Άρθρα

Who's Online

We have 7 guests online


Κυριακή 31 Μαρτίου: Ελάτε μαζί μας να… καθαρίσουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους PDF Print E-mail
Wednesday, 27 March 2013 21:55

 

afisa Alykes.jpg

Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο πλαίσιο της 3ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα.

Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε την παραλία και τη ζώνη των αμμοθινών που εκτείνονται μεταξύ της παραλίας και της λιμνοθάλασας Αλυκών Κίτρους, βόρεια του Κορινού.

Οι αμμοθίνες είναι μία περιοχή πολύ σημαντική για την χλωρίδα και τα ερπετά, κυρίως όμως για την μεσογειακή χελώνα. Πρόκειται για μία περιοχή που περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000.

Η ευρύτερη περιοχή των Αλυκών Κίτρους είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες είδη πουλιών και όχι μόνο! Τα λασποτόπια στο ανατολικό τμήμα της φιλοξενούν μεγάλους αριθμούς παρυδάτιων πουλιών, ενώ επίσης θα δει κανείς, ανάλογα με την εποχή, φοινικόπτερα, βαρβάρες, νεροχελίδονα και άλλα σπάνια ή προστατευόμενα είδη πουλιών. Ειδικά το χειμώνα η λιμνοθάλασσα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα, καθώς συγκεντρώνονται εκεί εκατοντάδες φοινικόπτερα προκειμένου να τραφούν στα αβαθή νερά της.

Στην παραλία και τις αμμοθίνες συγκεντρώνονται όμως και μεγάλες ποσότητες σκoυπιδιών που είτε αφήνουν οι λουόμενοι, είτε ξεβράζονται από τη θάλασσα. Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα κάνουμε μία "γερή ομάδα" για να απαλλάξουμε την παραλία από τα σκουπίδια!

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, βόρεια του οικισμού του Κορινού!

Η 3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών είναι μία πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Στη διοργάνωση της 31ης Μαρτίου συμμετέχουν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερίας 2008», ο Μ.Π.Α. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Δίας Κατερίνης.

Μαζί μας θα είναι την Κυριακή οι Εθελοντές του Green Party της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κατερίνης, η ΜΚΟ Ανθρώπων Φύσεως Έργα (ΑΦΕ), η Εστία Πιερίδων Μουσών, ο Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες Κατερίνης και η Οικολογική Ομάδα Κατερίνης Μητέρα Γη.

Αν ανήκετε σε κάποια ομάδα/ σύλλογο/ οργάνωση ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2130 794811!

Για περισσότερες πληροφορίες και χάρτη πρόσβασης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.axiosdelta.gr

 

 

Last Updated on Wednesday, 27 March 2013 22:00
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.