Άρθρα

Who's Online

We have 11 guests online


REJUVANCE PDF Print E-mail
Written by ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣ   
Monday, 04 April 2011 22:05

 

Εναλλακτική μέθοδος αισθητικής προσώπου


Τι είναι το Rejuvance;

Το Rejuvance είναι μια νέα ολιστική μέθοδος που αναζωογονεί και απαλύνει το πρόσωπο, ενώ συγχρόνως χαλαρώνει βαθιά σώμα και νου. Λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά τόσο στο επιφανειακό επίπεδο της αισθητικής της επιδερμίδας, όσο και στα βαθύτερα επίπεδα των συνδετικών ιστών, μυών, οστών και ενεργειακών μεσημβρινών και σημείων, διεγείροντας άμεσα το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αναζωογονεί και χαλαρώνει πρόσωπο, σώμα και νου ταυτόχρονα.

Το ερώτημα είναι απλό: Νιώθεις καλά γιατί φαίνεσαι καλά ή φαίνεσαι καλά γιατί νιώθεις καλά; Ίσως η απάντηση είναι θετική και στις δύο ερωτήσεις. Κάνε ένα πείραμα: σούφρωσε το μέτωπό σου. Θα νιώσεις αμέσως ανησυχία ή άγχος, εάν χαμογελάσεις θα νιώσεις αμέσως καλύτερα!

Το πρόσωπο είναι το επίκεντρο της έκφρασης σε όλα τα επίπεδα: Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας φαίνονται από τις αποχρώσεις των διαδοχικών εκφράσεων που παίρνουμε κάθε μέρα, έτσι, όταν νιώθουμε χαρούμενοι χαμογελάμε, όταν είμαστε αγχωμένοι σφιγγόμαστε και σουφρώνουμε, ενώ όταν μας κυριεύει η λύπη παίρνουμε εκφράσεις πόνου. Με τα χρόνια οι πιο κοινές μας εκφράσεις αρχίζουν να μονιμοποιούνται ως σφίξιμο, ρυτίδες και παραμορφώσεις. Τελικά το πρόσωπο «τραβιέται» και το σύστημα των μυών, του συνδετικού ιστού και της επιδερμίδας χάνει την ελαστικότητά του. Αποτέλεσμα: οι ρυτίδες, το «κρέμασμα» και οι σακούλες.

Το Rejuvance ξεμπλοκάρει τις περιοχές έντασης που τραβάνε και παραμορφώνουν το πρόσωπο και κατά συνέπεια επηρεάζουν τα συναισθήματα. Αυτό επιτυγχάνεται με μια πολύ απαλή τεχνική που εφαρμόζεται με τις άκρες των δακτύλων σε πρόσωπο, κεφάλι και λαιμό. Το πρόσωπο ξανανιώνει, αναζωογονείται και τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως οι σακούλες κάτω από τα μάτια ή οι ρυτίδες μειώνονται αισθητά.

 

Πως γίνεται η θεραπεία:

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας είναι το «connective tissue release» απελευθέρωση του συνδετικού ιστού, μία πολύ απαλή τεχνική που προσφέρει αίσθηση βαθιάς ηρεμίας. Απελευθερώνει ο συνδετικός ιστός σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, της κεφαλής και λαιμού μέχρι του ώμους, έως ότου φύγει όλη η ένταση που τραβάει και παραμορφώνει το δέρμα. Όταν φεύγει η ένταση, το πρόσωπο «ανεβαίνει»και έχουμε αποτέλεσμα «mini face lift». Όταν ο συνδετικός ιστός είναι χαλαρός και υγιής ξαναγεμίζει με νερό που δίνει σφρίγος και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Κατά το δεύτερο στάδιο γίνεται πίεση ειδικών σημείων στους 91 μύες του προσώπου, της κεφαλής και του λαιμού όπως επίσης στους ενεργειακούς μεσημβρινούς (pressure points). Οι μύες δυναμώνουν με αποτέλεσμα να γίνεται σύσφιξη του προσώπου και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί ξεμπλοκάρονται και τονώνονται. Το άτομο αποκτά τώρα πιο αρμονική έκφραση. Το πρόσωπο χαλαρώνει, ανοίγει, και αποκτά λάμψη. Τα μάγουλα και το στόμα γεμίζουν και ανεβαίνουν, τα μάτια μεγαλώνουν, το μέτωπο ανοίγει και οι ρυτίδες απαλύνονται.

Για να έχει κανείς αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις θεαματικό, πρέπει να κάνει μια ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών. Αυτή αποτελείται από έξι ξεχωριστές συνεδρίες. Η κάθε μία εστιάζεται σε ορισμένη περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Έτσι η θεραπεία δρα διαδοχικά και επικεντρωμένα σε όλες τις προβληματικές περιοχές. Όταν έχει κανείς τελειώσει την θεραπεία, μπορεί να χρειασθούν ακόμα μερικές μεμονωμένες συνεδρίες σε τακτά διαστήματα.

Το Rejuvance συνδυάζεται συχνά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους ανάλογα με τον θεραπευτή ή την θεραπεύτρια και την περίπτωση του καθενός. Πολλοί το συνδυάζουν με την διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, την κινησιολογία, τον βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την αισθητική και το σιάτσου.

 

 

Last Updated on Monday, 04 April 2011 22:11
 

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.