Άρθρα

Who's Online

We have 4 guests online


2012-2-12 Τελευταία συνάντηση για την οργάνωση της Πρώτης Γιορτής Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Saturday, 11 February 2012 01:54

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα γίνει συνάντηση των μελών της "Μητέρας Γης" στις 18:30 στο καφέ της Εκάβης.

Από τον καιρό θα εξαρτηθεί αν η γιορτή ανταλλαγής θα γίνει στο πάρκο ή στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Εκάβης όπου και θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου στις 18 του Φλεβάρη και ομιλίες σχετικά με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, την βιοκαλλιέργεια και τις οικοκοινότητες.

Ήδη πάνω από 2.000 φακελάκια με 26 διαφορετικές ποικιλίες έχουν συσκευαστεί, και έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί εθελοντές για την μέρα εκείνη.

Πολύ σημαντική είναι η συνέχεια που ακολουθεί μετά την γιορτή. Αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε στους αποδέκτες των σπόρων είναι η ευαισθητοποίηση για την συλλογή των σπόρων και επιστροφή ενός μέρους αυτών έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να διπλασιαστούν, ή και να τριπλασιαστούν.

Είναι πολύ εύκολο αν αυτό το μοιραστούμε όλοι. Η Δέσποινα μάζεψε τους σπόρους από την βιολογική καλέντουλα του κήπου της και ένα μόνο άτομο πρόσφερε περίπου 500 σπόρους ή 500 φυτά. Η Γεωργία χιλιάδες σπόρους μαρουλιού, ο Ηλίας 500 σπόρους άσπρου λάχανο. Είναι πραγματικά μεγάλος ο αριθμός που θα δημιουργηθεί μεταφράζοντας τους σπόρους σε φυτά.

 

Ας μην περιμένουμε από τους άλλους.....ας συμμετέχουμε όλοι, τώρα που ακόμη έχουμε την δυνατότητα να διατηρήσουμε όσους σπόρους μας έχουν  μείνει,  πριν να είναι αργά!

 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.