Άρθρα

Who's Online

We have 20 guests online


2011-05-04 Οικολογική Αρχιτεκτονική PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Wednesday, 04 May 2011 23:41

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

"ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ"


  • Βιοκλιματικός Σχεδιασμός

  • «Καθαρές Τεχνολογίες

 

 

Ημερίδα για την Οικολογική Αρχιτεκτονική διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Οικολογικής Ομάδας "Μητέρα Γη" και συνδιοργανωτές το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Ν. Πιερίας και τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας, την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ).

Η οικολογική αρχιτεκτονική κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει το κοινό της πόλης μας για την οικολογική αρχιτεκτονική που επιτυγχάνει τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη μείωση των ενεργειακών εξόδων των κτιρίων.

Εισηγήτρια του θέματος είναι η Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Έλλη Γεωργιάδου, η οποία θα αναλύσει τα σημερινά δεδομένα στην «Οικολογική Αρχιτεκτονική» δίνοντας έμφαση στον «Βιοκλιματικό Σχεδιασμό» και τις «Καθαρές Τεχνολογίες «Δόμησης».

 

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα αναπτύξει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ήπιες τεχνολογίες, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και η εφαρμογές καθαρών τεχνολογιών δόμησης στην εναρμόνιση του κτιριακού τομέα με το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Θα προβάλει στοιχεία, θεωρητικά και εφαρμοσμένα, μιας νέας, σύγχρονης αντίληψης και φιλοσοφίας για τη Δόμηση και για την Αρχιτεκτονική.

Σημειώνεται ότι η οικολογική αρχιτεκτονική κτιρίων, εκτός από τις υγιεινές συνθήκες διαβίωσης (λόγω χρήσης μη τοξικών υλικών), συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνει στα κτίρια. Ένας σωστός βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου μπορεί να καλύψει μέχρι και 60-70% των αναγκών για θέρμανση και δροσισμό, χωρίς αύξηση του κόστους κατασκευής.

 

 

 

Last Updated on Saturday, 14 May 2011 09:21
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.