Άρθρα

Who's Online

We have 22 guests online


2012-3-18 Ημερίδα Φυσικός Τοκετός - Θηλασμός PDF Print E-mail
Monday, 09 April 2012 22:41

 

Ομιλήτριες: Αγγελική Μπουζάκη, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Αθηνά Αβραμίδου, Μαία για τον φυσικό τοκετό,

Άννα Πατσούρου, Παιδίατρος IBCLC, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και ο μητρικός θηλασμός είναι φυσιολογικές λειτουργίες της γυναικείας φύσης. Στις ημέρες μας όμως αυτό το γεγονός έχει «ξεχαστεί». Η ιατρικοποίηση της εγκυμοσύνης και του τοκετού μετατρέπει αυτόματα σε ασθενή μια υγιή γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει και παράλληλα αυξάνει τα προβλήματα υγείας τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί της. Ας μη ξεχνάμε το σκανδαλώδες ποσοστό των καισαρικών τομών στη χώρα μας που φτάνει το 70% στα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Μπορεί μια γυναίκα στην Ελλάδα να γεννήσει το παιδί της με φυσικό τρόπο; Χωρίς τη χρήση φαρμάκων και περιττών ιατρικών παρεμβάσεων;  Πόσο εφικτός είναι ο φυσιολογικός τοκετός μετά απο καισαρική;

Τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ο τοκετός στο σπίτι επιλέγεται απ’ όλο και περισσότερες γυναίκες. Είναι μόδα ή φιλοσοφία;

Μέσα στη πρώτη ώρα μετά τον τοκετό ξεκινά ο μητρικός θηλασμός που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για κάθε μητέρα και το παιδί της. Ενώ είναι θεωρητικά μια διαδικασία απλή και φυσική, στη πράξη προκύπτουν προβλήματα απο λανθασμένη ενημέρωση και ελλιπή υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας.

Η Αγγελική Μπουζάκη , η Ειρήνη – Αθηνά Αβραμίδου, και η Άννα Πατσούρου θα αναλύσουν όλα τα θέματα της μητρότητας που απασχολούν χιλιάδες γυναίκες.

Οι εμπειρίες που συντελούν στην ανάπτυξη, απο τη στιγμή της σύλληψης μας και κατά της διάρκεια της ζωής μας, οδηγούν σε υγιές σώμα και νου!

Ας προασπίσουμε την υγεία με μια καλή αρχή στη ζωή!

 

Last Updated on Monday, 09 April 2012 23:30
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.