Άρθρα

Who's Online

We have 33 guests online


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ομιλία με θέμα: Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας PDF Print E-mail
Saturday, 09 February 2019 22:42

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου η οικολογική ομάδα “Μητέρα γη” διοργανώνει ομιλία με θέμα:

Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας

Την ομιλία θα παρουσιάσει η Πράτσιου  Παρασκευή, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Ομοιοπαθητικός παίδων ενηλίκων, πτυχιούχος Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής και θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης “Εκάβη” στον 1ο όροφο στις 18:30 μ.μ.

Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας

Η Ομοιοπαθητική ανήκει στην Ολιστική Ιατρική (επιστήμη που ασχολείται με το "όλον" του οργανισμού), δηλαδή με τα τρία αναπόσπαστα στοιχεία του, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Οι παθήσεις εκδηλώνονται όταν η εσωτερική ισορροπία του έχει διαταραχθεί. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από ουσίες φυτικής, ορυκτής ή ζωικής προέλευσης που έχουν υποστεί τέτοια αραίωση ως το τελικό παρασκεύασμα, ώστε να είναι ακίνδυνα για χορήγηση σε βρέφη, νεογνά, εγκύους, θηλάζουσες, εξασθενημένους ασθενείς κ.λ.π. Μέσω της Ομοιοπαθητικής θεραπείας ενισχύεται ενεργειακά η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο τα παιδιά ως παρθένοι οργανισμοί μπορούν να απαλλαγούν πιο άμεσα από οξέα αλλά και από χρόνια νοσήματα. Η αγωγή για κάθε μικρό ασθενή είναι εξατομικευμένη και μπορεί να διακριθεί σε δύο περιπτώσεις. Την ιδιοσυγκρασιακή, όπου στοχεύουμε στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων (π.χ. άσθμα) και τη θεραπεία για οξέα περιστατικά, όπου αντιμετωπίζουμε νοσήματα που χρήζουν πιο άμεσης λύσης (π.χ. ωτίτιδα). Η Ομοιοπαθητική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική θεραπεία που εξασκείται εδώ και αιώνες από εξειδικευμένους πιστοποιημένους Ιατρούς. Η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων χωρίς ενημέρωση του θεράποντος πρέπει να αποφεύγεται.

Πράτσιου  Παρασκευή, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Ομοιοπαθητικός

Last Updated on Saturday, 09 February 2019 22:44
 
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ομιλία με θέμα: "Χορτοφαγική Διατροφή Τips και σωστή προσέγγιση" PDF Print E-mail
Tuesday, 05 February 2019 00:01

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18.30 μ.μ. στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης ΄΄Εκάβη΄΄ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

"Χορτοφαγική Διατροφή Τips και σωστή προσέγγιση"

Την ομιλία θα παρουσιάσει η Λιάββα Ελένη Διατροφολόγος - Διαιτολόγος απόφοιτος Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Θα αναφερθεί στη χορτοφαγία ως έννοια και θα αναλύσει τα κιίνητρά της, τις ομάδες των τροφίμων που την αποτελούν με απαρίθμηση των προτύπων κατανάλωσης.Επίσης θα συζητηθούν οι σημαντικότερες θρεπτικές ουσίες στην επιλογή μιας χορτοφαγικής διατροφής, η παρουσίαση των ευεργετικών αποτελεσμάτων στην υγεία, καθώς και οι περιορισμοί που υπάρχουν σε αυτήν, θα γίνει αναφορά στις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά. Τι είναι, πού απαντώνται και πώς απορροφώνται.

Όπως και μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία με πέντε παρερμηνευμένες προτάσεις κοινώς χρησιμοποιούμενες, συμβουλές για υγιεινή χορτοφαγία. Κίνητρα ακόλουθησής της και διαχωρισμός σε ηθικά χορτοφάγους, χορτοφάγους για λόγους υγείας και μόδας. Ανάλυση ομάδων τροφίμων που δημιουργούν τη χορτοφαγία και πρότυπα κατανάλωσης [vegan,lacto-χορτοφαγική,lacto-vegan,lacto-ovo-χορτοφαγική, ωμής τροφής].

Θα επιστήσουμε την προσοχή στις θρεπτικές ουσίες αλλά και στην παρουσίαση των θετικών αποτελεσμάτων στην υγεία και τον οργανισμό με την τήρηση ενός χορτοφαγικού τρόπου ζωής, όπως και στους περιορισμούς ακολουθησής του εξαιτίας εμφάνισης προβλημάτων υγείας και απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού. Η αντιμετώπιση των άνωθι περιορισμών με λήψη συμπληρωμάτων επιστημονικά ελεγμένων. Tips για υγιείς χορτοφαγικές και ενδεικτικές σπιτικές, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα μοιραστούμε σε έναν κοινό μπουφέ εδέσματα χορτοφαγικά αλμυρά και γλυκά και θα ανταλλάξουμε γεύσεις και ιδέες. Μπορεί όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο κοινό μπουφέ.

Θα κόψουμε και την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου βιβλιοπαρουσίαση -Το Βιβλίο των Τοτέμ PDF Print E-mail
Saturday, 02 February 2019 16:05

Η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση

Το Βιβλίο των Τοτέμ, Εκδόσεις Γαίαστρον

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ευνίκη Σαατσάκη, εκδότρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, και η συγγραφέας Κωνσταντία Καρλέτσα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον πρώτο όροφο του συνεδριακού κεντρου της Κατερίνης Εκάβη, που βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 3, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 μ.μ.

 

Το Βιβλίο των Τοτέμ

Από την αυγή της ύπαρξης του ανθρώπου στη Γη υπήρχαν δυνάμεις και σύμμαχοι που τον συντρόφευαν στο δρόμο της επιβίωσης και της γνώσης κάνοντας πολλές φορές τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Η πεποίθηση της ύπαρξης των ζώων Τοτέμ είναι αρχαία και εμφανίζεται σε κάθε περιοχή κατοικημένη από ανθρώπους.

Το Τοτέμ ενσωματώνει όλη τη σοφία του είδους του και αποτελεί την ανώτερη έκφραση των χαρακτηριστικών του αρχέτυπου του συγκεκριμένου ζώου. Αν και στην εποχή μας έχει χαθεί η άμεση επαφή με τα Τοτέμ και αυτά που αντιπροσωπεύουν, ποτέ πιο πριν δεν υπήρχε τόσο άμεση η ανάγκη της παρουσίας τους στη ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος διαβιώνει μια σκληρή απομάκρυνση από τις αξίες του, κάτι που δυσκολεύεται ακόμα και να παραδεχτεί. Η ανικανοποίητη ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής μας έχει οδηγήσει στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων, στη βίωση ενός διαρκούς άγχους και υπαρξιακής ανασφάλειας που ο άνθρωπος λαχταρά να καλύψει.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ζώα Τοτέμ που τον συντροφεύουν. Μπορούμε να μάθουμε ποια είναι τα προσωπικά Τοτέμ του καθενός μας και να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους αναπτύσσοντας σχέσεις ζωής; Και αν ναι, πως μπορεί αυτό να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας και στην πνευματική μας εξέλιξη;

Στην παρουσίαση η εκδότρια Ευνίκη Σαατσάκη θα μιλήσει για τα αρχέτυπα ζώων μέσα από τα παραμύθια και την ιστορία και θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική εξερεύνηση του τεστ των Τοτέμ. Θα ακολουθήσουν ομάδες οραματισμού για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των Τοτέμ.

 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 101

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.