Άρθρα

Who's Online

We have 18 guests online


Καταφύγιο Κορομηλιά Δίου στην Πιερία PDF Print E-mail
Tuesday, 08 July 2014 19:22

Το καταφύγιο βρίσκεται στα 1100 μ.υψόμετρο στη θέση Κορομηλιά Δίου στον 'Ολυμπο με θέα προς τον Θερμαΐκό κόλπο.

Η πρόσβαση γίνεται φτάνοντας στο Δίον και ανηφορίζοντας τον ασφαλτόδρομο για το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Από εκεί υπάρχει δασικός δρόμος 8,5 χλμ,περίπου 30 λεπτά οδήγησης, διαφορετικά ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει το καταφύγιο μέσω των δύο πανέμορφων μονοπατιών.
Στο πρώτο αφετηρία είναι ο  Άγιος Κωνσταντίνος, ακολουθώντας το μπλε τρίγωνο το μονοπάτι πηγαίνει παράλληλα με το ρέμα Ορλιά, στα μισά της διαδρομής βρίσκεται ο καταρράκτης Κόκκινος Βράχος ύψους 17μ.
Το δεύτερο μονοπάτι ξεκινάει 800μ. πιο πάνω από το δασικό δρόμο και το σήμα του είναι κίτρινο τετράγωνο,γνωστό ως το αρχαίο μονοπάτι του Δίου, η Ράχη, συνίσταται για πιο ξεκούραστη διαδρομή.
Από το καταφύγιο μπορεί κάποιος εύκολα να προσεγγίσει την Πετρόστρουγκα και το Οροπέδιο των Μουσών.
Η διαμονή κοστίζει 12 ευρώ το άτομο.
Γύρω από το καταφύγιο υπάρχει χώρος για σκηνάκια.

Last Updated on Tuesday, 08 July 2014 19:31
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.