 2017 18:58

Τα οφέλη της σωστής διατροφής για την υγεία μας

Τα οφέλη της σωστής διατροφής αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Ελένης Παναγιώτου με τίτλο «Φαγούδια με Βιο-λογικές αποπλανήσεις» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 5 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη» και η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας, η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Παναγιώτου, η εκπρόσωπος της Μητέρας Γης Αναστασία Τσορμπατζίδου και εκ μέρους της Ένωσης Συγγραφέων η Στέλλα Τζιτζιλή μίλησαν για το πλούσιο περιεχόμενο του βιβλίου και για τη χρηστικότητα των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό.

Η Στέλλα Τζιτζιλή αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της συγγραφέως τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κακή διατροφή βρίσκεται πίσω από τις σύγχρονες ασθένειες, ενώ σημείωσε ότι η σωστή διατροφή που καθορίζει τη λειτουργικότητα και την υγεία όλου του οργανισμού μας, μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί, να σκεφτούμε πως να αισθανόμαστε και να δρούμε.

Μιλώντας για το βιβλίο η κ. Τσορμπατζίδου τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο διατροφής, καθώς η συγγραφέας προτείνει την επιλογή της υγείας. «Σήμερα μπορεί να τρεφόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα υποσιτιζόμαστε, με τις φτωχής διατροφικής αξίας τροφές που επιλέγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον τίτλο του βιβλίου είπε είναι πολύ έξυπνος, περιέχει σύνθετα μηνύματα, καθώς σε προκαλεί και σε προτρέπει - χωρίς αυστηρότητα - να αναζητήσεις, να διερευνήσεις και να επιλέξεις έναν άλλο τρόπο διατροφής. Μάλιστα, τόνισε ότι το βιβλίο είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με πληροφορίες για τους σπόρους και τη διατροφική αξία των τροφών καθώς και για τρόπους που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουμε, μέσα από τις συνταγές που παραθέτει η συγγραφέας.

Η κ. Τζορμπατζίδου υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόληψη των ασθενειών μέσα από τη διατροφή. «Επιλέγουμε την πρόληψη και όχι την αντιμετώπιση. Αυτή είναι και η πρόταση του βιβλίου. Η επιλογή αυτή χαρίζει τον άνθρωπο μια ποιότητα ζωής και την ευκαιρία να ζει χωρίς πόνο, χωρίς άσκοπο χρόνο για νοσηλεία και εξετάσεις και χωρίς φόβο. Δημιουργεί συνθήκες για μια κοινωνία με χαρά και δημιουργία, με διαφορετική ενέργεια, χτίζοντας χώρους πολιτισμού και όχι νοσηλείας».

Από την πλευρά της, η συγγραφέας αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο, κυρίως, όπως είπε, από την ανάγκη της ενημέρωσης για το πως μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιες τροφές, που να τις βρει και πως και για ποιο λόγο να τις χρησιμοποιήσει.

«Ο κόσμος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη διατροφή του και θέλει να μάθει περισσότερα. Μιλάμε για τροφές καινούργιες, οι οποίες όμως είναι πολύ παλιές και χρησιμοποιούνταν από αρχαίους πολιτισμούς, όπως το κεχρί, το φαγόπυρο κ.α. Δεν είναι τροφές καινούργιες αλλά καινούργιες για τα αυτιά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αξία της έγκυρης πληροφόρησης μέσα από ένα οργανωμένο βιβλίο που με απλή γλώσσα παρουσιάζει τις τροφές και τα οφέλη τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο και ακολούθησε ένα ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος με το κοινό.

Ευχιστούμε τον Γκούντα Ευάγγελο για το φωτογραφικό υλικό.

Last Updated on Tuesday, 07 March 2017 21:33
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 11 of 94

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.