Άρθρα

Who's Online

We have 6 guests online


2011-12-04 Αποστόλου Σταύρος "Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική" PDF Print E-mail
Sunday, 04 December 2011 01:22

 

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική το παράδειγμα ενός Οικό-χωριού & Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Οικολογικής Δόμησης

με ομιλητή τον Σταύρο Αποστόλου Αρχιτέκτων μηχανικό ΑΠΘ Msc Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον UP Madrid

Μια κοινωνία εύρωστη και υγιής είναι μια κοινωνία που κάνει τα μέλη της ευτυχισμένα. Μία ευτυχία που πρέπει να διασφαλιστεί και για τις επόμενες γενεές. Η αρχιτεκτονική και η οικολογία, δομικά στοιχεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, μπορούν να δώσουν συνδιασμένες ένα θετικό πρόσιμο στην καθημερινότητα την δική μας αλλά και των παιδιών μας. Νέες ιδέες και τάσεις έχουν ξεπηδήσει σε όλο τον κόσμο σαν μία απάντηση στον ολοένα αυξανόμενο εκφυλισμό του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας. Τα οικοχωριά μια νέα τάση στο οικοδομείν, προσφέρουν έναν νέο τρόπο ζωής και σχέσης με το περιβάλλον, αλλά και μια νέα οικονομική ηθική. Η ομιλία αφορά στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου παραδείγματος σχεδιασμού και κατασκευής ενός οικοχωριού μελετημένο με βιοκλιματικες αρχές και καλύπτωντας τις πιο σύγχρονες ανάγκες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το δασικό χωριό Ολύμπου.

Φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά και με τις πιό αγνές προθέσεις, αποτελεί την ιδανική συνταγή απέναντι σε κάθε είδους κρίση! Η χρήση οικολογικών υλικών δόμησης, η οικονομική αυτάρκεια, η αειφορία, η συμμετοχικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας σε αριθμούς και παραδείγματα στην υπηρεσία της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών.

Παράλληλα με την παρουσιάση θα γίνει συζήτηση και θα θα κατατεθούν ιδέες για την δημιουργία ομάδας εθελοντών η οποία  θα αναλαμβάνει κάτω από την επίβλεψη ειδικών να κατασκευάζει εντελώς εθελοντικά κτίσματα από cob ή αχυρόμπαλες.

 

Last Updated on Sunday, 19 February 2012 20:15
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.