Άρθρα

Who's Online

We have 28 guests online


"Ομοιοπαθητική Ιατρική η Ήπια, Αποτελεσματική και Ακίνδυνη Ιατρική του Μέλλοντος", Κωνσταντίνος Φυτόπουλος PDF Print E-mail
Monday, 25 March 2013 22:37

 

"Ομοιοπαθητική Ιατρική η Ήπια, Αποτελεσματική και Ακίνδυνη Ιατρική του Μέλλοντος"

Ομιλητής

Κωνσταντίνος Φυτόπουλος - Ομοιοπαθητικός, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

Ομοιοπαθητική Ιατρική

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο το βιομηχανικό καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης και η αναγωγική επιστημονική σκέψη, φανερώνουν τα αδιέξοδα και την ανεπάρκεια τους . Η πρόσφατη οικονομική κρίση, η οικολογική κρίση και η κρίση αξιών και νοήματος, είναι τρεις από τις συνέπειες τους. Εντούτοις υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο (παρότι οι δημιουργοί του προβλήματος διατείνονται πεισματικά ότι δεν υπάρχει) και δεν είναι άλλο από το ολιστικό, συμμετοχικό οικολογικό μοντέλο.

Παράδειγμα του ολιστικού μοντέλου στον χώρο της υγείας είναι η εναλλακτική, ολιστική ιατρική με κύριο εκπρόσωπο της την Ομοιοπαθητική Ιατρική.

Η εξατομικευμένη φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής (η έμφαση δίνεται στην ιδιοσυστασία του αρρώστου και όχι στην αρρώστια),  δεν συνάδει με το μαζικό, καταναλωτικό βιομηχανικό μοντέλο. Ωστόσο η ολιστική της προσέγγιση έχει δώσει συχνά ανέλπιστες θεραπευτικές λύσεις σε χρόνιες επιμένουσες παθήσεις και μια πιο εκτεταμένη χρήση της θα μπορούσε να σώσει τα ταμεία και τους ασθενείς από την άσκοπη πολυφαρμακία και των φαύλο κύκλο των παρενεργειών.

Η Ομοιοπαθητική ιατρική δεν αντιμετωπίζει επιμέρους συμπτώματα και διαταραχές συστημάτων, αλλά θεραπεύει τον ασθενή στο σύνολο του, ως μία ψυχο-βιολογική οντότητα (Η συνολική του πνευματική, συναισθηματική, διανοητική και οργανική , πραγματικότητα).

Η προσέγγισή της αυτή, την καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική στην θεραπεία της διαταραχής στο σύνολο της . Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί και δίνει λύσεις σε τόσες επίμονες, πολυ-παραγοντικές και ψυχο-εξαρτώμενες ασθένειες

Από την άλλη, επειδή ουσιαστικά συνεργάζεται με την φύση και την αυτό-θεραπευτική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, είναι ήπια και ακίνδυνη. Επειδή ενισχύει και εναρμονίζει την αμυντική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, με εξατομικευμένο και μοναδικό τρόπο τα αποτελέσματα της είναι μονιμότερα και έχουν εμβέλεια πρόληψης.

 

Κωνσταντίνος Φυτόπουλος - Ομοιοπαθητικός, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής


 

Η διάλεξη θα γίνει στην πάνω αίθουσα της Εκάβης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 18:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


 

Last Updated on Monday, 25 March 2013 22:42
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.