Άρθρα

Who's Online

We have 6 guests online


Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα "Μεταβολικά Νοσήματα: Θεραπευτική Αντιμετώπιση με τη Φυτοθεραπεία & τη Διατροφή" PDF Print E-mail
Monday, 25 March 2013 23:15

 

Από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα

"Μεταβολικά Νοσήματα: Θεραπευτική Αντιμετώπιση με τη Φυτοθεραπεία & τη Διατροφή"

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα για τα "Μεταβολικά Νοσήματα". Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης "Εκάβη"

Τα μεταβολικά νοσήματα

Τα μεταβολικά-ενδοκρινικά νοσήματα περιλαμβάνουν παθήσεις που αφορούν στο σύνολο του οργανισμού: θυρεοειδοπάθειες, νοσήματα μεταβολισμού των οστών, σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, παχυσαρκία και συγγενείς διαταραχές του μεταβολισμού.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών καθώς και οι παθήσεις που προκύπτουν στην πορεία αυτών των νοσημάτων συνδέονται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο και, κυρίως, με την κακή διατροφή. Η αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών με συμβατικά φάρμακα έχει πολλές παρενέργειες για τον ίδιο τον ασθενή και τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία, που ήδη καταρρέουν.

Η συστηματική προσέγγιση ενός τέτοιου ασθενούς με τις αρχές της νεο-ιπποκρατικής ιατρικής συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό ή και την διακοπή της χρήσης χημικών φαρμάκων. Έτσι ο ασθενής μπορεί να προστατευτεί από τις παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής και, κυρίως, από την εξέλιξη του ίδιου του νοσήματος, που οδηγεί αργά ή γρήγορα σε κάποιας μορφής αναπηρία, βλάβη από άλλα συστήματα (όπως τα νεφρά), απώλεια της libido και αδυναμία για εργασία.

Βασικός άξονας της θεραπείας είναι η αλλαγή της διατροφής. Όμως, όταν υπάρχουν διαγνωσμένα νοσήματα, η διατροφή δεν επαρκεί για την θεραπεία του νοσήματος και των συνοδών παθήσεων και είναι απαραίτητη και η λήψη φαρμακευτικής αγωγής με φυσικές φαρμακευτικές ουσίες με την μορφή της φυτοθεραπείας.

Η φυτοθεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου και της Ευρώπης.

Η φυτοθεραπεία έχει στοχευμένη δράση και η συνταγογράφησή των φυτοθεραπευτικών μέσων βασίζεται στην τεκμηριωμένη εκτίμηση του θεράποντος ιατρού μετά από κλινική εξέταση και εργαστηριακή διερεύνηση.

Στην ομιλία θα γίνει αναλυτική προσέγγιση του ρόλου της διατροφής και της φυτοθεραπείας στα βασικότερα νοσήματα που αφορούν ένα μεγάλο και, διαρκώς αυξανόμενο, μέρος του πληθυσμού

Ιατρός Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα


 

Last Updated on Sunday, 31 March 2013 22:33
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.