Άρθρα

Who's Online

We have 10 guests online


Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung. PDF Print E-mail
Monday, 18 March 2019 21:39

Το Σάββατο 23/3/2019 στις 18:30 μ.μ. η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung.

« Ο Πράσινος Δράκος» Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική παράδοση.

Ομιλητής και εκπαιδευτής είναι ο Γιώργος Κατσαντώνης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ( Certified Instructor) του συστήματος “ Healing tao”.

Στο συγκεκριμένο μάθημα θα γίνουν εισαγωγικές ασκήσεις ενεργοποιήσεις, καθαρισμού και κυκλοφορίας της βιοενέργειας, ενώ στην ομιλία θα εστιαστούμε σε Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική Παράδοση και την Παραδοσιακή Ιατρική.

Ο χώρος που θα λάβει χώρα η δράση είναι το γυμναστήριο The Training Club που βρίσκετε στη Δημητρίου Γούναρη 18 (πίσω από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ).

Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung.

Στην Ταοϊστική Παράδοση της αρχαίας Κίνας, ο Φιλόσοφος ήταν ταυτόχρονα Γιατρός και Μαχητής. Συστατικό στοιχεία αυτής της παράδοσης, το Τσι Κουνγκ (Chi Kung) αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, μαζί με τον Βελονισμό και την Βοτανοθεραπεία. Ταυτόχρονα αποτέλεσε σημαντικό τμήμα και των Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών (Kung Fu), καθώς η Υγεία και η Δύναμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Οι τεχνικές του Chi Kung συνδυάζουν δυναμικές στάσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και εστίαση του νου, με στόχο την καλλιέργεια της Ζωτικής Δύναμης και την σωστή κυκλοφορία της.

Το σεμινάριο θα έχει ένα πρακτικό και ένα θεωρητικό μέρος, που μπορούν να παρακολουθηθούν και ανεξάρτητα. Στο πρακτικό μέρος (διάρκειας 45’ περίπου) θα εστιαστούμε σε εισαγωγικές ασκήσεις ενεργοποίησης της ζωτικής δύναμης και ασκήσεις ενοποίησης του σκελετικού και του τενοντομυϊκού συστήματος. Στο θεωρητικό μέρος (διάρκειας 45’ περίπου), θα γίνει μια παρουσίαση των επιπέδων της Υγείας σε Σώμα, Συναίσθημα & Πνεύμα, μέσα από το σύστημα των Πέντε Στοιχείων της Ταοϊστικής παράδοσης. Επίσης θα αναφέρουμε σε βασικές πρακτικές υγείας για την Άνοιξη, από την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Ο Γιώργος Κατσαντώνης που θα συντονίσει το σεμινάριο, μαθητεύει από το 1997 στις Ταοϊστικές Τέχνες, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ταϊλάνδη.

Οι συμμετέχοντες συνίσταται να φορούν άνετα ρούχα κατάλληλα για χαλαρή κίνηση (κατά προτίμηση αθλητική φόρμα) και άνετα αθλητικά παπούτσια. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

 
Σάββατο 16 Μαρτίου ομιλία με θέμα: " Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη" PDF Print E-mail
Wednesday, 13 March 2019 01:31

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα:

" Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη"
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη" . Ομιλήτρια είναι η Νίβες Σκαράλε - Παπαδημητρίου, ιατρός αναισθησιολόγος, ιατρικό βελονισμό, ιατρείο πόνου.
" Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη"
Στρες, άγχος, νευρώσεις, κατάθλιψη! Αυτές είναι οι σημαντικές διαταραχές της σημερινής εποχής και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση. Όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν έντονη δυσφορία και έκπτωση στην ποιότητα της καθημερινής ζωής.
Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές τεχνικές χαλάρωσης είτε μέσω της κλασσικής ιατρικής, είτε μέσω της εναλλακτικής ιατρικής.
Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, χωρίς την χρήση φαρμάκων και επομένως αποφεύγοντας πολλές πιθανές παρενέργειες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
 
Σάββατο 9 Μαρτίου ομιλία με θέμα Αρωματικά φυτά και μικροί καρποί - Κοινοτική - Τοπική ανάπτυξη με τοπικά - ενδογενή μέσα- πόρους PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Monday, 04 March 2019 20:29

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, στις 18.30, στο κέντρο ΕΚΑΒΗ, στην Κατερίνη, η οικολογική ομάδα ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ οργανώνει μια ακόμα από τις τακτικές συναντήσεις συζητήσεις με θέματα:

  1. Αρωματικά φυτά και μικροί καρποί, λειτουργικά τρόφιμα & συμπληρώματα, Υγεία, με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Μαλούπα &
  2. Κοινοτική-Τοπική Ανάπτυξη με τοπικά-ενδογενή μέσα-πόρους, με εισηγητή τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη

Η Δρ Ελένη Μαλούπα είναι απόφοιτη γεωπονίας ΑΠΘ, απόφοιτη βιολόγος και φυσιολόγος φυτών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie του Παρισιού, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ δηλώνει: Με τον όρο λειτουργικά τρόφιμα εννοούμε τρόφιμα επεξεργασμένα ή μη, τα οποία αποδεικνύεται βάσει μελετών ότι δύναται να συντελούν στην επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργικών στόχων εντός του οργανισμού και να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της πρόληψης εκφυλιστικών ασθενειών και την προαγωγή της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα λειτουργικά τρόφιμα, τα τροφοφάρμακα (στα οποίο συμπεριλαμβάνονται τα φαρμακευτικά και τα συμπληρώματα διατροφής, με την προϋπόθεση ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, προβάλουν ως δυνητική λύση ενίσχυσης της στρατηγικής της πρόληψης, αποτρέποντας την ενδεχόμενη ανάγκη θεραπείας, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Η διάκριση μεταξύ αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών δεν είναι σαφής, καθώς πολλά είναι αυτά τα φυτά που έχουν και τις δύο ιδιότητες. Ο όρος αρωματικά αποδίδεται πρωτίστως σε φυτά με ευχάριστη για τον άνθρωπο οσμή και οι χρήσεις τους συνδέονται με την παρασκευή αρωμάτων και άλλων εύοσμων προϊόντων (π.χ. φυτά που προσδίδουν οσμή και γεύση στα τρόφιμα). Ο όρος φαρμακευτικά αποδίδεται σε φυτά που παράγουν βιολογικώς δραστικές ενώσεις με θεραπευτική δράση για τον άνθρωπο. Κατά κανόνα, τα φυτά αυτά συνδέονται με μια μακροχρόνια εμπειρική χρήση και αποτελούν στοιχείο της λαϊκής παράδοσης.

Ο κ Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημόσια Γράφων σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο και εκδότης του newsletter ΑγροΝέα ξαναθυμίζει ότι: Η Κοινοτική-Τοπική Ανάπτυξη ορίζεται ως η: «Σχεδιασμένη αλλαγή σε κοινοτικό επίπεδο, που αποβλέπει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού και μπορεί να υποβοηθηθεί από ένα φορέα αλλαγής, σε τρόπο ώστε να επιτευχθεί η μεγίστη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων τόσο στον προσδιορισμό του περιεχομένου του τοπικού προγράμματος αλλαγής, όσο και στην διαδικασία υλοποίησής του». (καθ Γ. Δαουτόπουλος, 1986, ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, σελ 29).

Αλλά η «ψυχή» της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνίας είναι οι οργανώσεις της κοινωνίας των Πολιτών. Εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές ομάδες, πολιτιστικοί φορείς, αθλητικοί σύλλογοι, εθνικοτοπικές δομές, όμιλοι προβληματισμού, ανθρωπιστικές οργανώσεις και πολλές άλλες ποικιλώνυμες δομές δίνουν ευκαιρίες κοινωνικής ζύμωσης, γνωριμίας των κατοίκων και ανταλλαγής ιδεών και δράσης, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων και βελτιώνοντας την διάθεση για αλληλοβοήθεια μεταξύ τους. Αυτά είναι και τα στοιχεία του Κοινωνικού Κεφαλαίου. Το Κοινωνικό Κεφάλαιο είναι απαραίτητο για την εκκίνηση αλλά και την λειτουργία και επιτυχία μιας δομής κοινοτικής- τοπικής ανάπτυξης.

Όλοι αυτοί οι φορείς θα ήταν ευτυχές να συγκροτούσαν ή έστω να συμμετείχαν σε μια Ομάδα Τοπικής Δράσης (Local Action Group-LAG) διασφαλίζοντας συνέχεια και συνέπεια σε μια διαδικασία Τοπικής Ανάπτυξης. Αν μάλιστα διασφαλιζόταν ότι τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα, με τοπική επεξεργασία με τοπικές συνταγές καταναλώνονταν τοπικά τότε θα εξασφαλίζοταν η τοπική ανάπτυξη με τοπικούς ενδογενείς πόρους.

Αυτά και πολλά ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Οικολογικής Ομάδας ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ (ΕΚΑΒΗ, Κατερίνη), το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, στις 18.30.

Πηγή: Δημήτρης Μιχαηλίδης

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 101

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.