Άρθρα

Who's Online

We have 22 guests online


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 η ομιλία με θέμα: "Εαρινές Βιολογικές Καλλιέργειες" PDF Print E-mail
Wednesday, 01 March 2017 22:45

Εκδήλωση για τη βιοκαλλιέργεια από την οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη»

Ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την βιολογική καλλιέργεια του κήπου μας έδωσε στο κοινό της Κατερίνης, στην πρώτη διάλεξη που διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο η Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη», ο βιοκαλλιεργητής Χρήστος Σαββίδης

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτή την περίοδο η Μητέρα Γη, με καλεσμένους καταξιωμένους ομιλητές και επιστήμονες, αλλά και με δράσεις για τη διάδοση της οικολογικής συνείδησης.

Πριν την έναρξη της ομιλίας, η εκπρόσωπος της ομάδας Αναστασία Τζορμπατζίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς των εκδηλώσεων και όσους στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις της Ομάδας.

Στην ομιλία του ο κ. Σαββίδης ανέπτυξε τεχνικές για το πως μπορεί να οργανωθεί ένας μικρός ή μεγάλος λαχανόκηπος και ανέλυσε θέματα όπως η αμειψισπορά, η απολύμανση των κήπου, το σωστό πότισμα του κάθε φυτού, το κλάδεμα προστασίας, αλλά και τρόπους για να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο την παραγωγικότητα των φυτών μας.

Όπως τόνισε ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η αρχιτεκτονική ενός λαχανόκηπου και συγκεκριμένα το πού θα φυτεύσουμε το κάθε είδος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τόσο τη φορά του ήλιου, όσο και τις καλλιέργειες που είχαμε την περσινή χρονιά στο ίδιο σημείο.

Όσον αφορά στην εναλλαγή των καλλιεργειών, την αμειψισπορά, ο κ. Σαββίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει να αλλάζουμε θέση στα είδη των φυτών που επιλέγουμε να καλλιεργήσουμε, καθώς έτσι μειώνουμε την πιθανότητα να προσβληθούν τα φυτά μας από περσινές ασθένειες και συγχρόνως ξεκουράζουμε κάποιο σημείο του κήπου μας. Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η ηλιοφάνεια, καθώς είναι απαραίτητο τα φυτά μας να καλλιεργούνται σε σημεία που να υπάρχει τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιοφάνειας.

Επίσης, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους ενδεδειγμένους τρόπους λίπανσης, στη διατήρηση του σωστού ph του χώματος, αλλά και στην αντιμετώπιση της προσβολής των φυτών μας από τα νηματώδη, με φυσικό τρόπο.

Στην επόμενη διάλεξη της Μητέρας Γης, καλεσμένος ο Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργος Μηνούδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Άγχος και εκφυλιστικές παθήσεις – η Ορθομοριακή τους προσέγγιση».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου Εκάβη.

Last Updated on Wednesday, 01 March 2017 22:48
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.