Άρθρα

Who's Online

We have 28 guests online


Νέο Σημείο Πώλησης της Βιολογικής Αγοράς PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Wednesday, 25 December 2013 23:30

 
Βιολογική Αγορά Κατερίνης PDF Print E-mail
Wednesday, 22 August 2012 00:05

 

Από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ξεκινάει και πάλι η λειτουργία της Βιολογικής Αγοράς που λειτουργεί δύο χρόνια στην πόλη μας.

Ωράριο λειτουργίας 12:30 έως 16:30 στο γνωστό σημείο, στο στενό δίπλα από το 7ο αθλητικό γυμνάσιο που βρίσκεται επί της 19ης Μαΐου.

 

Είναι αλήθεια ότι οι οικονομικές αλλαγές μας έχουν περιορίσει όσων αφορά στις καταναλωτικές μας συνήθειες. Ήταν επίσης γεγονός ότι η οικονομική ευχέρεια που ζούσαμε μέχρι τώρα μας έκανε στην πλειοψηφία μας να μην εκτιμούμε τον κόπο αλλά και τους φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των αγροτικών και όχι μόνο προϊόντων με συνέπεια να  αγοράζουμε περισσότερα προϊόντα από αυτά που τελικά καταναλώνουμε.

 

Μπορούμε με σωστό προγραμματισμό να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα! Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται ότι πληρώνουμε. Τις βλάβες της υγείας μας θα τις εισπράξουμε από την τοξίνωση στο σώμα μας και θα τις πληρώσουμε από όλες τις απόψεις στην διάρκεια της ζωής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα φρούτα ψεκάζονται πάνω από 10 φορές, και αντίστοιχα και τα λαχανικά με επικίνδυνα χημικά για την γη και τον άνθρωπο. Η ανεξέλεγκτη χρήση χημικών λιπασμάτων έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα με νιτρικά κάνοντας το νερό ακατάλληλο σε πολλές περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγρότες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνων, αντί να έχουν υγεία εφόσον ζουν και εργάζονται στη φύση. Τα χωριά μας είναι πιο μολυσμένα από πολλές μεγάλες πόλεις. Ούτε στις αυλές δεν μπορούν να κάτσουν οι κάτοικοι κοντά στις καλλιέργειες κατά την διάρκεια των επικίνδυνων ψεκασμών.

 

Η οικονομικές αλλαγές μπορεί να επηρεάζουν την οικονομική μας δυνατότητα αλλά συγχρόνως μας κάνουν πιο συνειδητούς πολίτες ερευνώντας πλέον τις καλύτερες δυνατές επιλογές μας. Οι μεγάλες πολυεθνικές νοιάζονται μόνο να αυξήσουν τα κεφάλαια τους πουλώντας επικίνδυνα φάρμακα και στείρους σπόρους. Οι κυβερνήσεις δεν δείχνουν την πρόθεση να συντελέσουν στην άνθηση της οικολογικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η λύση είναι μόνο η δύναμη του καταναλωτή ή του καλλιεργητή. Επιστροφή στην αυτονομία μας. Καλλιεργούμε δικούς μας σπόρους παραδοσιακές ποικιλίες, παράγουμε φρούτα και λαχανικά καθαρά που θα μας δώσουν μόνο ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία. Επιλέγουμε να καταναλώνουμε βιολογικά ή οικολογικά προϊόντα.

 

Last Updated on Wednesday, 22 August 2012 00:09
 
Η Βιολογική Αγορά Κατερίνης Αλλάζει Ώρα PDF Print E-mail
Friday, 08 July 2011 12:42

 

 

Η Βιολογική Αγορά Κατερίνης λειτουργεί κάθε Δευτέρα από της 12:30 έως της 16:30 δίπλα στο 7ο αθλητικό γυμνάσιο που βρίσκετε επί της 19ης Μαΐου.

Η οικονομική κρίση σίγουρα μειώνει την οικονομική δύναμή μας να καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα. Τα σχέδια εξαθλίωσης από την μεριά της εξουσίας στοχεύουν σε όλα τα επίπεδα. Οι κυβερνήσεις δεν προωθούν τις φυσικές καλλιέργειες. Αφού αυτό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών γιατί θα χάσουν χρήματα από τις πωλήσεις χημικών φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων.  Η αλήθεια όμως είναι μία η γη μας δεν αντέχει άλλα δηλητήρια! Το ανθρώπινο σώμα για να είναι υγιές χρειάζεται νερό καθαρό χωρίς νιτρικά, τροφή καθαρή και απαλλαγμένη από χημικά και φυσικά καθαρό αέρα.

Όλοι με την επιλογή μας μπορούμε να επηρεάσουμε το μέλλον. Επιλέγοντας προϊόντα από βιολογικές ή φυσικές καλλιέργειες, ποιότητα και όχι ποσότητα, αγοράζοντας ακριβώς όσα χρειαζόμαστε. Καλλιεργώντας αλλά και διαδίδοντας την φυσική καλλιέργεια η οποία μας δίνει την δυνατότητα να μειώσουμε το κόστος της παραγωγής πάρα πολύ. Επιλέγοντας και ζητώντας λαχανικά από παραδοσιακές ποικιλίες, όχι μεταλλαγμένα ,όχι υβρίδια.

Σας καλούμε όλους να συνεχίσετε να στηρίζετε τη μοναδική βιολογική αγορά του νομού μας με καθαρά, πιστοποιημένα και φρέσκα προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς μας.

 

Από την

Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας

Last Updated on Wednesday, 11 January 2012 00:39
 
Πρότυπη Βιολογική Αγορά Κατερίνης PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Sunday, 13 February 2011 01:34

Κάθε Δευτέρα 7:00 - 12:00 πμ δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο, κάθετα στη 19ης Μαίου λειτουργεί η Πρότυπη Βιολογική Αγορά Κατερίνης που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας.

 

 

Συμμετέχουμε ενεργά !

Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βιολογικά πιστοποιημένα, μόνο Ελληνικά, σε καλές τιμές και απ' ευθείας από τον παραγωγό.

Δημιουργούμε έτσι τις προυποθέσεις να αυξηθούν οι βιοκαλλιεργητές στο νομό μας, να μειωθεί η μόλυνση του εδάφους από τα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

 

 

Last Updated on Thursday, 09 June 2011 00:23
 


Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.