Άρθρα

Who's Online

We have 6 guests online


Κτήμα φυσικής καλλιέργειας Δημήτρη Κόκαλα PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2014 23:24

Τι είναι φυσική καλλιέργεια

Η φυσική καλλιέργεια είναι μια νέα μορφή καλλιέργειας για τα Ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εφαρμογή της φιλοσοφίας που μας εξηγεί, πως η φύση μας παρέχει ακριβώς ότι χρειαζόμαστε!

Εξ ορισμού η φυσική καλλιέργεια αποτελεί μια καθαρή μορφή καλλιέργειας, κατά την οποία ο καλλιεργητής φροντίζει καθημερινά τα φυτά του μόνο με πότισμα και ξεβοτάνισμα όταν αυτό χρειάζεται.

Η πλήρης απουσία φυτοφαρμάκων, η καλλιέργεια χωρίς λίπασμα (ούτε κοπριά), η μη χρήση αυξητικών ορμονών και η παραγωγή των προϊόντων στην κατάλληλη εποχή, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό είδος διατροφής με προϊόντα που είναι κατάλληλα για την διατροφή βρεφών, ατόμων τρίτης ηλικίας αλλά και για όσους θέλουν να αυξήσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Στη φυσική καλλιέργεια

Ο καλλιεργητής φροντίζει κατά τη διάρκεια του κύκλου του έτους να προετοιμάζει το έδαφος με φυσικό τρόπο ώστε να γίνει κατάλληλο για να φιλοξενήσει τα φυτά, τα οποία φυτεύονται αυστηρά στην εποχή τους. Η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιεί ο καλλιεργητής για την ανάπτυξή τους είναι το πότισμα, το οποίο έχει κατάλληλη χρονική στιγμή για κάθε διαφορετικό είδος φυτού και το ξεβοτάνισμα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

  • Δεν γίνεται χρήση λιπασμάτων (ούτε κοπριά)
  • Δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος αυξητικής ορμόνης
  • Δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων

Οι παραπάνω λόγοι συνθέτουν μια μορφή καλλιέργειας που παράγει μοναδικά σε ποιότητα προϊόντα, την κατάλληλη εποχή. Έτσι πετυχαίνουμε να διατηρήσουμε έναν κύκλο τόσο στην εποχιακή παραγωγή των φυτών, αλλά και στην διατροφή μας.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα ο Δημήτρης Κόκαλας θα μας αναλύσει τα παρακάτω θέματα:

 

  • Τι είναι φυσική καλλιέργεια και πως καλλιεργείτε
  • Καλλιέργεια χωρίς φάρμακα, λιπάσματα και κοπριά
  • Πρόληψη και όχι αντιμετώπιση ασθενειών
  • Καλλιέργεια ντομάτας
  • Δορυφόρος ο εχθρός τις πατάτας
  • Σκουλήκι στο καρότο
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.