Άρθρα

Who's Online

We have 5 guests online


2013-02-27, 10ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών «Παράθυρα στον Πλανήτη μας» PDF Print E-mail
Saturday, 23 February 2013 00:27

 

Ενημέρωση από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

«Παράθυρα στον Πλανήτη μας»

Η κινηματογραφική συνάντηση έντεκα χωρών,

μέσα από την αντισυμβατική ματιά 17 Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών!

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 18:00, ανοίγει για 10η συνεχή χρονιά η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Παράθυρα στον Πλανήτη μας" που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη να πληροφορηθούμε και να δούμε τα προβλήματα του πλανήτη με τα μάτια σημαντικών σκηνοθετών και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει σημαντικές ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα περιβάλλοντος -επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν όλους μας.

To 10ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ,  και της Πρεσβείας της Νορβηγία και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, και σε συνεργασία με το MED WET, τη WWF Ελλάς και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, International Herald Tribune, ΣΚΑΪ 100,3, ΣΚΑΪ Τηλεόραση, MAD , MAD Radio, ATHENS Voice, UNIVERSITY PRESS, INNEWS, ΙΑΝΟΣ, ελculture.gr και deBop.

Οι προβολές των ταινιών, που φέτος θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 27 Φεβρουαρίου και 6 & 13 Μαρτίου 2013 από τις 18:00-23:00 (στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΛΛΕΤ στην οδό Τριπόδων 28 στην Πλάκα), περιλαμβάνουν παραγωγές από την Ελλάδα, τη Βρετανία, Γαλλία,  τις Η.Π.Α., την Ισλανδία, την Ισπανία, το Κιργιστάν, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

 

Όπως πάντα, τις ημέρες προβολών έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου


18:00

Resilient Seeds, 2011

Ella von der Haide, 30'

Εταιρικά συμφέροντα και περιοριστικοί νόμοι απειλούν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους: την παραγωγή και ανταλλαγή σπόρων. Διακρατικές εταιρείες σπόρων και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις φαίνεται να επηρεάζουν τη νομοθεσία στις Βρυξέλλες - είναι αλήθεια;

 

18:30

Σπορέας Σπόρων, 2011

Χάρης Ραφτογιάννης/ Ελλάδα, 45’

Ο Παναγιώτης Μανίκης επισκέπτεται την Κρήτη για να μοιραστεί τις γνώσεις του στην φυσική καλλιέργεια. Μαζί με την παρέα του και τους κατοίκους του νησιού έχουν όνειρο να ξαναπρασινίσουν τα βουνά και τις πεδιάδες της Κρήτης, φτιάχνοντας σβόλους και σκορπίζοντας τους στα βουνά.

 

19:15

Les Semences dans tous ces Etats, 2011

Christophe Guyon/ Γαλλία, 25’

Ο αειφόρος φυσικός κύκλος της καλλιέργειας έχει σταματήσει εδώ και λίγα χρόνια. Οι αγρότες δεν φυτεύουν πια τους σπόρους της κάθε σοδειάς, καθώς πρέπει να τους αγοράζουν, εγκαταλείποντας την αυτονομία τους. Βρισκόμαστε άραγε υπό την ομηρία των επιχειρήσεων σπόρων;

 

19.40    Συζήτηση: με την Β. Κανελλοπούλου, Παραγωγό/ Συγγραφέα

ΘΕΜΑ: Παραδοσιακοί σπόροι και Αγροτική Βιοποικιλότητα

 

20:10

Sea The Truth, 2010

Nicolaas G. Pierson Foundation/ Ολλανδία, 60’

Δύο νέοι θαλάσσιοι βιολόγοι αναζητούν την αλήθεια για την κατάσταση του μεγαλύτερου οικοσυστήματος, το οποίο καλύπτει τα δύο τρίτα του πλανήτη μας. Μπορεί η έννοια της "βιώσιμης αλιείας" να υπάρχει;

 

21:10

End of the Line, 2009

Ruppert Murray/ Μ. Βρετανία, 85’

Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της παγκόσμιας «ερωτικής» μας σχέσης με τα ψάρια ως τροφή. Γυρισμένο σε διάστημα δύο χρόνων, εξετάζει τις συνέπειες στη θαλάσσια ζωή μιας επικείμενης εξαφάνισης του ερυθρού τόνου και γενικότερα εκείνες ενός κόσμου χωρίς ψάρια.

 

22.35

2011 Οικολογικά ημερολόγια –  Κρέας, ο πόλεμος των πιρουνιών,

Γιάννης Μισουρίδης/ Ελλάδα, 45’

Οι πιρουνομαχίες ανάμεσα σε κρεοφάγους και χορτοφάγους έβρισκαν τον Γιάννη, πατέρα δύο παιδιών, αδιάφορο μέχρι που η έλευση ενός τρίτου τον έκανε να αναθεωρήσει τη διατροφική του αλφάβητο που ως τώρα άρχιζε και τελείωνε στο γράμμα κ=κρέας.

Μην το χάσετε!

 

 

Last Updated on Saturday, 23 February 2013 00:36
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.