Άρθρα

Who's Online

We have 9 guests online


12-7-2014, 1η Συνάντηση ατόμων με κοιλιοκάκη στην Κατερίνη PDF Print E-mail
Sunday, 06 July 2014 11:44

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Κοιλιοκάκη


Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλοιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.
Πριν από λίγα χρόνια η πάθηση αυτή δεν ήταν πολύ γνωστή. Η διάγνωσή της γίνεται εύκολα μέσω αιματολογικών εξετάσεων. Έρευνες δείχνουν ότι 1 στα 100 άτομα είναι πιθανό να νοσούν από κοιλιοκάκη.
Στα άτομα που νοσούν από κοιλιοκάκη επιβάλλεται η  δίαιτα χωρίς γλουτένη. Η ανάγκη για επαφή των μελών λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πάθησης είναι χρήσιμη, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκινάμε την δημιουργία αυτής της κίνησης στην Πιερία. Επιθυμούμε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να βοηθήσουμε άτομα που η διάγνωσή τους έγινε πρόσφατα και να ανταλλάξουμε συνταγές. Προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε ομιλίες και συμπόσια.
Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στις 7μ.μ στο κέντρο Ελιά (δίπλα στο εθνικό στάδιο Κατερίνης) Στην συνάντηση θα ετοιμάσουμε εδέσματα χωρίς γλουτένη.
Στην Αθήνα έχει την έδρα της η Ελληνική Εταιρεία για την κοιλιοκάκη όπου προσφαίρει υποστήριξη και ενημέρωση για τα άτομα με κοιλιοκάκη. Η Ελληνική Εταιρεία για τη Κοιλιοκάκη ιδρύθηκε το 1987. Εδώ και χρόνια ενημερώνει τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη και διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και συμπόσια.
Για περισσότερες πληροφορίες για την κοιλιοκάκη στον πανελλαδικό σύλλογο "Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη" www.koiliokaki.com
Την συνάντηση διοργανώνουν πολίτες της Πιερίας με κοιλιοκάκη
Last Updated on Tuesday, 08 July 2014 13:45
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.