Άρθρα

Who's Online

We have 8 guests online


Προωθημένο μήνυμα από το ciwf.org PDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2015 08:46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εξαγωγές ζώων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταματήσουν

Σε νέα επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming που ασχολείται με τον τερματισμό της βιομηχανικής εκτροφής ζώων και τη βιώσιμη γεωργία και παραγωγή τροφίμων www.ciwf.org επισημαίνει ότι εκατομμύρια κτηνοτροφικά ζώα εξάγονται από την ΕΕ προς τρίτες χώρες για πάχυνση ή σφαγή κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα το 2014 εξήχθησαν πάνω από 2 εκατομμύρια ζώα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, από τα οποία το ένα εκατομμύριο εξήχθησαν σε εμπόλεμες ζώνες. Πολλά από τα ζώα όταν εξάγονται από την ΕΕ μεταφέρονται κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες και τα ταξίδια αυτά μπορεί να διαρκέσουν αρκετές μέρες. Μερικά ζώα της ΕΕ υφίστανται ταξίδια 4000 - 5000 χιλιομέτρων για να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό όπου στέλνονται για πάχυνση ή για άμεση σφαγή.

Οι έρευνες της οργάνωσης έχουν τεκμηριώσει την άσχημη φυσική κατάσταση των ζώων και τις επαίσχυντες συνθήκες σφαγής τους. Η ταλαιπωρία, οι άσχημες συνθήκες και η απάνθρωπη μεταχείριση καταλήγουν σε έναν επώδυνο θάνατο. Πρόσφατη έρευνα που αφορά την εξαγωγή βοοειδών της ΕΕ προς το Ισραήλ και από εκεί στη Γάζα αναδεικνύει για άλλη μια φορά το σοβαρό αυτό πρόβλημα και την απίστευτη σκληρότητα στις πρακτικές σφαγής.

https://vimeo.com/117895818. κωδικός πρόσβασης: compassiongaza15

Φωτογραφίες και άλλο υλικό:

http://www.farmanimal.gallery/assetbank-ciwf/images/assetbox/82057311-af6a-4c61-a27a-b3fdec737209/assetbox.html

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η Ελλάδα εξήγε ζώα στη Λιβύη το 2014 όταν η κατάσταση στη Λιβύη είναι τόσο ασταθής ώστε ξένοι υπήκοοι να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω των επικίνδυνων συνθηκών. Γιατί η Ελλάδα στέλνει ζώα σε μια χώρα όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κακοποιηθούν και θα υποφέρουν σε μέγιστο βαθμό;

Παρακάτω συνδέσμοι με πλάνα από άλλες πρόσφατες έρευνές μας:

https://www.youtube.com/watch?v=iH60V-IvBC4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=I3DbHdBrHvA

Το εμπόριο ζωντανών ζώων πρέπει να αντικατασταθεί με το εμπόριο κρέατος για να μειωθεί η αποτρόπαια και βάναυση μεταχείριση και σφαγή των ζώων. Οι επίσημοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για την προστασία των ζώων από τη στιγμή που τα ζώα βρεθούν εκτός ΕΕ. Επομένως, τίθεται το ερώτημα: γιατί η ΕΕ επιτρέπει τις εξαγωγές ζώων εκτός ΕΕ τα οποία γίνονται αντικείμενο κακοποίησης και βασανισμού;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζώων όταν βρεθούν εκτός ΕΕ. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ούτε η ΕΕ ούτε τα Κράτη Μέλη έχουν την αρμοδιότητα να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσουν εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων σε τρίτες χώρες.

Είναι απόλυτα αναγκαίο η Ελλάδα και η ΕΕ στο σύνολό της να αντικαταστήσουν την εξαγωγή ζωντανών ζώων σε τρίτες χώρες με τις εξαγωγές κρέατος. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για εμπλοκή σε εμπόριο που περιλαμβάνει ακραίο βασανισμό των ζώων. Η ΕΕ σταμάτησε το εμπόριο προϊόντων από φώκιες και από σκύλους και γάτες για λόγους προστασίας των ζώων. Είναι καιρός να σταματήσει και την εξαγωγή ζώντων ζώων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Οργάνωση ζητά από την Ελλάδα να θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει το εμπόριο ζωντανών ζώων με τρίτες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλγα Κήκου +30 6972004963

Όταν ένας άντρας σκοτώνει μια τίγρη, λέμε ότι κάνει σπορ. Όταν μια τίγρη σκοτώσει ένα άντρα, το λέμε αγριότητα.

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Last Updated on Saturday, 07 March 2015 09:10
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.