Άρθρα

Who's Online

We have 22 guests online


arthra


Υποστηρίζουμε την Παιδική Στέγη "Αγκαλιά" PDF Print E-mail
Sunday, 16 September 2012 20:39

 

Ευχαριστούμε την "Αγκαλιά" που με την αγάπη της έχει γίνει η "φωλιά" για παιδιά που αντί να μαραζώσουν σε ιδρύματα μεγαλώνουν με χαρά και στοργή έτσι ώστε να είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους ως υγιείς ενήλικες στην  κοινωνία μας!

Η «ΑΓΚΑΛΙΑ» της Κατερίνης

Η πρώτη Παιδική Στέγη-Οικογενειακή Εστία

στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο»

Λειτουργεί με μητέρα και πατέρα, και τέσσερα παιδιά με πρότυπο μια  φυσιολογική οικογένεια

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης παιδιών σε κίνδυνο, παιδιών που η φροντίδα και η επιμέλεια τους αφαιρείται από τους φυσικούς γονείς και αποδίδεται ΟΛΙΚΑ στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά από Δικαστική Απόφαση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου αυτού μοντέλου είναι ότι η στέγαση 3 – 5 παιδιών σε κίνδυνο γίνεται σε ΣΠΙΤΙ με την παρουσία επί 24ώρου παντρεμένου

ζευγαριού, μητέρας και πατέρα, ενώ τα παιδιά νιώθουν ότι ζουν σε μια πραγματική οικογένεια και όχι σε ορφανοτροφείο. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει ήδη αποκτήσει την πρώτη άδεια στην Ελλάδα και προγραμματίζει να εφαρμόσει το μοντέλο αυτό και σε άλλες πόλεις της πατρίδας μας. 10 χ 10 χ10. Σε 10 χρόνια, 10 σπίτια σε 10 πόλεις.

Χωρίς κρατικές οικονομικές επιχορηγήσεις, μόνο με τη δική σας αγάπη και συμμετοχή.

Στηριζόμαστε 100% στις αυτοπροαίρετες δωρεές μελών και φίλων που επιθυμούν να δουν παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια όχι σε ίδρυμα.

Mε 25-50€ το μήνα γίνε ανάδοχος ενός παιδιού της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ». Η «ΑΓΚΑΛΙΑ» χρειάζεται υποστηρικτές, θετούς, αναδόχους - πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μπορούν να υποστηρίξουν ένα παιδί της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» σαν παιδί ή σαν εγγονάκι τους.  Παιδιά σχολείου ή φροντιστηρίου, μια επιχείρηση, ή και διάφορες ομάδες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού. Καταστηματάρχες μπορούν να ζητήσουν ένα ειδικό κουμπαρά για ρέστα – ψιλά για την ενίσχυση της ΑΓΚΑΛΙΑΣ.

ΈΛΑ ΝΑ Σ’ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΩΡΑ.

Χρόνια τώρα ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προβληματίζεται ότι στο ορφανοτροφείο Κατερίνης όπου μεγάλωσε (και που πιστεύει ότι ήταν το καλύτερο ίδρυμα της εποχής 1952-1960), δεν θυμάται να τον είχε αγκαλιάσει ούτε ένας από τους υπεύθυνους, κι’ ας ήταν το μόνο παιδί που από τα 8 του χρόνια είχα χάσει και τη μάνα του και τον πατέρα του. Αυτός βέβαια είναι ο λόγος που στην "ΑΓΚΑΛΙΑ" τα τέσσερα παιδιά μεγαλώνουν με πολλά φιλιά και αγκαλιές. Τον Ιούνιο του 2012, ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ συνάντησε μια πολύ γλυκιά παιδαγωγό του από το Ορφανοτροφείο Κατερίνης και της ανάφερα τον προβληματισμό του. Η παιδαγωγός κοντοστάθηκε αμήχανα για λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν απάντησε: «Ήσασταν πολλά παιδιά…» και αφού κοντοστάθηκε ακόμα λίγο πρόσθεσε «έλα να σου δώσω μια αγκαλιά τώρα». Ήταν μια όμορφη ζεστή ΑΓΚΑΛΙΑ.

Επικοινωνία: Χάρης Αναστασίου 23510-22005 6945154447

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it    www.benjaminorphans.com

 

Last Updated on Sunday, 16 September 2012 21:56
 
Ας βαδίσουμε ως τις Βρυξέλλες για Καλή Τροφή και Καλή Γεωργία! 25 Αύγουστου – 19 Σεπτεμβρίου 2012 PDF Print E-mail
Monday, 23 July 2012 00:09

 

Ας βαδίσουμε ως τις Βρυξέλλες Η πορεία για τις Βρυξέλες ξεκινάει στις 25 Αυγούστου 2012 από το Μόναχο και θα φτάσει στις Βρυξέλες στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Στην πορεία είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες της Ευρώπης.

Πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.goodfoodmarch.eu

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 ο Παναγιώτη Σαϊνατούδης έχει καλεστεί να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και τα δικαιώματα των μικρών αγροτών.

Η ΚΑΠ που θέλουν οι πολίτες της Ε. Ε.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.429772437053665.97930.122425967788315&type=3


ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤHN ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

 

 

Last Updated on Monday, 23 July 2012 00:29
 
Ο κ. Γιώργος Κηπουρός έφυγε από τη ζωή στις 11/06/2012 PDF Print E-mail
Monday, 23 July 2012 00:01

Χωρίς λόγια....από την σελίδα του "πελίτι" www.peliti.gr

 

"Ουρανέ όχι δε θα πω το ναι

Ουρανέ φίλε μακρινέ

πως να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή

πώς να δεχτώ, μάνα μου είναι η γη ....."

Κι η μάνα γη έσκαψε τα σωθικά της ετοίμασε μια ζεστή και στοργική αγκαλιά και τον κράτησε σα βρέφος νεογέννητο. Απαλά για να μην πληγώσει την ευαίσθητη καρδιά του, για να μην τσαλακώσει την ιδιαίτερη περηφάνια και αξιοπρέπεια του. Γεμάτη ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τη δούλεψε και τη σεβάστηκε όσο λίγοι άνθρωποι στις μέρες μας. Γι αυτόν που πάντα μάνα του την ένιωθε και την έκανε μάνα των παιδιών του. Γι' αυτόν που δουλεύοντας ακούραστα άκουγε τους χτύπους της καρδιάς της, αφουγκραζόταν τις ανάγκες της, καλλιεργούσε την ταπεινότητά του μέσα στο μεγαλειώδες εργαστήρι της φύσης και μάζευε ένα, ένα τα σποράκια της γνώσης που η ίδια η φύση του αποκάλυπτε.

Κι ως γνήσιο παιδί της γης που σκάβει το κορμί της ζυμώνει το χώμα με τον ιδρώτα και την κούραση και μοιράζει απλόχερα τροφή και αγάπη στα παιδιά της, έτσι κι αυτός άπλωσε στο χαρτί ένα, ένα τα μυστικά που του ψιθύρισαν τα στοιχεία της φύσης στις ατέλειωτες ώρες που ακούραστα δούλευε και παρατηρούσε τα πάντα γύρω του.

Κάθε "μυστικό" κι ένα λυχναράκι που άναβε για να φωτίσει την άγνοια και το αδιέξοδο των ανθρώπων εκείνων που παλεύουν να τιθασέψουν τη γη χωρίς να τη μολύνουν με ουσίες που δεν της ταιριάζουν.

Νιώθουμε τυχεροί όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε ταπεινέ μας δάσκαλε. Νιώθουμε πλούσιοι όλοι εμείς που γευτήκαμε τους καρπούς της δουλείας σου. Νιώθουμε υπεύθυνοι όλοι εμείς που πήραμε στα χέρια μας τους σπόρους της δουλείας και της γνώσης σου.

Καλό ταξίδι κ. Γιώργο σ' ευχαριστούμε πολύ.

Για το Πελίτι

Σοφία Γίδα

 

 
2012-5-28 Σωστή χρήση του τηγανέλαιου PDF Print E-mail
Monday, 28 May 2012 22:32

 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Κυριακή Αμπατζή

Γραφείο Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, 10679

τηλ. 2103689712 begin_of_the_skype_highlighting            2103689712      end_of_the_skype_highlighting,φαξ2103689711, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.  Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμεσυνήθως το  χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα  μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά  δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το  καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα  πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το  πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..  Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε  νερό για 14 χρόνια !!!.Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους  φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας !!!

Γιώργος Καρούντζος  Χημικός. Μηχ., PhD  Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....

 


 

Συμπληρώνουμε ότι είναι καλύτερα να ανακυκλώνουμε το τηγανέλαιο και όχι να το πετάμε στα σκουπίδια. Με μία επεξεργασία μετατρέπεται σε βιοκαύσιμο. Υπάρχουν σημεία συλλογής του τηγανέλαιου σε καταστήματα αλλά και αντίστοιχη δράση για την συλλογή του από την ομάδα εθελοντικής δράσης Πιερίας

 

Last Updated on Monday, 28 May 2012 22:42
 
2012-4-20 «Μικρόπολις» Θεσσαλονίκης PDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012 20:24


20-22 Απριλίου

Η Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία μέσα

από το πρόταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας

Ο κοινωνικός χώρος για την ελευθερία «Μικρόπολις», διοργανώνει ένα τριήμερο κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας. Σκοπός του τριήμερου αυτού είναι να  ανιχνεύσουμε στην πράξη, νέες μορφές κοινωνικότητας και αυτονομίας και να απαντήσουμε με τρόπο δημιουργικό, σε αυτό που γενικά αποκαλείται σήμερα ως κρίση.

2009-2012 τρία χρόνια Μικρόπολις

Το Μικρόπολις προήλθε μέσα από τον Δεκέμβρη του 08. Στα ερωτήματα που έθεσε τότε ο Δεκέμβρης, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε, με την δημιουργία ενός ανοιχτού και ελεύθερου κοινωνικού χώρου προς την πόλη, πέρα από διαχωρισμούς φύλου, γλώσσας και έθνους, ο οποίος να λειτουργεί με βάση τις αξίες της ισότητας, της αντιεραρχίας και της αλληλεγγύης. Εντός αυτού του χώρου,  θελήσαμε να πραγματώσουμε συλλογικά, την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.

Τον Απρίλιο του 2012 κλείνουμε 3 χρόνια λειτουργίας του Μικρόπολις και μέσα από αυτή τη μικρή εμπειρία της αυτοδιαχείρισης, αξιολογούμε ότι το πείραμα μας αυτό, μας αφήνει ικανοποιημένους αλλά όχι στάσιμους. Διεκδικούμε την πολιτική αυτονομία, γνωρίζοντας ότι η άμεση δημοκρατία, είναι μια διαδικασία σε συνεχή κίνηση, αναζήτηση και ικανότητα, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες της εποχής μας.

Από τη συνύπαρξη στη συμβίωση

Αν ο Δεκέμβρης του 08,  όρθωσε την άμεση δημοκρατία ως δυνατότητα, η κρίση την έφερε στο προσκήνιο ως ανάγκη και οι πλατείες του καλοκαιριού την ανέδειξαν ως την ρεαλιστική πολιτική και κοινωνική διέξοδο από την κρίση. Νέες μορφές οργάνωσης και συλλογικής διαχείρισης αναδύονται καθημερινά σε όλο το εύρος της πόλης και της κοινωνίας. Εμείς στο Μικρόπολις, επιλέξαμε ως δυνατότητα, αλλά και ως ανάγκη, να εφαρμόσουμε στην πράξη την αυτοδιαχείριση της κοινωνικής οικονομίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δεν θα μπορέσει ποτέ καμία κοινωνία, να εφαρμόσει την άμεση δημοκρατία, χωρίς να έχει αυτονομία στην οικονομία της. Γνωρίζουμε, ότι δεν θα πάρουμε ποτέ πραγματικά στα χέρια μας τις ζωές μας, αν δεν πάρουμε και την οικονομία.

Τι σημαίνει για εμάς κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία;

Σημαίνει ότι εντός του Μικρόπολις, θα λειτουργήσουν δομές οικονομίας, σε ζητήματα που αφορούν:

α) Τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αλλά και όλη την αλυσίδα αυτής: παραγωγή - επιλογή - διανομή - επαναχρησιμοποίηση - απόρριψη.

β) Την εργασία, χωρίς σχέσεις υπεραξίας και ιεραρχίας, βασιζόμενη στις αρχές της  άμεσης δημοκρατίας, της  αμοιβαιότητας, της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής.

γ) Την δικτύωση και την διεύρυνση της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας σε όλη την πόλη, οριζόντια & δημοκρατικά.

 

Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μέσα από το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.

Δεν ισχυριζόμαστε, ότι έχουμε σχηματίσει πλήρως μια ξεκάθαρη σκέψη, για το πως θέλουμε να είναι και πως ακριβώς θα λειτουργήσουν, όσα λέμε στην πράξη. Έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται εντός του μικρόπολις  3 δομές: η κουζίνα, το πρατήριο τροφίμων και η ομάδα επισκευών ενώ στηρίζουμε και συμμετέχουμε με την  ομάδα "Καλλιέργεια γης-Παραγωγή τροφής" τις ΠερΚανΘες στο στρατόπεδο Κόδρα. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα, αμφιβολίες και αντιφάσεις εντός μας. Θέλουμε όμως, όλοι και όλες μαζί, να πειραματιστούμε σε αυτό που ξεκινήσαμε και πιστεύουμε ότι ενωμένοι, θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε.

Οργανώνουμε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και πιστεύουμε, ότι η συνάντηση μας αυτή,  θ' αφήσει πλούτο γνώσεων και σχέσεων, ο οποίος θα αξιοποιηθεί θετικά, σε κάθε μας δημιούργημα. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε σε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και την 3η ημέρα το μεσημέρι (Κυριακή 22 Απριλίου ), να συνφάγουμε ομοτράπεζοι, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε φιλικά τις απόψεις μας και γιατί όχι,  να ανταλλάξουμε προτάσεις για μια μελλοντική από κοινού συνεργασία.

κοινωνικός χώρος για την ελευθερία Μικρόπολις.

 

Παρασκευή 20/4 7.00μμ αίθουσα εκδηλώσεων:

«Τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας - Δομές και δυνατότητες σήμερα.

Γιώργος Κολέμπας οικο-γεωργός Πηλίου, μέλος του ΤΕΜ Μαγνησίας

Γιάννης Μπίλλας Από Κοινού - Κίνηση  Τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία" http://apokoinou.com/"

Κώστας Νικολάου Πρω.Σ.Κ.Αλ.Ο

Σαββάτο 21 Απριλίου 7.00μμ αίθουσα εκδηλώσεων:

«Δομές κοινωνικής οικονομίας: Υφαίνοντας την ανατροπή ή συμπλήρωμα στο υπάρχον;»

Γιώργος Λιερός συγγραφέας

Αλέξανδρος Κιουπκιολής Λέκτορας ΑΠΘ, συγγραφέας

Αθανάσιος Δρατζίδης  www.badarts.gr

Κυριακή 22 Απριλίου καφέ του μικρόπολις:

«Εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας σε εξέλιξη & τρόποι σύνδεσης: Μια γνωριμία σε πρώτο πρόσωπο»

2.00μμ Συλλογική κουζίνα,

5.00μμ Συζήτηση μαζί με δομές κοινωνικής οικονομίας

7.00μμ Παρουσίαση των εναλλακτικών νομισμάτων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

 

Μικρόπολις Βενιζέλου & Βασιλέως Ηρακλείου 18

www.mikropollis-socialspace.blogspot.com

Last Updated on Saturday, 21 April 2012 20:41
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 7 of 9

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.