Άρθρα

Who's Online

We have 37 guests online


Ο κ. Γιώργος Κηπουρός έφυγε από τη ζωή στις 11/06/2012 PDF Print E-mail
Monday, 23 July 2012 00:01

Χωρίς λόγια....από την σελίδα του "πελίτι" www.peliti.gr

 

"Ουρανέ όχι δε θα πω το ναι

Ουρανέ φίλε μακρινέ

πως να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή

πώς να δεχτώ, μάνα μου είναι η γη ....."

Κι η μάνα γη έσκαψε τα σωθικά της ετοίμασε μια ζεστή και στοργική αγκαλιά και τον κράτησε σα βρέφος νεογέννητο. Απαλά για να μην πληγώσει την ευαίσθητη καρδιά του, για να μην τσαλακώσει την ιδιαίτερη περηφάνια και αξιοπρέπεια του. Γεμάτη ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τη δούλεψε και τη σεβάστηκε όσο λίγοι άνθρωποι στις μέρες μας. Γι αυτόν που πάντα μάνα του την ένιωθε και την έκανε μάνα των παιδιών του. Γι' αυτόν που δουλεύοντας ακούραστα άκουγε τους χτύπους της καρδιάς της, αφουγκραζόταν τις ανάγκες της, καλλιεργούσε την ταπεινότητά του μέσα στο μεγαλειώδες εργαστήρι της φύσης και μάζευε ένα, ένα τα σποράκια της γνώσης που η ίδια η φύση του αποκάλυπτε.

Κι ως γνήσιο παιδί της γης που σκάβει το κορμί της ζυμώνει το χώμα με τον ιδρώτα και την κούραση και μοιράζει απλόχερα τροφή και αγάπη στα παιδιά της, έτσι κι αυτός άπλωσε στο χαρτί ένα, ένα τα μυστικά που του ψιθύρισαν τα στοιχεία της φύσης στις ατέλειωτες ώρες που ακούραστα δούλευε και παρατηρούσε τα πάντα γύρω του.

Κάθε "μυστικό" κι ένα λυχναράκι που άναβε για να φωτίσει την άγνοια και το αδιέξοδο των ανθρώπων εκείνων που παλεύουν να τιθασέψουν τη γη χωρίς να τη μολύνουν με ουσίες που δεν της ταιριάζουν.

Νιώθουμε τυχεροί όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε ταπεινέ μας δάσκαλε. Νιώθουμε πλούσιοι όλοι εμείς που γευτήκαμε τους καρπούς της δουλείας σου. Νιώθουμε υπεύθυνοι όλοι εμείς που πήραμε στα χέρια μας τους σπόρους της δουλείας και της γνώσης σου.

Καλό ταξίδι κ. Γιώργο σ' ευχαριστούμε πολύ.

Για το Πελίτι

Σοφία Γίδα

 

 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.