Άρθρα

Who's Online

We have 18 guests online


Σάββατο 10 Μαίου - Bowtech - Κατερίνα Σημαιοφορίδου PDF Print E-mail
Saturday, 14 June 2014 06:42

Ομιλία με θέμα «Bowtech, η ήπια θεραπευτική τεχνική» με την Κατερίνα Σημαιοφορίδου, διπλωματούχο της Αυστραλιανής Ακαδημίας Bowtech.

Το Bowtech (Bowen Technique) είναι μια ελάχιστα παρεμβατική και ασφαλής ολιστική μέθοδος, η οποία, διεγείροντας την ικανότητα του σώματος για αυτοθεραπεία, βοηθά στην επιτυχή αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών δυσλειτουργιών. Επιφέρει στο σώμα βαθιά χαλάρωση, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και βοηθά στην αποβολή των τοξινών, ενθαρρύνοντας έτσι το σώμα να ευθυγραμμισθεί και να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση υγείας.

Μια συνεδρία αποτελείται από ήπιες κινήσεις ακριβείας που γίνονται με τα δάχτυλα και εφαρμόζονται με αριθμητική ακολουθία σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Μεταξύ των κινήσεων μεσολαβούν ολιγόλεπτες παύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο σώμα να ανταποκριθεί στην τεχνική.

 

 

 

Μερικές από τις καταστάσεις που ανταποκρίνονται θετικά στην τεχνική Bowen είναι οι εξής: συμπτώματα άγχους και έντασης, ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, αυχενικά προβλήματα, πόνοι πλάτης και μέσης, ισχιαλγία, σκολίωση, δυσκαμψία ώμου, επικονδυλίτιδα, τενοντίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, προβλήματα γονάτων, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, γυναικολογικές διαταραχές, πεπτικές διαταραχές, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, προβλήματα νεφρών, αθλητικοί τραυματισμοί. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για όλους, από νεογέννητα μέχρι ηλικιωμένους, αθλητές, εγκύους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Σχεδόν όλοι οι δέκτες αναφέρουν ότι βιώνουν μια ευχάριστη, χαλαρωτική κατάσταση και μια βαθιά αίσθηση ευεξίας και άνεσης.

Last Updated on Monday, 04 August 2014 18:00
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.