Άρθρα

Who's Online

We have 22 guests online


Ομιλία Μηνούδη Γιώργου 18-2-2017 PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:39

Η Ορθομοριακή Διατροφή και η αντιμετώπιση του άγχους και των εκφυλιστικών παθήσεων

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της γεμάτης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης παρακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου την ομιλία του Συμβούλου Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργου Μηνούδη με θέμα «Άγχος & Εκφυλιστικές Παθήσεις – Η ορθομοριακή τους αντιμετώπιση».

Η ομιλία του Γιώργου Μηνούδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί αυτή την περίοδο η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη».

Ο Γιώργος Μηνούδης ανέλυσε τις αιτίες που μας προκαλούν άγχος, αλλά και αυτές που προκαλούν μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων, και το πώς η Ορθομοριακή Διατροφή, μέσω των τριών αξόνων εφαρμογής της – Νοοτροπία, Διατροφή και Τρόπος ζωής – μπορεί να προλάβει την εμφάνισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια που τα προκαλούν.

Ο ομιλητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τι είναι η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική, μια ολιστική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι διατροφικές ελλείψεις σε κυτταρικό επίπεδο είναι αυτές που ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενειών. Πρόκειται ουσιαστικά για μία διαφορετική μέθοδο θρέψης που στοχεύσει την αποτοξίνωση του οργανισμού και των κυττάρων με αποτέλεσμα την πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού μας ενάντια σε ψυχοσωματικές παθήσεις και την εξάλειψη πολλών παθολογικών συμπτωμάτων.

Οι ερωτήσεις προς τον κ. Μηνούδη συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της ομιλίας, μιας και τα δύο αυτά θέματα ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας.

Στην αρχή της εκδήλωσης η εκπρόσωπος της Μητέρας Γης Αναστασία Τσορμπατζίδου αναφέρθηκε στις δράσεις της ομάδας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της Πιερίας να ενημερώνεται από ειδικούς που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας και που συνδυάζουν μια φυσική διατροφή στις θεραπείες που προτείνουν. «Στόχος να ζήσουμε μια ζωή απαλλαγμένη από πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας. Όσοι περισσότεροι στραφούμε σε μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς άγχος τόσο πιο δημιουργικές και χαρούμενες κοινωνίες θα δημιουργούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις της Μητέρας Γης συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο, και ώρα 18:30 στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο αστροφυσικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης θα αναπτύξει το θέμα «Στο δρόμο της συνειδητότητας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 η ομιλία με θέμα: "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες" PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:45

Εκδήλωση για τη βιοκαλλιέργεια από την οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη»

Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την βιολογική καλλιέργεια του κήπου μας έδωσε στο κοινό της Κατερίνης, στην πρώτη διάλεξη που διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», ο βιοκαλλιεργητής Χρήστος Σαββίδης

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτή την περίοδο η Μητέρα Γη, με καλεσμένους καταξιωμένους ομιλητές και επιστήμονες, αλλά και με δράσεις για τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης.

Πριν την έναρξη της ομιλίας, η εκπρόσωπος της ομάδας Αναστασία Τζορμπατζίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς των εκδηλώσεων και όσους στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις της Ομάδας.

Στην ομιλία του ο κ. Σαββίδης ανέπτυξε τεχνικές για το πως μπορεί να οργανωθεί ένας μικρός ή μεγάλος λαχανόκηπος και ανέλυσε θέματα όπως η αμειψισπορά, η απολύμανση των κήπου, το σωστό πότισμα του κάθε φυτού, το κλάδεμα προστασίας, αλλά και τρόπους για να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο την παραγωγικότητα των φυτών μας.

Όπως τόνισε ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η αρχιτεκτονική ενός λαχανόκηπου και συγκεκριμένα το πού θα φυτεύσουμε το κάθε είδος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τόσο τη φορά του ήλιου, όσο και τις καλλιέργειες που είχαμε την περσινή χρονιά στο ίδιο σημείο.

Όσον αφορά στην εναλλαγή των καλλιεργειών, την αμειψισπορά, ο κ. Σαββίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει να αλλάζουμε θέση στα είδη των φυτών που επιλέγουμε να καλλιεργήσουμε, καθώς έτσι μειώνουμε την πιθανότητα να προσβληθούν τα φυτά μας από περσινές ασθένειες και συγχρόνως ξεκουράζουμε κάποιο σημείο του κήπου μας. Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η ηλιοφάνεια, καθώς είναι απαραίτητο τα φυτά μας να καλλιεργούνται σε σημεία που να υπάρχει τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιοφάνειας.

Επίσης, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους ενδεδειγμένους τρόπους λίπανσης, στη διατήρηση του σωστού ph του χώματος, αλλά και στην αντιμετώπιση της προσβολής των φυτών μας από τα νηματώδη, με φυσικό τρόπο.

Στην επόμενη διάλεξη της Μητέρας Γης, καλεσμένος ο Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργος Μηνούδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Άγχος και εκφυλιστικές παθήσεις – η Ορθομοριακή τους προσέγγιση».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη.

Last Updated on Wednesday, 01 March 2017 22:48
 
25 Φεβρουαρίου 2017 ομιλία με τον Μάνο Δανέζη PDF Print E-mail
Sunday, 19 February 2017 20:53
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη θα πραγματοποιηθεί ομιλία με

θέμα: " Στο Δρόμο της συνειδητότητας" Ομιλητής μας είναι ο διακεκριμένος Δρ Αστροφυσικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Δανέζης

Ένα παλαιό ερώτημα το οποίο αναμένει  μια σύγχρονη απάντηση είναι το: «Με
ποιον τρόπο η Επιστήμη έχει την δυνατότητα να επιδρά θεμελιακά  στην
αλλαγή ενός Πολιτισμικού Ρεύματος;».
Ποια είναι η άμεση σύνδεση της νέας επιστημονικής πραγματικότητας  με την
ανθρώπινη καθημερινότητα;
Ποιο ρόλο παίζουν οι νέες  επιστημονικές αντιλήψεις για την έννοια της
ύλης, και σε προέκταση της υλικής πραγματικότητας,  στο επίπεδο της
Κοινωνικής συγκρότησης και της Θεολογίας;
Μια Επιστημονική και Τεχνολογική ανάπτυξη χωρίς ηθική, έχει τη δυνατότητα
να  προωθήσει την ανάπτυξη ενός Νέου Ανθρωποκεντρικού Πολιτισμού;
Ποιο ρόλο παίζει η εσωτερική πνευματική ανασυγκρότηση των ανθρώπων στην
δυνατότητα συμμετοχής τους  στον δύσκολο δρόμο της συγκρότησης ενός Νέου
Πολιτισμικού ρεύματος, και ποια είναι η συμμετοχή των Νέων Επιστημονικών
Ιδεών στην επίτευξη αυτού του δύσκολου δρόμου;
Τα προηγούμενα και πολλά περισσότερα ερωτήματα θα είναι το θέμα της
συζήτησής μας.
Και μην ξεχνάμε αυτό που τόνισε ο Carl Jung
«Η ορθολογική μας στάση θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να
κάνουμε θαύματα με τις οργανώσεις, με την επιβολή νέων νόμων, ή με
παρόμοιες καλοπροαίρετες επινοήσεις.
Αλλά, στην ουσία, το πνεύμα του Πολιτισμού μπορεί να αναθεωρηθεί μόνο με
μια αλλαγή στη στάση του ατόμου».

Μάνος Δανέζης
Δρ Αστροφυσικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Last Updated on Monday, 20 February 2017 20:46
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 19 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.