Άρθρα

Who's Online

We have 12 guests online


"ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ" PDF Print E-mail
Saturday, 22 March 2014 23:42

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 6 το απόγευμα ομιλία με θέμα:

"ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"

με ομιλητές τις παθολόγους Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα, την Μαρία-Μυρτώ Γρίβα και τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτη Λογγινίδη

Η ομιλία πραγματοποιηθηκε στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη"


ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Τα εμβόλια θεωρούνται από την πλειοψηφία των ιατρών ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που οδήγησαν σε μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας από λοιμώδη νοσήματα παγκοσμίως.

Η ενημέρωση για τα εμβόλια, για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, εστιάζει στα οφέλη, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στις όποιες παρενέργειες, άμεσες ή μακροπρόθεσμες.

Σε αντίθεση με τα φάρμακα, που χορηγούνται σε ήδη πάσχοντες, τα εμβόλια χορηγούνται σε υγιή άτομα. Προκειμένου να παρέχουν την όποια προστατευτική δράση, διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι και αυτά όπως και οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική παρέμβαση μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα συμβάματα.

• Ποιοι είναι οι μηχανισμοί δράσης των εμβολίων;

• Ποιες είναι οι συνηθέστερες παρενέργειες και ποια η σοβαρότητά τους;

• Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ουσίες που περιέχουν τα εμβόλια και ποιες θεωρούνται τοξικές;

• Είναι νομικά βάσιμο, το εμβολιαστικό στάτους ενός μαθητή να αποτελεί κριτήριο για την πρόσβαση στην εκπαίδευση;

• Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στην χώρα μας;

 

Στην ομιλία που ακολουθεί:

• Η παθολόγος Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα και η παθολόγος Μαρία-Μυρτώ Γρίβα θα προσεγγίσουν τους προβληματισμούς και τα βιβλιογραφικά δεδομένα, γύρω από το θέμα των εμβολιασμών. Και

• Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτης Λογγινίδης θα μιλήσει για το νομικό πλαίσιο στην χώρα μας, αποσαφηνίζοντας το ποιά η σχέση μιας επιλογής για την υγεία μας με το δικαίωμα εγγραφής ή όχι των μαθητών στα σχολεία.

Last Updated on Saturday, 14 June 2014 06:04
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.