Άρθρα

Who's Online

We have 9 guests online


Σιάτσου PDF Print E-mail
Written by ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣ   
Sunday, 03 April 2011 23:34

Σιάτσου στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάκτυλα. Αξιοποιεί, όμως μια ποικιλία από διάφορες τεχνικές, όπως οι διατάσεις, οι κινήσεις και οι πίεση ειδικών σημείων. Ο σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη ευεξία, επιδρώντας σε σώμα, νου και πνεύμα. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση και ανακούφιση από τις εντάσεις και το στρες, που ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Είναι μια από τις δημοφιλέστερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους σωματικού χειρισμού στον κόσμο.

Το Σιάτσου βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα και ο νους που λειτουργούν σαν ενιαία μονάδα, δημιουργούνται από την ενέργεια, συντηρούνται από την ενέργεια και λειτουργούν με την ενέργεια. Η ενέργεια κυκλοφορεί σε όλο το σώμα ακολουθώντας σαφώς καθορισμένες διαδρομές που ονομάζονται μεσημβρινοί. Κατά μήκος των μεσημβρινών υπάρχουν σημεία που ονομάζονται τσούμπος (βελονιστικά σημεία). Ο θεραπευτής ελέγχει τη ενεργειακή κατάσταση του σώματος μέσω των μεσημβρινών και ανάλογα με την διάγνωση τονώνει ή διασπείρει την ενέργεια ούτως ώστε να επιφέρει την ισορροπία και την αρμονία.

 

Μία συνεδρία Σιάτσου

Ο Θεραπευτής θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό, αντλώντας πληροφορίες για πιθανές ενοχλήσεις, τον τρόπο ζωής, την ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Θα παρατηρήσει την στάση του σώματος ,τη φωνή, το πρόσωπο, τη γλώσσα και άλλα στοιχεία που εκφράζουν την ενεργειακή κατάσταση του ατόμου. Μετά θα εξετάσει όλο το σώμα προσεκτικά: τους μυς, τους μεσημβρινούς, τα ενεργειακά σημεία και τις ειδικές «διαγνωστικές περιοχές», κοιλιά, πλάτη. Επιδιώκει να σχηματίσει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης του ατόμου.

Προσπαθεί να δει τα συμπτώματα και τις διαφορετικές φάσεις των σωματικών διαδικασιών, φυσιολογικών και παθολογικών, περισσότερο ως εκφράσεις της κίνησης της ενέργειας παρά ως βιολογικές διαδικασίες. Βλέπει την ασθένεια σαν δένδρο: οι ρίζες συμβολίζουν το αίτιο, τα κλαδιά τα συμπτώματα. Ο θεραπευτής προτείνει απλές ασκήσεις και δίνει συμβουλές διατροφής.

Το Σιάτσου γίνεται στο δάπεδο πάνω σε στρώμα ή χαλάκι. Εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα. Μπορούν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας να δεχτούν συνεδρία Σιάτσου. Ενδείκνυται για σωρεία ασθενειών σωματικών ή ψυχολογικών, όπως άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, πονοκεφάλους, οσφυαλγίες, διαβήτη, μυαλγίες, γυναικολογικά προβλήματα, δερματολογικά προβλήματα κ.α.

Last Updated on Monday, 04 April 2011 22:00
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.