Άρθρα

Who's Online

We have 4 guests online


Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, Μυρτώ Γρίβα Καρκίνος PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2014 23:17

Νεο Ιπποκρατική Ιατρική:

"Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν"

Διάλεξη με τις ιατρούς Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα και Μαρία - Μυρτώ Γρίβα με θέμα: "Καρκίνος: μία άλλη θεραπευτική προσέγγιση" που έγινε
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, στην πάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".

Ο καρκίνος είναι ένα νόσημα με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις και προγνώσεις. Αποτελεί ένα από τα δραματικότερα ιατρικά προβλήματα, τα ποσοστά του οποίου αυξάνονται δραματικά μέρα με την μέρα.

Πώς φτάνει όμως ένας άνθρωπος αντιμέτωπος με αυτήν την διάγνωση; Ποιά είναι τα περιθώρια θεραπευτικής παρέμβασης; Πότε ο στόχος της θεραπείας είναι η ίαση και πότε η παρηγορική αντιμετώπιση;

Σε μία εποχή που υπάρχει η τάση τα πάντα να αποδίδονται σε γονίδια και ψυχοσωματικούς παράγοντες, οφείλουμε να προσεγγίσουμε αυτό το τεράστιο ιατρικό θέμα και τις κοινωνικές και οικονομικές του συνέπειες με μια ορθολογιστική και ρεαλιστική θεώρηση.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διαβίωσης, η πολυφαρμακία και η υποβάθμιση της ποιότητας της τροφής διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία.

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

 

Οι παθολόγοι Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα και Μαρία - Μυρτώ Γρίβα θα μιλήσουν για τις αιτίες, τις διαφορετικές εκφάνσεις του καρκίνου και θα αναλύσουν τις πιθανές θεραπευτικές παρεμβάσεις, με βάση τις δυνατότητες που δίνει η αλλαγή του τρόπου διατροφής και διαβίωσης και η χρήση φυτικών φαρμακευτικών φαρμάκων.

Last Updated on Sunday, 06 April 2014 17:01
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.