Άρθρα

Who's Online

We have 29 guests online


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Μάνου Δανέζη το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου η ομιλία που διοργάνωσε η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», με καλεσμένο τον διακεκριμένο Δρ Αστροφυσικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνο Δανέζη, με θέμα «Στο Δρόμο της Συνειδητότητας».

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και είναι αξιοσημείωτο ότι στο κοινό βρέθηκαν και ακροατές που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο Μάνος Δανέζης αναφέρθηκε στις ανάγκες οι οποίες ωθούν στην δημιουργία ενός πολιτισμού. Δημιουργείται λόγω των φόβων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι,  απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, των σχέσεων μεταξύ τους σχέσεις και  του φόβου του θανάτου και του πόνου. Έτσι αναπτύχθηκαν η επιστήμη, η φιλοσοφία και η θεολογία. Και οι τρεις βασίζονται σε τρεις πυλώνες την ύλη, τον χρόνο και τον χώρο.
Εδώ και πολλές δεκαετίες οδηγούμαστε στην κατάρρευση του Δυτικού πολιτισμού. Όλο αυτό που βιώνουμε δεν είναι το αίτιο αλλά το αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Πίσω από τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα κρύβονται απολίτιστοι άνθρωποι, άνθρωποι που μέσα τους έχει καταρρεύσει το νόημα του πολιτισμού όπως αναπτύχθηκε τον 16ο και 17ο αιώνα. Στην ουσία το πνεύμα του πολιτισμού μπορεί να αναθεωρηθεί με μία αλλαγή στην στάση του ατόμου. Να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Το υποκείμενο στον πολιτισμό είναι ο άνθρωπος.  Στην ουσία το πνεύμα του πολιτισμού μπορεί να αλλάξει μόνο αν αλλάξει στάση το άτομο.

Αν υποθέσουμε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο στάδιο εξέλιξης,  η σοφία δεν θα αποκτηθεί μόνο από την γνώση. Θα πρέπει να διαμορφώσουμε την ανθρώπινη συνείδηση. Για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε συνείδηση χρειάζεται εκπαίδευση, και αυτή ακολουθεί κάποια βήματα. Πρώτα χρειάζεται να αποκτήσεις ατομική, κοινωνική και τέλος πλανητική συνείδηση.

Όταν καταφέρεις να αποκτήσεις συνειδητότητα σε αυτά τα τρία μονοπάτια αρχίζεις να γίνεται ο Homo sapiens. Αρχίζει πραγματικά να υλοποιεί αυτό που λέμε σοφός άνθρωπος. Τότε μόνο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς την πλανητική συνειδητότητα.
Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε καινούργια εργαλεία. Την α-λήθεια (α-λήθη = να θυμηθώ πράγματα που έχω ξεχάσει). Η γνώση, είναι ένα σύνολο παρελθοντικών γεγονότων που έχουμε ξεχάσει. Ότι βλέπω γύρω μου είναι παρελθοντικές εικόνες.
Η συνείδηση είναι ο χώρος που συγκεντρώνονται οι πληροφορίες, το λογισμικό του υπολογιστή μας. Η παιδεία είναι το πρόγραμμα του υπολογιστή που θα του πει πως θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες.
Η πλέον δύσκολη υπέρβαση που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να ξεπεράσει τον φόβο του να γνωρίσει τον εαυτό του και το πεπρωμένο του. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του με διάφορες τεχνικές μέσω των οποίων αποφεύγουμε να συνειδητοποιήσουμε δυσάρεστες ή επικίνδυνες για μας αλήθειες. Εμείς δεν είμαστε εμείς, είμαστε η εικόνα που πουλάμε προς τα έξω.
Η κατανόηση των πραγματικών ψυχικών αναγκών μας, μας οδηγεί στην κατανόηση των πραγματικών υλικών αναγκών μας. Η μη εκπλήρωση των αναγκών μας δημιουργεί φόβους πλαστούς ή πραγματικούς. Ζούμε σε μια κοινωνία με 10 πραγματικές ανάγκες για να είμαστε ευτυχισμένοι και έχουμε φορτωθεί με 500 πλαστές ανάγκες.
Η κατάκτηση της ατομικής μας συνείδησης σημαίνει κατάκτηση της εσωτερικής μας ελευθερίας. Όταν κατακτήσουμε την κοινωνική συνείδηση αλλάζουμε την σχέση μας στην οικογένειά μας στη γειτονιά μας στην κοινωνία μας. Λειτουργούμε με πραγματική αλληλεγγύη και αγάπη. Όταν κατακτήσουμε την πλανητική συνείδηση κατανοούμε την σχέση μας με το πλανητικό μας περιβάλλον την γη. Περιβαλλοντική συνείδηση όχι ως ένα κοινωνικό προφίλ αλλά γιατί συνειδητοποιώ την σχέση μου με το περιβάλλον.
Πολύ σημαντικές στο δρόμο της συνειδειτότητας είναι η μετάνοια. Είναι η κατάσταση μετά την συνειδητοποίηση των παρελθοντικών πληροφοριών, βαθιά κατανόηση. Όταν βιώσουμε την μετάνοια τότε έχουμε δύο δρόμους να ακολουθήσουμε, ή τον δρόμο της απλής εμπειρίας ή τον δρόμο της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Δυστυχώς μπαίνουμε στον ρόλο μας και λειτουργούμε με το συμφέρων. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας και της πνευματικότητας είναι ο βολεμένος σκλάβος. Έχει πλήρη επίγνωση, όμως δεν τον βολεύει.
Η μη επανάληψη των λαθών μας οδηγεί στον δρόμο της εσωτερικής αναμόρφωσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συνείδηση για την χάραξη ενός νέου δρόμου. Εδώ ο άνθρωπος θυμήθηκε, και θέλει να αλλάξει και ζητάει συγνώμη ( συν- γνώμη = τώρα έχω ίδια γνώμη με σένα). Η αποκάλυψη φανερά στον άλλο είναι μία πράξη πάταξης του εγωισμού. Μετά την συγνώμη είναι η συγχώρεση ( συν-χώρος= ζητάω από τον άλλο να υπάρξει στον ίδιο χώρο).
Ο δρόμος της συνειδητότητας δεν τελειώνει εδώ, ακολουθεί η συνειδησιακή πνευματικότητα και η συμπαντική πνευματικότητα, φτάνοντας στον Hommo Universalis. O άνθρωπος είναι ήδη στον δρόμο των πραγματικών νόμων και ιδιοτήτων του σύμπαντος. Αλλάζει την άποψή του. Εισάγει τις καινούργιες έννοιες μέσα στον προηγούμενο δρόμο. Είναι μία πόρτα από το αισθητό αλλά μη υπάρχων στο μη αισθητό αλλά υπάρχων.
Τέλος είναι ο δρόμος του αναχωρητή......
Όλα όσα αναφέρθηκαν στην ομιλία ως θεωρίες έχουν αποδειχτεί με πειράματα.
Last Updated on Tuesday, 07 March 2017 18:58
 
Ομιλία Μηνούδη Γιώργου 18-2-2017 PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:39

Η Ορθομοριακή Διατροφή και η αντιμετώπιση του άγχους και των εκφυλιστικών παθήσεων

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της γεμάτης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης παρακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου την ομιλία του Συμβούλου Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργου Μηνούδη με θέμα «Άγχος & Εκφυλιστικές Παθήσεις – Η ορθομοριακή τους αντιμετώπιση».

Η ομιλία του Γιώργου Μηνούδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί αυτή την περίοδο η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη».

Ο Γιώργος Μηνούδης ανέλυσε τις αιτίες που μας προκαλούν άγχος, αλλά και αυτές που προκαλούν μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων, και το πώς η Ορθομοριακή Διατροφή, μέσω των τριών αξόνων εφαρμογής της – Νοοτροπία, Διατροφή και Τρόπος ζωής – μπορεί να προλάβει την εμφάνισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια που τα προκαλούν.

Ο ομιλητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τι είναι η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική, μια ολιστική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι διατροφικές ελλείψεις σε κυτταρικό επίπεδο είναι αυτές που ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενειών. Πρόκειται ουσιαστικά για μία διαφορετική μέθοδο θρέψης που στοχεύσει την αποτοξίνωση του οργανισμού και των κυττάρων με αποτέλεσμα την πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού μας ενάντια σε ψυχοσωματικές παθήσεις και την εξάλειψη πολλών παθολογικών συμπτωμάτων.

Οι ερωτήσεις προς τον κ. Μηνούδη συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της ομιλίας, μιας και τα δύο αυτά θέματα ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας.

Στην αρχή της εκδήλωσης η εκπρόσωπος της Μητέρας Γης Αναστασία Τσορμπατζίδου αναφέρθηκε στις δράσεις της ομάδας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της Πιερίας να ενημερώνεται από ειδικούς που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας και που συνδυάζουν μια φυσική διατροφή στις θεραπείες που προτείνουν. «Στόχος να ζήσουμε μια ζωή απαλλαγμένη από πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας. Όσοι περισσότεροι στραφούμε σε μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς άγχος τόσο πιο δημιουργικές και χαρούμενες κοινωνίες θα δημιουργούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις της Μητέρας Γης συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο, και ώρα 18:30 στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο αστροφυσικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης θα αναπτύξει το θέμα «Στο δρόμο της συνειδητότητας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 η ομιλία με θέμα: "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες" PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:45

Εκδήλωση για τη βιοκαλλιέργεια από την οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη»

Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την βιολογική καλλιέργεια του κήπου μας έδωσε στο κοινό της Κατερίνης, στην πρώτη διάλεξη που διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», ο βιοκαλλιεργητής Χρήστος Σαββίδης

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτή την περίοδο η Μητέρα Γη, με καλεσμένους καταξιωμένους ομιλητές και επιστήμονες, αλλά και με δράσεις για τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης.

Πριν την έναρξη της ομιλίας, η εκπρόσωπος της ομάδας Αναστασία Τζορμπατζίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς των εκδηλώσεων και όσους στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις της Ομάδας.

Στην ομιλία του ο κ. Σαββίδης ανέπτυξε τεχνικές για το πως μπορεί να οργανωθεί ένας μικρός ή μεγάλος λαχανόκηπος και ανέλυσε θέματα όπως η αμειψισπορά, η απολύμανση των κήπου, το σωστό πότισμα του κάθε φυτού, το κλάδεμα προστασίας, αλλά και τρόπους για να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο την παραγωγικότητα των φυτών μας.

Όπως τόνισε ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η αρχιτεκτονική ενός λαχανόκηπου και συγκεκριμένα το πού θα φυτεύσουμε το κάθε είδος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τόσο τη φορά του ήλιου, όσο και τις καλλιέργειες που είχαμε την περσινή χρονιά στο ίδιο σημείο.

Όσον αφορά στην εναλλαγή των καλλιεργειών, την αμειψισπορά, ο κ. Σαββίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει να αλλάζουμε θέση στα είδη των φυτών που επιλέγουμε να καλλιεργήσουμε, καθώς έτσι μειώνουμε την πιθανότητα να προσβληθούν τα φυτά μας από περσινές ασθένειες και συγχρόνως ξεκουράζουμε κάποιο σημείο του κήπου μας. Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η ηλιοφάνεια, καθώς είναι απαραίτητο τα φυτά μας να καλλιεργούνται σε σημεία που να υπάρχει τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιοφάνειας.

Επίσης, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους ενδεδειγμένους τρόπους λίπανσης, στη διατήρηση του σωστού ph του χώματος, αλλά και στην αντιμετώπιση της προσβολής των φυτών μας από τα νηματώδη, με φυσικό τρόπο.

Στην επόμενη διάλεξη της Μητέρας Γης, καλεσμένος ο Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργος Μηνούδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Άγχος και εκφυλιστικές παθήσεις – η Ορθομοριακή τους προσέγγιση».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη.

Last Updated on Wednesday, 01 March 2017 22:48
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 19 of 100

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.