Άρθρα

Who's Online

We have 59 guests online


3ο Υπαίθριο Παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Κατερίνης PDF Print E-mail
Sunday, 19 February 2017 22:14

Την Παρασκευή 7 Απριλίου (πριν το Σάββατο του Λαζάρου), από της  9:00 το πρωί έως της  5 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα πραγματοποιηθεί το 3ο υπαίθριο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Το 3ο υπαίθριο παζάρι γίνετε σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Το Λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στεγάζεται από το 1990  στον 2ο όροφο του κτηρίου του συλλόγου της Ένωσης Ποντίων.  Φιλοξενεί πάνω από 600 αντικείμενα, μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,  κειμήλια συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας, διατηρώντας ζωντανές τις  μνήμες από τους παππούδες μας, τους  πρόσφυγες που έφεραν μαζί τους από τον αλησμόνητο Πόντο.
Πολλά από τα κειμήλια έχουν συντηρηθεί, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Το κόστος της συντήρησης είναι μεγάλο. Αυτή είναι η βοήθεια στην οποία θέλουμε να συνδράμουμε ως ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα κειμήλια να συντηρηθούν ώστε να αντέξουν στον χρόνο.
Σας καλούμε να φέρετε αντικείμενα από το σπίτι σας τα οποία δεν χρειάζεστε πλέον. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα cd, κάποιο μπιμπελό, μικρο έπιπλο, σχολικά είδη, είδη κουζίνας, αξεσουάρ, παιχνίδια. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση. Δεν συγκεντρώνουμε είδη ένδυσης και υπόδησης. Τα αντικείμενα αυτά θα πουληθούν σε συμβολικές τιμές σε συμπολίτες μας. Μπορείτε να δωρίσατε και κάποιο κειμήλιο για το λαογραφικό μουσείο
Τα οφέλη των υπαίθριων παζαριών είναι πολλά. Με τα έσοδα υποστηρίζουμε κάθε χρόνο κάποια ομάδα, σύλλογο ή σχολείο.  Αδειάζουμε το σπίτι μας από αντικείμενα σε αχρηστία. Με την επαναχρησιμοποίηση συμβάλουμε στην προστασία των πρώτων υλών του πλανήτη μας, της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθούν και τον χόρο που καταλαμβάνουν να αποθηκευτούν αν πεταχτούν. Δίνουμε την δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να προμηθευτούν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται  σε πολύ χαμηλό κόστος, το οποίο σε πραγματική αξία μπορεί να μην μπορούσαν να το αποκτήσουν.
Τα αντικείμενα τα συγκεντρώνουμε στην Ένωση Ποντίων Πιερίας που βρίσκεται στην Γυμναστηρίου 13 πίσω από το θεατράκι του Δημοτικού μας πάρκου. κάθε Παρασκευή από της 6:30  μ.μ έως της 8:00 μ.μ.
Την περσινή χρονιά στις 8 Απριλίου 2016, πραγματοποιήσαμε το 2ο υπαίθριο παζάρι σε συνεργασία με πολλές ομάδες της πόλης μας, με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, την Διεύθυνση και τον Σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης. Τα έσοδα από το παζάρι διατέθηκαν για εξοπλισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου. Αγοράστηκαν υπολογιστές και έπιπλα και η βιβλιοθήκη μετά και από άλλες κινήσεις του σχολείου  έχει πλέον διαμορφωθεί και εξοπλιστεί με τα απαραίτητα που χρειαζόταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη είναι η βοήθεια  των μαθητών και των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης τμήμα ΟΜΕΚΕΝ, σε κάθε παζάρι μας με πολύ διάθεση και προσφορά.
Η οικολογική μας ομάδα μέτα την παύση του χαριστικού της εκθετηρίου που λειτουργούσε στο Στέκι Πολιτών  χάρισε τις ραφιέρες της στο 19ο Δημοτικό σχολείο για να χρησιμοποιηθούν για την ίδια χρήση  για τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου.
 
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 6:30 μ.μ. ομιλία με θέμα : "Άγχος και εκφυλιστικές παθήσεις - Η ορθομοριακή τους προσέγγιση PDF Print E-mail
Tuesday, 14 February 2017 21:11

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη θα πραγματοποιηθεί ομιλία με

θέμα:  Άγχος και εκφυλιστικές παθήσεις - Η ορθομοριακή τους προσέγγιση. Ομιλητής μας είναι ο Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής, Γιώργος ΜηνούδηςΆγχος και εκφυλιστικές παθήσεις - Η ορθομοριακή τους προσέγγιση

Το άγχος θεωρείται από πολλούς επιστήμονες, αλλά και απλούς ανθρώπους ως η «μάστιγα» του 21ου αιώνα και το κυριότερο αίτιο όλων σχεδόν των παθήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Εκατοντάδες βιβλία έχουν γραφτεί για το καυτό αυτό θέμα και η λέξη «άγχος» και «στρες» είναι ίσως από τις περισσότερο χρησιμοποιούμενες στο καθημερινό λεξιλόγιο του σύγχρονου ανθρώπου. Το κοινωνικό κόστος επίσης είναι τεράστιο. Υπολογίζεται ότι στην Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο το κόστος του άγχους στην οικονομία από χαμένες ώρες εργασίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπερβαίνει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όμως, το άγχος ίσως είναι και η λιγότερο κατανοητή έννοια που χρησιμοποιεί καθημερινά ο άνθρωπος και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον επιστημονικό κόσμο.

 

Τι ακριβώς είναι το άγχος; Από πού προέρχεται και ποιοι είναι οι μηχανισμοί του; Πως επηρεάζει το άτομο; Γιατί θεωρείται ότι προκαλεί παθήσεις; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί της παθογένεσης; Έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους μας ή υπάρχουν διαφορές και που οφείλονται αυτές; Έχει σχέση η διατροφή, η νοοτροπία και ο τρόπος ζωής μας με την εμφάνιση του φαινομένου του άγχους; Εάν ναι, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και μόνιμα; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτή την διάλεξη. Η εικόνα που θα σκιαγραφήσουμε σχετικά με το άγχος, την “εσωτερική” του φύση και την αποτελεσματική του αντιμετώπιση πιστεύουμε ότι θα είναι συναρπαστική και πρωτότυπη. Όχι τόσο γιατί θα αναφερθούμε στις τελευταίες σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και έρευνες σε αυτόν τον τομέα, όσο για το ότι θα προτείνουμε μία νέα ορθομοριακή θεώρηση του προβλήματος που ίσως βοηθήσει τον άνθρωπο να απελευθερωθεί από αυτή την μάστιγα ή τουλάχιστον να μειώσει τις ολέθριες παθογόνες επιπτώσεις του σημαντικά. Ταυτόχρονα ελπίζουμε να δείξουμε ότι το άγχος δεν είναι μόνο ένα πολύπλοκο και παρεξηγημένο θέμα, αλλά ίσως είναι περισσότερο απλό στην αντιμετώπισή του από ότι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Εξαρτάται από την θεώρησή μας.

 

Γιώργος Μηνούδης

Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

Last Updated on Sunday, 19 February 2017 20:44
 
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 ομιλία με θέμα: "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες" PDF Print E-mail
Saturday, 11 February 2017 20:58
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ομιλία με θέμα: "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες"

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη θα πραγματοποιηθεί ομιλία

με θέμα "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες"  Ομιλητής μας είναι ο βιοκαλλιεργητής Χρήστος Σαββίδης

 

Εαρινές βιολογικές καλλιέργειες

Περιμένουμε να στεγνώσει το χώμα για να αναλάβουμε δράση, όμως αυτή

δεν μπορεί να είναι αποσπασματική αν θέλουμε να καλλιεργούμε

βιολογικά, αλλά μέρος ενός μακρόχρονου σχεδίου. Αυτό που κάναμε χθες

θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της σημερινής μας προσπάθειας και αυτό που

κάνουμε σήμερα, της αυριανής. Θα μας βοηθήσει πολύ αν κάνουμε ένα

σχεδιάγραμμα του χώρου και κάθε χρόνο καταγράφουμε αυτά που

καλλιεργούμε, γιατί η αμειψισπορά όσο και η απολύμανση του εδάφους,

μας βοηθούν πολύ για να χρειαζόμαστε λιγότερες επεμβάσεις. Εξ ίσου

σημαντικά είναι η κατάλληλη λίπανση, το σωστό πότισμα, η στήριξη και

το κλάδεμα προστασίας άλλα και παραγωγικότητας των φυτών μας. Όλα αυτά

θα έχουν τον χώρο τους στην κουβέντα που θα κάνουμε...

Χρήστος Σαββίδης (Chris De Per) Βιοκαλλιεργητής - αρθρογράφος  (www.ftiaxno.gr)

Last Updated on Tuesday, 14 February 2017 22:19
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 11 of 91

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.