Άρθρα

Who's Online

We have 8 guests online


Σάββατο 6 Απριλίου ομιλία με θέμα: Μετατραυματικό στρες (P.T.S.D.) PDF Print E-mail
Tuesday, 02 April 2019 16:51

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 η οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα:


Μετατραυματικό στρες (P.T.S.D.)

Τροχαία ατυχήματα, εμπειρίες πολέμου, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, βιασμός στην ενήλικη ζωή, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είναι κάποια από τα γεγονότα που πυροδοτούν την εμφάνιση της διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης, Εκάβη, στις 6:30 μ.μ. με ομιλήτρια την Μελίνα Μακρίδου, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας, University of Bristol UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος EAGT και HAGT.

Μετά τραυματική Διαταραχή(PTSD) : μια παρεξηγημένη διαταραχή.
Το όστρακο είναι ερμητικά κλειστό για να προστατεύεται  από τους εξωτερικούς κινδύνους.
Όταν ένα ξένο σώμα εισχωρήσει στο εσωτερικό του, αυτό εκλαμβάνεται από τον οργανισμό του όστρακου ως ξένο. Δυσκολεύεται να το αφομοιώσει και αρχίζει να χτίζει γύρω του στρώματα πέρλας. Αυτό το δημιούργημα είναι το μαργαριτάρι, που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα της άμυνας κ του φόβου του στρειδιού.
Μία πρόσκληση να αναγνωρίσουμε, να φωτίσουμε και ίσως να μοιραστούμε το μαργαριτάρι της ανθρώπινης ψυχής.
Το δικό μου μαργαριτάρι.
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.