Άρθρα

Who's Online

We have 25 guests online


2013-4-6 Γρίβα Μαρία - Μυρτώ "Νοσήματα, Διατροφή, Θεραπευτικές Μέθοδοι: Βασικά λάθη που κάνουμε λόγω υπερπληροφόρησης" PDF Print E-mail
Thursday, 11 July 2013 17:06
Από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διάλεξη με την Παθολόγο Μαρία - Μυρτώ Γρίβα με θέμα
"Νοσήματα, Διατροφή, Θεραπευτικές Μέθοδοι: Βασικά λάθη που κάνουμε λόγω υπερπληροφόρησης"

Η Διάλεξη με την παθολόγο Μαρία - Μυρτώ Γρίβα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης" Εκάβη"

Βασικά Λάθη Λόγω Υπερπληροφόρησης

Η υγεία και η αρρώστια αποτελούσαν πάντα νευραλγικούς τομείς για την επιβίωση της κοινωνίας. Ακόμη και η θρησκείες, μέσω των κανόνων, όπως οι νηστείες στοχεύουν στην επιβολή συνηθειών που σχετίζονται άμεσα με την διατήρηση της υγείας και της υγιεινής.

Στην σημερινή εποχή, που η πρόσβαση στην πληροφορία και η διάδοση της είναι πιο εύκολη από ποτέ, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι πολλοί άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις καθοριστικές για την ζωή τους και την υγεία τους ή την θεραπεία ενός νοσήματος με βάση πηγές όπως το ίντερνετ ή βιβλία και άρθρα περιοδικών.

Αυτό που διαπίστωσα μιλώντας με ασθενείς είναι ότι επικρατεί μια τεράστια σύγχυση στον κόσμο σχετικά με το τι είναι καλό και τι κακό. Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκύπτουν όταν ασθενείς με οργανωμένα και σοβαρά νοσήματα προσπαθούν να διαχειριστούν μόνοι τους αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών.

Η αφορμή για να επιλέξω το θέμα αυτό είναι η επαφή μου με ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, λόγω της αφελούς ίσως αντίληψης ότι μπορούν να διαχειριστούν τις παθήσεις τους, με μόνη βοήθεια την άντληση πληροφοριών και οδηγιών από το ίντερνετ.

Δεδομένου ότι οι πολυεθνικές τροφίμων και φαρμάκων έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα, σε πολλές περιπτώσεις καθορίζουν κι επιβάλλουν διατροφικά μοντέλα, (χαρακτηριστική η αντίληψη ότι είναι υγιεινό να ξεκινάμε την μέρα μας με κορν-φλεϊκς)

Στην ομιλία θα αναλυθούν εκτενώς τα βασικότερα λάθη που κάνουμε αντλώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο καθώς και ο τρόπος να τις διαχειριζόμαστε ορθότερα, ώστε να μην παρασυρόμαστε από μαγικές λύσεις και να προστατεύουμε αποτελεσματικά τον εαυτό μας και την οικογένεια μας.

 

Μαρία- Μυρτώ Γρίβα

Παθολόγος

Last Updated on Saturday, 06 September 2014 23:00
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.