Άρθρα

Who's Online

We have 4 guests online


2012-3-3 Ενημερωτική Ημερίδα του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας PDF Print E-mail
Monday, 12 March 2012 00:17

 

Ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 17:30μμ

Στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη"

 

Το Δίκτυο Ανταλλαγών είναι μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία.

Το Δίκτυο δεν αντικαθιστά τα χρήματα αλλά μπορεί να βοηθήσει άτομα και οικογένειες μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διαθέσουν και που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή.

Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργείται από τα ίδια τα μέλη του για τα μέλη του και μέσα από αυτό οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, να δώσουν αξία στα τοπικά προϊόντα τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.  Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική κρίση, η πρόταση του Δικτύου Ανταλλαγών μπορεί να βοηθήσει οικογένειες και επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

 

Φωτογραφίες από το Ανταλλακτικό παζάρι

Το κυλικείο του Δικτύου - Τσάι και σπιτική πίτα με "ήλιους"

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την λειτουργία του δικτύου και να λύσουμε όποιες απορίες έχουν. Μέσω του Δικτύου γίνονται καθημερινά ανταλλαγές.  Έχουμε αντικαταστήσει το ευρώ με τον "ήλιο" Ο ήλιος είναι το τοπικό εναλλακτικό μας νόμισμα. Στο δίκτυο συμμετέχουν και καταστήματα. Μερικά από τα προϊόντα που ανταλλάσσονται στο δίκτυο είναι: λαχανικά, φρούτα,γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, μέλι, πλεκτά, καλλυντικά, λικέρ, βότανα, ζυμαρικά, γλυκά, κομπόστες, μαρμελάδες, χειροποίητα κοσμήματα, ξύλινα σκαμνάκια, σιτηρά , όσπρια κλπ. Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο δίκτυο είναι: ιατρικές, κομμωτική, αισθητική, μαθήματα, εναλλακτικές θεραπείες, δακτυλογράφηση, κλόουν, ψυχοθεραπεία, ραπτική, αγροτικές εργασίες, φύλαξη παιδιών, υδραυλικός, δημιουργία ιστοσελίδων, επισκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Πιερίας λειτουργεί  εδώ και δέκα μήνες και αποτελείτε από 160 μέλη. Τους τελευταίους έξι μήνες κάθε Τετάρτη το δίκτυο μας έχει το δικό του χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι. Γίνονται και τα δύο την ίδια ώρα, δεν πουλάμε και δεν αγοράζουμε, ανταλλάσσουμε. Στο χαριστικό παζάρι υπάρχει ένα μόνιμο εκθετήριο με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία τα οποία φέρνει όποιος δεν του είναι πλέον χρήσιμα και μπορεί να τα πάρει όποιος τα χρειάζεται. Έτσι ικανοποιούμε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών μας

Πολύ  σημαντικό για μας είναι να βρούμε λύσεις και να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

 

 

 

 

 

 


 

Last Updated on Friday, 28 June 2013 18:39
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.