Άρθρα

Who's Online

We have 17 guests online


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ" 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012-2-18 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία PDF Print E-mail
Tuesday, 14 February 2012 00:06

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Πιερία. Λόγω των καιρικών συνθηκών η γιορτή δεν θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης όπως  είχε αρχικά προγραμματιστεί αλλά στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης "Εκάβη" στον 1ο όροφο. Η "Εκάβη" βρίσκεται στην 7ης Μεραρχίας 3 (δίπλα στο δημοτικό πάρκο).

 

 

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες:

από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη με θέμα την Διατήρηση και Διάδοση των Παραδοσιακών Ποικιλιών , τον Βασιλάκο Σωκράτη με θέμα τη "Βιοκαλλιέργεια" και τον Σωτήρη Καγιά με θέμα  τις "Οικοκοινότητες".

Μετά τις ομιλίες θα γίνει η ανταλλαγή των σπόρων. Πάνω από 2.000 φακελάκια από 35 διαφορετικές ποικιλίες θα ανταλλαγούν στην γιορτή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η γιορτή από πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Αν έχετε σπόρους μπορείτε να συμμετέχετε διαθέτοντας τους στην γιορτή.

 

Σκοπός μας και επόμενο βήμα η δημιουργία Τράπεζας Σπόρων Πιερίας για:

 

·       Τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών

 

·       Την αυτονομία μας στις καλλιέργειες

 

·       Τη διατήρηση της υγείας μας μέσω της τροφής.

 

Στόχοι μας:

 

Η αύξηση του αριθμού των ειδών και των ποικιλιών των διαθέσιμων σπόρων και η εύρεση περισσότερων ποικιλιών της περιοχής μας για την Τράπεζα Σπόρων Πιερίας

Η απόκτηση ευρύτερης γνώσης για τον τρόπο καλλιέργειας κάθε σπόρου, την απόδοσή του, την καλύτερη συντήρησή του κ.ά.

Η αύξηση της ποσότητας και η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων τροφίμων

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Υπεύθυνα και με συνέπεια, επιστρέψτε μέρος από τους σπόρους που θα καλλιεργήσετε για να τους διαδόσουμε και σε άλλους συνανθρώπους μας.

Ενημερώστε μας για την απόδοσή τους και τις συνθήκες της καλλιέργειάς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους:

Ηλίας Παλαιοσελίτης τηλ.  6942411900

Γεωργία Μουρατίδου τηλ.  6978565585

Γεώργιος Βαρυτιμίδης τηλ. 6945371462

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει πρόχειρο γεύμα. Μπορείτε να φέρετε γλυκά, αλμυρά, φρούτα και  καρπούς και να τα μοιραστούμε σε ένα κοινό τραπέζι.

Σε συνεργασία με το "Πελίτι" www.peliti.gr

Last Updated on Friday, 17 February 2012 19:06
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.