Άρθρα

Who's Online

We have 13 guests online


Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung. PDF Print E-mail
Monday, 18 March 2019 21:39

Το Σάββατο 23/3/2019 στις 18:30 μ.μ. η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung.

« Ο Πράσινος Δράκος» Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική παράδοση.

Ομιλητής και εκπαιδευτής είναι ο Γιώργος Κατσαντώνης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ( Certified Instructor) του συστήματος “ Healing tao”.

Στο συγκεκριμένο μάθημα θα γίνουν εισαγωγικές ασκήσεις ενεργοποιήσεις, καθαρισμού και κυκλοφορίας της βιοενέργειας, ενώ στην ομιλία θα εστιαστούμε σε Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική Παράδοση και την Παραδοσιακή Ιατρική.

Ο χώρος που θα λάβει χώρα η δράση είναι το γυμναστήριο The Training Club που βρίσκετε στη Δημητρίου Γούναρη 18 (πίσω από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ).

Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung.

Στην Ταοϊστική Παράδοση της αρχαίας Κίνας, ο Φιλόσοφος ήταν ταυτόχρονα Γιατρός και Μαχητής. Συστατικό στοιχεία αυτής της παράδοσης, το Τσι Κουνγκ (Chi Kung) αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, μαζί με τον Βελονισμό και την Βοτανοθεραπεία. Ταυτόχρονα αποτέλεσε σημαντικό τμήμα και των Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών (Kung Fu), καθώς η Υγεία και η Δύναμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Οι τεχνικές του Chi Kung συνδυάζουν δυναμικές στάσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και εστίαση του νου, με στόχο την καλλιέργεια της Ζωτικής Δύναμης και την σωστή κυκλοφορία της.

Το σεμινάριο θα έχει ένα πρακτικό και ένα θεωρητικό μέρος, που μπορούν να παρακολουθηθούν και ανεξάρτητα. Στο πρακτικό μέρος (διάρκειας 45’ περίπου) θα εστιαστούμε σε εισαγωγικές ασκήσεις ενεργοποίησης της ζωτικής δύναμης και ασκήσεις ενοποίησης του σκελετικού και του τενοντομυϊκού συστήματος. Στο θεωρητικό μέρος (διάρκειας 45’ περίπου), θα γίνει μια παρουσίαση των επιπέδων της Υγείας σε Σώμα, Συναίσθημα & Πνεύμα, μέσα από το σύστημα των Πέντε Στοιχείων της Ταοϊστικής παράδοσης. Επίσης θα αναφέρουμε σε βασικές πρακτικές υγείας για την Άνοιξη, από την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Ο Γιώργος Κατσαντώνης που θα συντονίσει το σεμινάριο, μαθητεύει από το 1997 στις Ταοϊστικές Τέχνες, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ταϊλάνδη.

Οι συμμετέχοντες συνίσταται να φορούν άνετα ρούχα κατάλληλα για χαλαρή κίνηση (κατά προτίμηση αθλητική φόρμα) και άνετα αθλητικά παπούτσια. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.