Άρθρα

Who's Online

We have 5 guests online


PDF Print E-mail
Thursday, 13 October 2011 05:34

Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταροσυλλέκτης χρειάζεται καλό παπούτσι και αντίστοιχη ενδυμασία. Για το μάζεμα των μανιταριών απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι ή παρόμοιο δοχείο. Σε καμιά περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να συλλέγονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων άγριων μανιταριών θα γίνεται επιτόπου, ενδιάμεσα σε μικρά διαλλείματα, από τον Ειδικό Μανιταρολόγο κ. Ζαχαρία Αθανασίου. Αν βολέψει ο καιρός, το μεσημεριάτικο το φαγητό θα γίνει στο δάσος σε μορφή «πικνίκ», με σάντουιτς, ψωμοτύρι/ελιές κλπ..

Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10 έως 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κονταριώτισσας Πιερίας θα πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση, καταγραφή και έκθεση των συλλεχθέντων μανιταριών από τον ειδικό Μυκητολόγο Ζαχαρία Αθανασίου.

Από τις 11 έως 12 η ώρα θα ακολουθήσουν ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια .

Για όσους επιθυμούν, η Οργανωτική Επιτροπή έκλεισε θέσεις σε διπλανή ταβέρνα για περίπου 20 μανιταρόφιλους, όπου εκτός των συζητήσεων, θα γίνει και «γευσιγνωσία» ψημένων μανιταριών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αποστόλου Αθανάσιος 23510 27 977, Κιν.697 68112 81

Παπανικολάου Βαγγέλης 23510 75764, Κιν. 693 9354 530

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Last Updated on Thursday, 13 October 2011 05:54
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.