Άρθρα

Who's Online

We have 13 guests and 1 member online


Ρωσία λέει όχι στα μεταλλαγμένα PDF Print E-mail
Sunday, 15 June 2014 11:54

Νεο χτύπημα Πούτιν: Εξισώνει τις πολυεθνικές μεταλλαγμένων με τις τρομοκρατικές οργανώσεις!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαΐου 18, 2014

20140518-125133-46293954.jpgΜεγαλειώδης κίνηση απο την Ρωσική κυβερνηση και οχι στα λόγια. Στο νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση για την απαγόρευση των γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων, οι εταιρείες, οι διακινητές και οι συνεργάτες τους, θα αντιμετωπίζονται ως… Τρομοκράτες! Το σκεπτικό ειναι απλό: Όσοι επιχειρούν να εισάγουν και να χρησιμοποιήσουν GMO’s 
απειλούν την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας, άρα ακομα και οι συνεργάτες αντιμετωπίζουν ποινή 15ετους κάθειρξης!
Αναμένουμε λοιπόν την αντίδραση των “οικολογικών οργανώσεων”, των “πρασίνων”, των “εμπριμέ” και όλων αυτών των γελοιων μισθοφόρων που σε κάθε ευκαιρία κατακεραύνωναν την Ρωσία.
Σέβας σε έναν πραγματικό πατριώτη και φιλάνθρωπο που δρα στον κώδικα αξιών του Ελληνισμού που του κληροδότησε η ορθόδοξη παράδοση.

Όσο για τους υπόλοιπους; Ψηφίστε μνημόνιο και γενετικά τροποποιημένη Ευρωπη – Κοντσιτα.

20140518-125203-46323474.jpg

Last Updated on Sunday, 15 June 2014 20:40
 
Μήνυμα από το Σύλλογο προστασίας παιδιών Βενιαμίν PDF Print E-mail
Wednesday, 11 June 2014 00:11

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» εκπέμπει “S.O.S”


Αγαπητοί μας Φίλοι & Υποστηρικτές, 

20 χρόνια «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που συμβαδίζουν με 20 χρόνια αγάπης και προσφοράς σας. Από το 1994 οπότε και ιδρύθηκε ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» από “παιδιά” που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης από το 1950 και έπειτα, κάποιοι άνθρωποι θυσίασαν κάτι προκειμένου πάνω από 1.200 παιδιά να ζήσουν στιγμές «οικονομικής και ψυχικής» ανάστασης και συμβουλευτικής υποστήριξης προκειμένου σήμερα να αποτελούν ζωντανό και υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

Εδώ και 20 χρόνια οι ιδρυτές του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο διαβίωσης που βασίζεται στη δέσμευση πάνω σε πανανθρώπινες αξίες με στόχο να μη βιώσουν άλλα παιδιά αυτά που οι ιδρυτές πέρασαν στα δύσκολα χρόνια της ορφάνιας τους.

Είναι δεδομένο πως όσα χρόνια και να περάσουν η απώλεια, η έλλειψη του οικείου, της γονικής μέριμνας, οι δυσκολίες διαβίωσης παραμένουν ίδιες και αφήνουν παρόμοια ισχυρά σημάδια στις ψυχές των παιδιών.

20 χρόνια ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει «παιδιά σε κίνδυνο» ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις και με απόλυτη διαφάνεια η οποία έχει ελεγχθεί πολλάκις από τις κρατικές υπηρεσίες.

Ο  «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»  δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχουν κτίρια ή οικόπεδα.

Υπάρχει μια τεράστια όμως παρακαταθήκη από ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη του κόσμου που κατά τα 2/3 βρίσκεται εντός Ελλάδος και κατά το 1/3 στο εξωτερικό από όπου προέρχονται οι ιδιωτικές προσφορές της γενναιόδωρης αγάπης προς τον πλησίον. Αυτές οι ατομικές δωρεές επέτρεψαν μέσα στα χρόνια αυτά την ανάπτυξη διαφορετικών δραστηριοτήτων :

  • Μηνιαία οικονομική υποστήριξη     
  • Ηθική  και ψυχολογική υποστήριξη 
  • Τρόφιμα, Ρούχα, Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικα δώρα
  • Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 
  • "ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε κίνδυνο" Η πρώτη Παιδική Στέγη - Οικογενειακή Εστία στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο»  

Από το Δεκέμβριο του 2010, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» λειτούργησε και το νέο μοντέλο στέγασης 3-5 παιδιών της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Πρόκειται για παιδιά που η φροντίδα και η επιμέλειά τους αφαιρέθηκε από τους φυσικούς γονείς και αποδόθηκε ολικά στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», μετά από δικαστική απόφαση.Έχοντας λάβει Ειδική Πιστοποίηση φορέων κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο (ΦΕΚ 1129/τ.Β΄/10-04-2012) και έχοντας ξεκινήσει πάρα πολλές νέες συνεργασίες καθώς και την πρωτοβουλία υποστήριξης των παιδιών με ειδικούς «κουμπαράδες» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» σε πληθώρα επιχειρήσεων της Κατερίνης (πάνω από 120 σημεία σήμερα), οι παραπάνω δράσεις υποστηρίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσοι από εσάς νιώθουν την ιδιαίτερη ανάγκη οτι μπορούν να συνδράμουν ενεργητικά πλέον και να εμπλακούν στην προστασία των παιδιών αυτών με το αναλάβουν την καθημερινή και συνεχή φροντίδα τους ,όπως το νεο μας μοντέλο έχει σχεδιαστεί το οποίο είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα,με το να γίνουν οι "γονείς" των παιδιών αυτών και να προσδώσουν στις αθώες αυτές υπάρξεις αληθινό νόημα και πραγματική σημασία...τότε θα ήμασταν περιχαρείς να επικοινωνούσατε μαζί μας για να κάνουμε μια Νέα Αρχή για τα παιδιά μας αλλά και για μας!
Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους πάντες αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως ο καθένας μας στο οικογενειακό του περιβάλλον έχει κάπου να πιαστεί, ενώ τα παιδιά που ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει δεν έχουν επιλογές. Μόνο η αβίαστη και διαρκής ενίσχυση εκ του περισσεύματος της καρδίας του καθενός μας μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της υποστήριξης τους σε οικογενειακό περιβάλλον..

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Δρ.Κων/νος Μουρούτης

President of Benjamin Child Support Society

Director in New Life Institute

Physiatrist-Neuroscientist MD,PhD,ScD(Med).

 

Address:BENJAMIN CHILD SUPPORT SOCIETY

PO Box 208, Pieria-Katerini, Greece, 60100

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Web   :http://www.benjaminorphans.com

Tel/Fax.:+30 23510 31419

 
ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα 7-6-2014 PDF Print E-mail
Saturday, 07 June 2014 08:43

Πάρτε μέρος στην εκστρατεία για την απόρριψη πρότασης της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ για την καλλιέργεια των γ.τ.ο.


Στις 12 Ιουνίου 2014 οι Υπουργοί Περιβάλλοντος του Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποφασίσουν για τη συμβιβαστική πρόταση-παγίδα της ελληνικής προεδρίας σχετικά με το δικαίωμα των Κρατών Μελών να αποφασίζουν την απαγόρευση ή όχι της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων Οργανισμών (γ.τ.ο.) στην επικράτειά τους. Πάρτε μέρος στην εκστρατεία κατά μιας τέτοιας απόφασης.


Το ιστορικό
Η πρόταση για επανεθνικοποίηση του δικαιώματος των Κρατών Μελών να καλλιεργούν ή όχι μεταλλαγμένα είναι ουσιαστικά μια ακόμα προσπάθεια να μπουν τα μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα στο πιάτο και το χωράφι μας. Η πρόταση είχε κατατεθεί αρχικά από τον Επίτροπο Ντάλι το 2010, στον απόηχο της γενικής κατακραυγής μετά την απόφαση της Κομισιόν να εγκρίνει τη γ.τ. πατάτα Amflora, παρά τις έντονες επιστημονικές και κοινωνικές αντιδράσεις. Η εξαιρετικά λανθασμένη αρχική πρόταση βελτιώθηκε σημαντικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εγκρίθηκε τελικά τον Ιούλιο του 2011. Στη συνέχεια αγνοήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι που η Δανική Προεδρία της ΕΕ προσπάθησε να καταλήξει σε συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός προσέκρουσε σε πολλές αντιδράσεις Κρατών Μελών και τελικά η Δανία εγκατέλειψε τη πρότασή της.

Γιατί είναι λάθος η πρότασης της Ελληνικής προεδρίας
Το 2014 και ενώ η Κομισιόν ετοιμάζεται να εγκρίνει τη καλλιέργεια μια ακόμα γ.τ. ποικιλίας (το καλαμπόκι 1507 της Pioneer) εν μέσω πολλών αντιδράσεων από επιστήμονες και τη κοινωνία των πολιτών, η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης προτείνει εκ νέου ένα απαράδεκτο συμβιβαστικό σχέδιο -επανάληψη της πρότασης της Δανίας- το οποίο δίνει στη βιομηχανία και τις πολυεθνικές εταιρίες βιοτεχνολογίας υπέρογκες εξουσίες και δυνάμεις. Παρόλο που η επανεθνικοποίηση του δικαιώματος να καλλιεργούν ή όχι γ.τ.ο. στην επικράτειά τους δίνεται φαινομενικά το ευνοϊκό δικαίωμα στα Κράτη Μέλη να αρνηθούν την καλλιέργεια τους, ακόμα κι αν έχει εγκριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πρόταση της ελληνικής προεδρίας τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να διαπραγματεύονται κατευθείαν με τις εταιρίες που υπέβαλαν αίτηση για την έγκριση του συγκεκριμένης γ.τ. ποικιλίας. Αυτό σημαίνει ότι οι πολυεθνικές θα στριμώχνουν τα Κράτη Μέλη ακόμα και με την απειλή δικαστικών μέτρων σε περίπτωση που αυτά βγάζουν απόφαση υπέρ της απαγόρευσης μιας γ.τ. ποικιλίας που έχει εγκριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πρόταση της ελληνικής προεδρίας δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες να εμπλέκονται όλο και πιο ενεργά στη διαδικασία αδειοδότησης μιας γ.τ. ποικιλίας, διευκολύνει ουσιαστικά και κάνει πιο χαλαρή την σχετική Ευρωπαϊκή διαδικασία, ενώ δεν δίνει καμιά εγγύηση στα Κράτη Μέλη ότι οι απαγορεύσεις τους θα είναι νομικά βάσιμες και αδιαμφισβήτητες στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τέλος, η πρόταση της Ελληνικής προεδρίας δεν κάνει καμιά αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης της αξιολόγησης του κινδύνου των γ.τ.ο., της χρησιμότητας τους και των κοινωνικο-οικονομικών συνεπειών.

Τι ζητάμε
Στο παραπάνω πλαίσιο ζητάμε από την ελληνική προεδρία να αποσύρει την απαράδεκτη πρότασή της, και αν δεν γίνει αυτό να καταψηφιστεί από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος ώστε να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον. Στις 12 Ιουνίου ας πούμε οριστικά όχι στους γ.τ.ο. και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πρέπει να οριστικοποιήσει την πρόταση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν τους γ.τ.ο. ούτε στο πιάτο, ούτε στο χωράφι τους.

Στείλτε τη παρακάτω έκκληση στον Έλληνα Υπουργό περιβάλλοντος (email κ τηλ.): http://bit.ly/1hTW0bb


Σχετικές εκστρατείες:

AVAAZ: http://bit.ly/1hM3Cfz
Greenpeace:
http://bit.ly/1wUGLs2O2
Ιουνίου 2014
BiotechWatch.gr
Ηλιόσποροι (iliosporoi.net)

Πηγή: http://biotechwatch.gr/EUGR14GMOsC

Last Updated on Saturday, 07 June 2014 08:45
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 15

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.