Άρθρα

Who's Online

We have 8 guests online


Βιολογική Καλλιέργεια PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Sunday, 06 February 2011 00:00

Τα φυτά και τα δέντρα προϋπήρχαν των χημικών φυτοφαρμάκων, των συνθετικών λιπασμάτων και των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να αυξάνουν μόνιμα το κεφάλαιο τους. Οπότε δεν είναι τα φυτά που χρειάζονται όλα αυτά τα σκευάσματα, αλλά οι εταιρείες που δημιούργησαν αυτές τις ανάγκες γιατί χρειαζόντουσαν καταναλωτές για τα προϊόντα τους.

Σ'ένα φυσικό περιβάλλον τα φυτά και τα δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα. Η συμβατική καλλιέργεια έχει δημιουργήσει απέραντες εκτάσεις νεκρής γης. Σε μία νεκρή γη λογικό είναι να μην έχει υγεία ένα φυτό.Δεν μπορεί ούτε καν να τροφοδοτηθεί με τα απαραίτητα συστατικά όσα λιπάσματα κι αν του βάλεις. Είναι σαν να ζούμε εμείς μόνο με συμπληρώματα διατροφής.Όσα και να πέρναμε πάλι δεν θα είχαμε υγεία. Τα είδη που καλλιεργούνται με φυσικές μεθόδους έχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το χώμα έχει πλήθος μικροοργανισμών που δημιουργούν ένα ισοροπημένο οικοσύστημα. Έχει τα κόκκινα σκουλίκια που τρώνε το χώμα και το απορίπτουν με ένζυμα. Είναι μία μόνιμη τροφοδοσία του εδάφους με ουσίες. Οι πασχαλίτσες τρώνε τις ψείρες, τα πουλιά τρώνε τα ανεπιθύμητα σκουλίκια του εδάφους κ.ο.κ.

Τα φυτά δεν χρειάζονται μόνο τροφή και νερό, χρειάζονται και αγάπη.Μόνο στη βιολογική καλλιέργεια τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Γιατί τι αγάπη να δώσει η συμβατική καλλιέργεια πάνω από το τρακτέρ και με τον ψεκαστήρα με το δηλητήριο; Εκείνη την ώρα και ο αγρότης που ψεκάζει νοιώθει ασφυκτικά και περιμένει σαν από αγγαρία να τελειώσει αυτή τη βαρετή και βρώμικη δουλειά.

Στην βιοκαλλιέργεια όλα αντιμετωπίζονται με φυσικές μεθόδους, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

 

Last Updated on Monday, 31 October 2011 22:47
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.