Άρθρα

Who's Online

We have 26 guests online


motherearth.gr
Beach Party στην παραλία PDF Print E-mail
Written by Κωνσταντία Καρλέτσα   
Friday, 02 September 2011 10:53

Beach Party στην παραλία

Επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και σε λίγο, αργά και νωχελικά, θα επιστρέψουμε στους "κανονικούς" ρυθμούς της ζωής μας, ας το αποχαιρετήσουμε στην παραλία με ενα πάρτυ - συνάντηση γύρω από τη φωτιά. 
Αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, και γύρω στις 9 η ώρα το βραδάκι, η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" και οι φίλοι μας θα είμαστε γύρω από τη φωτιά μεταξύ Παραλίας και Κατερινόσκαλας, δίπλα στο Παρατηρητήριο και απέναντι από το ξενοδοχείο Απέριο. 
Ακολουθείστε τις δάδες και ελάτε να ανάψουμε φωτιά, να ψήσουμε πατάτες και μελιτζάνες, να τσιμπίσουμε εδέσματα και να γνωριστούμε καλύτερα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και δίπλα στη θάλασσα, ρομαντικά και με καλή διάθεση.
Αν θέλετε, φέρτε και τα δικά σας εδέσματα, βιολογικά κέικ, μικρά γλυκά, χυμούς και φαγώσιμες μπουκίτσες κάθε είδους (πάντα χορτοφαγικού περιεχομένου!) για να ανταλλάξουμε γεύσεις, αν θέλετε φέρτε την κιθάρα σας για να καλλιτεχνίσουμε γύρω από τη φωτιά ή ότι σκεφτείτε ότι ταιριάζει στο πνεύμα μιας τέτοιας γιορτής.
Εμείς σας προσκαλούμε και θα σας περιμένουμε,

Τηλ. επικοινωνίας 6936357561 Κωνσταντία

Last Updated on Friday, 02 September 2011 11:28
 
Νέο Σημείο Πώλησης της Βιολογικής Αγοράς PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Wednesday, 25 December 2013 23:30

 
Παρουσίαση Χορτοφαγικών & Ωμοφαγικών συνταγών PDF Print E-mail
Friday, 14 November 2014 15:33

Παρουσίαση Χορτοφαγικών & Ομωφαγικών συνταγών

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 20:00 μ.μ. στο Στέκι Πολιτών που βρίσκεται στην Α' Πάροδο Βότση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση χορτοφαγικών και ομωφαγικών συνταγών.

Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν είναι:

  • Ωμό γιαούρτι από αμύγδαλα, σουσάμι, ηλιόσπορους, κάσιους
  • Ρετζούβελακ, ένα θρεπτικό ποτό από ζύμωση, με πολλά ένζυμα
  • ο τρόπος για να καλλιεργήσουμε βλαστάρια
  • Τσουκνιδόπιτα
  • Κεφτεδάκια από φακές

Οι δύο πρώτες παρουσιάσεις είναι από τις συνταγές της Ανν Γουίγκμορ

Τα φύτρα και τα βλαστάρια από τα δημητριακά τα όσπρια και τους σπόρους είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και ένζυμα. Τα βλαστάρια έχουν πολύ χλωροφύλλη. Είναι τροφές ζωντανές με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Μπορείτε να φέρετε μαζί σας γλυκά ή αλμυρά νηστήσιμα τα οποία θα μοιραστούμε όλοι σε ένα κοινό μπουφέ.

Last Updated on Monday, 17 November 2014 10:13
 
Η κρυφή ατζέντα της γενετικής τροποποίησης PDF Print E-mail
Sunday, 07 September 2014 00:26

Οι κίνδυνοι των ΓΤΟ στην υγεία, στο περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα έχουν τεκμηριωθεί καλά και επανειλημμένα σε ανεξάρτητες έρευνες. Η μυθολογία επίσης που διαχέει το λόμπι της βιοτεχνολογίας (εξάλειψη της πείνας, μεγαλύτερες αποδόσεις, συνύπαρξη ΓΤΟ και βιολογικών, κλπ) έχει ευρέως και αποτελεσματικά καταρριφθεί. Όμως υπάρχει μία πτυχή του ζητήματος που δεν έχει τύχει αντίστοιχης προβολής ενώ είναι ίσως η πιο βασική στο να κατανοήσουμε τι τελικά συμβαίνει: είναι η κρυφή γεωπολιτική ατζέντα πίσω από την επιθετική προώθηση των ΓΤΟ οι οποία προδιαγράφει τι τελικά επιδιώκεται και ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός.

Στην ομιλία που έδωσε ο William Engdahl, συγγραφέας του βιβλίου «Οι σπόροι της καταστροφής» (Seeds of Destruction), τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Δανία αποκαλύπτει με ντοκουμέντα (επίσημα, απόρρητα ντοκουμέντα που είτε έχουν διαρρεύσει ή αποχαρακτηριστεί) το κακόβουλο σχέδιο πίσω από την βιοτεχνολογία και την γενετική τροποποίηση που δεν είναι άλλο παρά ο απόλυτος έλεγχος των ανθρώπων μέσω των ΓΤΟ.

www.veganism-now.blogspot.com

Last Updated on Sunday, 07 September 2014 00:39
 
3η Οικογιορτή Κατερίνης 9-12 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης PDF Print E-mail
Saturday, 04 June 2016 23:14

Δελτίο Τύπου 4/6/2016

Ανοιχτό κάλεσμα στην 3η Οικογιορτή Κατερίνης

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

 

Η 3η Οικογιορτή έρχεται στην Κατερίνη! Από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, σεμινάρια, εργαστήρια, συζητήσεις, χαριστικό παζάρι, θεατρικά και βεβαίως μουσικές εκδηλώσεις, συγκροτούν το πρόγραμμα αυτής της γιορτής που έχει καλεσμένους από κάθε περιοχή της χώρας και πλαισιώνεται από πλήθος βιοκαλλιεργητών.

Για τέσσερις μέρες, παρουσιάζουμε την δική μας απάντηση στην κοινωνική, οικονομική, οικολογική κρίση που βιώνουμε, προτείνουμε έναν άλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της γης, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε.

Τα κεντρικά προτάγματα κάθε Οικογιορτής είναι:

- Η προώθηση της οικολογικής γεωργίας & χειροτεχνίας

- Η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων

- Η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, της οικοτεχνίας και της μεταποίησης με παραδοσιακές μεθόδους.

Η Οικογιορτή διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια, τη συμμετοχικότητα, την αλληλεγγύη.

 

Η 3η Οικογιορτή έρχεται στην Κατερίνη από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης.

Σεμινάρια, εργαστήρια, συζητήσεις, χαριστικό παζάρι, θεατρικά και βεβαίως μουσικές εκδηλώσεις, συγκροτούν το πρόγραμμα αυτής της γιορτής που έχει καλεσμένους από κάθε περιοχή της χώρας και πλαισιώνεται από πλήθος βιοκαλλιεργητών.

Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κεντρική Συζήτηση:
11 π.μ. «Οικοκοινότητες της Ευρώπης – Εργαλεία για την δόμηση οικοκοινοτήτων» με την Ζησούλα Κουρδάκη και Barbara Stϋtzel από την Οικοκοινότητα Zegg (www.zegg.de) της Γερμανίας και την Ρηνιώ Κουρδάκη από την Ελλάδα. Συνοδεύεται με μουσική και βιωματικές ασκήσεις.

Χωριό Οικολογίας:
6 μ.μ. Permaculture: Η φιλοσοφία και το φάσμα της Περμακουλτούρας, με την Τίνα Λυμπέρη (kanguro.gr)
8 μ.μ. Κιβωτός Σπόρων. Πως συλλέγουμε & διατηρούμε τους σπόρους, με την Ντίνα Σαμαρά (Mother Earth – οικοκαλλιεργήτρια)

Μουσικό Χωριό:
1 μ.μ. Εργαστήριο Μουσικής εκπνοής με ποιμενική φλογέρα, καλαμένιο φλάουτο και νέυ
3ήμερο Εισαγωγικό εργαστήριο για παίξιμο και κατασκευή πνευστών μουσικών οργάνων από καλάμι. Επιμέλεια Γιώργος Αμαραντίδης – Meteor

Θεραπευτικό Χωριό:
11 π.μ. Yoga  με την Ευγενία
7 μ.μ. Yoga therapy meets Thai massage, με τη Βάλια Βλάτσιου

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κεντρική Συζήτηση:
6 μ.μ. Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓεω): Οφέλη και υποχρεώσεις πολιτών & παραγωγών, με τους Τζένυ Γκιουγκή (Ευρωπαϊκό Κίνημα ΚΥΓεω) και Αντώνη Διαμαντίδη (οικοκαλλιεργητή Περιβόλι Κορίνθου)

8 μ.μ. ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ STOP TTIP – CETA

«Ολοκληρωμένη Οικονομική & Εμπορική Συμφωνία /CETA  μεταξύ Ε.Ε. & Καναδά από τους πρωθυπουργούς των κρατών-μελών «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» με τους Γιάννη Μπίλλα  (Εκπαιδευτικό - Βιοκαλλιεργητή - Συγγραφέα - μέλος της ομάδας "Από κοινού"  (ομάδα τρικαλινών πολιτών για την αποανάπτυξη & την άμεση δημοκρατία), Κώστα Κουτή (Γεωπόνο MSc, PhD - Συντονιστή Δικτύου ΑΙΓΙΛΟΠΑ) «Η αντιμετώπιση των επιχειρούμενων διεθνών συμφωνιών ΤΤΙΡ, CETA, TISA με την διεκδίκηση δίκαιου διεθνούς εμπορίου και την ενίσχυση των παραγωγικών και καταναλωτικών δομών των τοπικών κοινωνιών» και τον Γιώργο Εμμανουήλ  (Εκπρόσωπο του Πανελλαδικού Δικτύου φορέων, συλλογικοτήτων και ενεργών Πολιτών STOP TTIP, CETA)

Χωριό Οικολογίας:
11 π.μ. Permaculture: Οικιακή Κομποστοποίηση & Δημιουργία Σκουληκοφάρμας από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, με την Τίνα Λυμπέρη (kanguro.gr)
1 μ.μ. «Φτιάχνω Τυρί & Γιαούρτι στο σπίτι», με τον Χρήστο Αγγελοστογιάννη (βοσκό Γουμένισσα Κιλκίς)

Μουσικό Χωριό:
1 μ.μ.  Εργαστήριο Μουσικής εκπνοής με ποιμενική φλογέρα, καλαμένιο φλάουτο και νέυ
3ήμερο Εισαγωγικό εργαστήριο για παίξιμο και κατασκευή πνευστών μουσικών οργάνων από καλάμι. Επιμέλεια Γιώργος Αμαραντίδης – Meteor

Θεραπευτικό Χωριό:
11 π.μ. Yoga  με την Ευγενία
7 μ.μ. Yoga therapy meets Thai massage, με τη Βάλια Βλάτσιου

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κεντρική Συζήτηση:
12 μ.μ. Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι»: Η ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ MONSANTO. Ενημέρωση από το Πελίτι, για τη δίκη στη Χάγη κατά της Monsanto του Οκτώβρη του 2016, με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή του Πελίτι.
7 μ.μ. «Μικρά αυτοδιαχειριζόμενα δίκτυα ΚΥΓεω». Πρόσβαση στη γη, παραγωγή τροφής, εμπειρίες από το Περιβόλι, με τον Αντώνη Διαμαντίδη, οικοκαλλιεργητή (Περιβόλι Κορίνθου)

Χωριό Οικολογίας:
11 π.μ. Παραδοσιακή Βαρελοποιία, με τον Χρήστο Πρασκίδη, οικοκαλλιεργητή (Αιγίνιο Πιερίας)
6 μ.μ. Permaculture: Διαδραστική Συνδημιουργία «Πρακτικά βήματα για την ευημερία μας με οδηγό την Περμακουλτούρα», με την Τίνα Λυμπέρη (kanguro.gr)
8 μ.μ. Καλλιεργούμε Βιολογικά; Μπορούμε ακόμα καλύτερα! «Γιατί το Βιολογικό είναι ανθρωποκεντρικό και όχι απαραίτητα οικολογικό», με τον Χρήστο Σαββίδη, οικοκαλλιεργητή (ftiaxno.gr)

Μουσικό Χωριό:
1 μ.μ. Εργαστήριο Μουσικής εκπνοής με ποιμενική φλογέρα, καλαμένιο φλάουτο και νέυ
3ήμερο Εισαγωγικό εργαστήριο για παίξιμο και κατασκευή πνευστών μουσικών οργάνων από καλάμι. Επιμέλεια Γιώργος Αμαραντίδης – Meteor

Θεραπευτικό Χωριό:
11 π.μ. Yoga  με την Ευγενία
7 μ.μ. Yoga therapy meets Thai massage, με τη Βάλια Βλάτσιου

Κάθε ημέρα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
• Monkey works!
Παιχνίδια ισορροπίας με τον Κυριάκο!
• Παιχνίδια με πηλό, κατασκευές, ζωγραφιές!
• Skate!
• Κάθε ημέρα στις 4μ.μ. η Οικογιορτή θα πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση.
Και κάθε βράδυ Μουσικές Συναντήσεις!

 

Οι κεντρικές ομιλίες της γιορτής:


- Διατλαντική Συμφωνία TTIP-CETA, η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι απλώς μια εμπορική συμφωνία, είναι η επικύρωση της κυριαρχίας των πολυεθνικών εταιριών πάνω στα κράτη. Με την αποδοχή του TTIP-CETA θα καταπατώνται ανεμπόδιστα τα δικαιώματα των πολιτών στην υγεία, στην εργασία, στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, στη συμμετοχή και στη λήψη αποφάσεων. Ο ρόλος των κρατών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας των τροφίμων και ο ουσιαστικός τους ρόλος της προστασίας και της ευημερίας των πολιτών τους εκμηδενίζεται.

Ομιλητές:

Γιάννης Μπίλλας,

Εκπαιδευτικός - Βιοκαλλιεργητής - Συγγραφέας - μέλος της ομάδας "Από κοινού"  (ομάδα τρικαλινών πολιτών για την αποανάπτυξη & την άμεση δημοκρατία)

Κώστας Κουτής

Γεωπόνος Α.Π.Θ. MSc PhD - Βιοκαλλιεργητής


- Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ)

Η ΚΥΓεω είναι μια νέα σχέση παραγωγών-πολιτών, η οποία προτάσσει την άμεση επικοινωνία, συνεργασία, κοινή ανάληψη αποφάσεων, ευθυνών και ωφελειών, των άμεσα ενδιαφερόμενων. Η μη βιωσιμότητα του βιομηχανικού συστήματος διατροφής, που βάζει το κέρδος πάνω από τη ζωή, έχει προκαλέσει κρίσεις στο κλίμα, στα τρόφιμα, στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στις ανθρώπινες σχέσεις και στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής. Η συμμετοχή του καταναλωτή στην παραγωγική διαδικασία μέσα από την ΚΥΓεω είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί αν ελέγχουμε την τροφή μας δεν μπορεί να μας ελέγχει κανένας.

Ομιλητής:

Τζέννυ Γκιουγκή

Ακτιβίστρια Διατροφικής Κυριαρχίας και

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Ομάδας ΚΥΓεω του URGENCI (Παγκόσμιο Κίνημα ΚΥΓεω)


- Ενημέρωση για τη δίκη της Monsanto στη Χάγη τον Οκτώβριο του 2016.

Για ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων παγκοσμίως, η Μονσάντο αποτελεί σήμερα το σύμβολο της βιομηχανικής γεωργίας. Αυτή η χημικά βασισμένη, εντατικής μορφής παραγωγή, ρυπαίνει το περιβάλλον, επιταχύνει την απώλεια βιοποικιλότητας και συνεισφέρει μαζικά στην κλιματική αλλαγή. Με επίγνωση αυτών των πλανητικών διακυβευμάτων, οι εμπνευστές του «Δικαστηρίου για τη Μονσάντο» απευθύνονται στην κοινωνία των πολιτών και σε όλους τους πολίτες του κόσμου να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση αυτής της μοναδικής δράσης μέσα από μια μεγάλη καμπάνια crowd funding.

Ομιλητής:

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Eκπρόσωπος Εναλλακτικής Kοινότητας Πελίτι


Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα.

Είναι χαρά, δημιουργία, συνεργασία, γιορτή!


Είσοδος ελεύθερη

με την υποστήριξη του Πελίτι


περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://oikofestolympu.blogspot.com και στο προφίλ «3η Οικογιορτή Κατερίνης» στο facebook

 

ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Saturday, 11 June 2016 05:15
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 57

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.