Άρθρα

Who's Online

We have 8 guests online


2013-11-23 Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - "Σακχαρώδης Διαβήτης" PDF Print E-mail
Wednesday, 08 January 2014 00:03

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013,

Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα:


"Σακχαρώδης Διαβήτης"

 

ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που εμφανίζεται διαρκώς αυξανόμενη σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.

Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς με διαβήτη σε όλο τον κόσμο ανέχονται σε 365.000.000 (ή στο 4-5% του πληθυσμού της), ενώ στην Ελλάδα σε 1.000.000 (το 10% του πληθυσμού της).

Οι αιτίες αυτής της κατάστασης ανάγονται στις μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τη ριζική αλλαγή στις τροφές που καταναλώνουν οι άνθρωποι.

Η βιομηχανοποίηση της τροφής, οι μεταλλάξεις στις δομές των (σιτηρά, καλαμπόκι, κ.α.), η διαρκώς αυξανόμενη μόλυνση του αέρα, του εδάφους και του νερού, είναι οι κύριες αιτίες για την διαρκή εξάπλωση του διαβήτη που καθορίζεται ουσιαστικά από την αδυναμία του ανθρώπινου οργανισμού να μεταβολίζει και, εν συνεχεία, να μεταποιεί τροφές, για τις οποίες δεν διαθέτει την αναγκαία υποδομή.

Συνεπώς, η αλλαγή στον τρόπο διατροφής (ειδικά) και στον τρόπο ζωής (γενικότερα) αποτελούν βασικές προϋποθέσεις τόσο για να αποφευχθεί η εμφάνιση του διαβήτη όσο και για να ανακοπεί η εξέλιξή του και η εξάρτηση του ασθενούς από συνεχή φαρμακευτική αγωγή.

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα

Last Updated on Wednesday, 08 January 2014 00:25
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.