Άρθρα

Who's Online

We have 26 guests online


arthra


80 γιατροί του Διεθνούς Ιατρικού Συμβουλίου Εμβολιασμών υπογράφουν, ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών PDF Print E-mail
Sunday, 15 January 2012 09:41

 

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα "απαραίτητα" εμβόλια;

Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα που περιλαμβάνει παιδιάτρους, νευροχειρουργούς, καθώς και καθηγητές της παθολογίας, της χημείας, της βιολογίας και της ανοσολογίας, από 13 χώρες. Όλοι έχουν πραγματοποιήσει ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και έχουν καταλήξει στα συμπεράσματα που θα διαβάσετε στην παρακάτω παρουσίαση.

Τα αρχικά MD, DO, MB, MBBCH σημαίνουν ειδικότητες της ιατρικής.

Τα αρχικά ND σημαίνουν γιατρούς εκπαιδευμένους, που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε ορισμένες μόνο Πολιτείες των ΗΠΑ.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν την αιτία πολλών ασθενειών; Είναι επειδή έχουν μάθει να αγνοούν την σχέση των εμβολίων με αυτές τις ασθένειες. Έχει τεκμηριωθεί ότι οι παρακάτω ασθένειες έχουν άμεση σχέση με τα εμβόλια....

· Αλλεργίες και έκζεμα

· Αρθρίτιδα

· Άσθμα

· Αυτισμό

· Όξινη παλινδρόμηση σε βρέφη, που η αντιμετώπισή της με αντιόξινα δημιουργεί πολλές παρενέργειες

· Καρκίνος

· Διαβήτης (βρεφική και παιδική ηλικία)

· Νεφρική νόσος

· Αποβολές

· Μακρά λίστα νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων

· Αιφνίδιος βρεφικός θάνατος (SIDS)

· Και πολλά, πολλά άλλα

Αυτές είναι μερικές από τις παρενέργειες των εμβολίων, οι οποίες τεκμηριώνονται στην ιατρική βιβλιογραφία και σε έντυπα στις συσκευασίες τους:

• Αρθρίτιδα, αιμορραγικές διαταραχές, θρόμβους αίματος, καρδιακή προσβολή, σήψη

• μολύνσεις αυτιών

• Λιποθυμία (με αναφορές για σπασμένα οστά)

• Νεφρική ανεπάρκεια που χρειάζεται αιμοκάθαρση

• Κρίσεις / επιληψία

• Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κνίδωση και αναφυλαξία

• Αιφνίδιος θάνατος

• Πολλές από τις πιο συχνές διαγνώσεις που δίνονται για εισαγωγές στο νοσοκομείο.

•Το National Vaccine Injury Compensation Program, (NVICP) (Εθνικό πρόγραμμα αποζημιώσεων για βλάβες από τα εμβόλια) έχει δώσει πάνω από 1,2 δις δολάρια σε αποζημιώσεις σε παιδιά και ενήλικες για βλάβες στην υγεία τους από εμβολιασμούς.

 

Ο αυτισμός σχετίζεται με εμβόλια.

 

Last Updated on Tuesday, 27 November 2012 01:18
Read more...
 
2011-09-14 Διατροφική Αυτονομία PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Wednesday, 14 September 2011 22:31

 

Καλημέρα σε όλους,
πριν μερικές εβδομάδες έληξε το Φόρουμ με θέμα την Διατροφική Αυτονομία * σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο Krems,της Αυστρίας (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: www.nyelenieurope.net).
Κάποιοι από εσάς έχουν ήδη λάβει σχετική ενημέρωση, την Διακήρυξη που υπογράφηκε εκεί και το τελικό δελτίο τύπου που βγήκε -για όσους δεν τα έχουν υπόψιν τα παραθέτουμε και εδώ ως συνημμένα αρχεία.
Ο λόγος της παρούσας επικοινωνίας είναι λιγάκι διαφορετικός. Στην προσπάθειά μας να διευρύνουμε τον αγώνα για την αυτονομία σε θέματα διατροφής στην Ελλάδα αποφασίσαμε, ως μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο ΝΥΕΛΕΝΙ, να διοργανώσουμε ένα μίνι συνέδριο -μικρογραφία της εμπειρίας μας στην Αυστρία, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταθέσουν εμπειρία και γνώση και να συζητήσουν για το ποια θα πρέπει να είναι τα βήματα και ο τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν που θα κληθούμε να απαντήσουμε θα είναι "Τι σημαίνει Διατροφική Αυτονομία για την Ελλάδα, και πως θα την πραγματοποιήσουμε". Επίσης, θα εξετάσουμε το πλάνο δράσης που προέκυψε από τις εργασίες του Φόρουμ και θα ιεραρχήσουμε τις δραστηριότητες που προτείνονται μέσα από αυτό. Διευκρινιστικά, η υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την χώρα μας θα γίνει από ομάδα εθελοντών που θα προκύψει για τον σκοπό αυτό, και όχι αναγκαστικά από τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συνάντηση -εκτός και αν το επιθυμούν.
Last Updated on Wednesday, 14 September 2011 22:35
Read more...
 
Codex Alimentarius PDF Print E-mail
Sunday, 12 June 2011 14:12

Codex Alimentarius, το Υπέρ-όπλο

Τι θα φάμε σήμερα;; Εχετε σκεφτεί οτι η καθημερινή απασχόληση μας , το στρες και η πίεση χρόνου μας έχουν κάνει να στερούμαστε χρόνο απο την ενασχόλησή μας με την καθημερινή μας διατροφή;;Παλαιότερα, επιλέγαμε τα υλικά , με προσοχή, ε΄χαμε χρόνο να μαγειρεύουμε και η διατροφή μας ήταν πολύ πιο ισοροπημένη.


Σήμερα, παρατηρούμε φαινόμενα παιδικής παχυσαρκίας, αύξηση των καρκίνων του εντέρου που οφείλεται στη διατροφή και συν όλα αυτά ζήτημα να μαγειρεύουμε το “δικό” μας φαγητό, με τα “δικά” μας υλικά 2-3 φορές την εβδομάδα…Ας διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο, μήπως και συνηδειτοποιήσουμε ότι η διατροφή μας είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και όχι τόσο υποβαθμισμένη, όσο μας θέλουν να νομίζουμε…

…Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως στρέφονται στα φυσικά προϊόντα υγείας (διατροφικά συμπληρώματα και βότανα). Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα υγείας χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερα φάρμακα αγοράζουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται αυτή τη στροφή του κόσμου και έχουν αποφασίσει τον περιορισμό των φυσικών προϊόντων υγείας. Το Codex Alimentarlus είναι ένα έξυπνο μέσο για την προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών από την απώλεια εισοδημάτων που προκαλεί η στροφή του κόσμου στα φυσικά προϊόντα υγείας. Το Codex Alimentarius αποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού… !!!

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις λόγω περιορισμένης λήψης διατροφικών θρεπτικών συστατικών, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να ομογενοποιήσουν τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής. Κάποιοι φτάνουν να λένε ότι το Codex Alimentarius αποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. - Το Νέο Όπλο της Παγκοσμιοποίησης. Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας του Διατροφικού Κώδικα: Ο «Codex Alimentarius» είναι, κυριολεκτικά μεταφρασμένος από τα λατινικά, ένας «Κώδικας Τροφίμων». Τι είναι και τι κάνει;

Περιλαμβάνει μια σειρά γενικών και συγκεκριμένων προτύπων ασφάλειας τροφίμων που έχουν διατυπωθεί με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Last Updated on Wednesday, 14 September 2011 22:37
Read more...
 
Στον Βόλο κατάργησαν το ευρώ... PDF Print E-mail
Sunday, 29 May 2011 23:48

Σε γειτονιές της πόλης, κάτοικοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες πληρώνοντας µε ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου παρακολουθεί τις συναλλαγές του µε ΤΕΜ στον φορητό του υπολογιστή. Είναι ένα από τα 200 µέλη του Δικτύου ανταλλαγής στη Μαγνησία που χρησιµοποιούν µια εναλλακτική µονάδα αντί του ευρώ.

Δεν αλλάζει χέρια. Δεν τυπώνεται σε χάρτινη µορφή ούτε κόβεται σε νόµισµα. Οι κάτοχοί της όµως τη χρησιµοποιούν ως µέσο για να αγοράσουν και να πουλήσουν. Από το περασµένο καλοκαίρι, στις γειτονιές του Βόλου, οι συναλλαγές δεν γίνονται αποκλειστικά µε ευρώ. Η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας γέννησαν ένα δίκτυο ανταλλαγών και µια νέα µονάδα: την ΤΕΜ.

Ονοµάζεται Τοπική Εναλλακτική Μονάδα και, σύµφωνα µε τους δηµιουργούς της, έχει θεωρητικά ίση αξία µε το ευρώ, αλλά όχι την ίδια δύναµη κατανάλωσης έξω από το Δίκτυο. «Δεν είναι νόµισµα ούτε υπάρχει ανταγωνιστικά στο ευρώ. Είναι µια µονάδα που αντιπροσωπεύει την αξία των ανταλλαγών που κάνουµε µεταξύ µας», λέει ο κοινωνιολόγος Γιάννης Γρηγορίου, ένα από τα πρώτα µέλη του Δικτύου.

Η ΤΕΜ χρησιµοποιείται στη Μαγνησία, στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε τον περασµένο Ιούνιο.

Από µια παρέα φίλων το Δίκτυο µεγάλωσε και έφτασε τα 50 µέλη µέσα σε έναν µήνα και σήµερα φτάνει τα 200. Για να συµµετάσχει κάποιος, απαιτείται φωτοτυπία της αστυνοµικής ταυτότητας. Με την εγγραφή, το Δίκτυο του δίνει πίστωση 300 ΤΕΜ (χωρίς την επιβάρυνση τόκου), τις οποίες µπορεί να ξοδέψει στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρουν τα υπόλοιπα µέλη. Ο λογαριασµός του καθενός και οι συναλλαγές καταγράφονται σε ηλεκτρονική βάση δεδοµένων. Στην ίδια ιστοσελίδα τα µέλη καταχωρίζουν αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων. Όποιος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο εξυπηρετείται µε κουπόνια (εντολές πληρωµής).

Μεταξύ των µελών υπάρχουν αγρότες, υδραυλικοί, δικηγόροι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, ένας καρδιολόγος, µια οµοιοπαθητικός και ένας ιδιοκτήτης καταστήµατος οπτικών. Όπως εξηγεί ο κ. Γρηγορίου, τα καταστήµατα ή οι επιχειρηµατίες ζητούν από µέλη του Δικτύου ένα µέρος της τιµής σε ευρώ και το υπόλοιπο σε ΤΕΜ, καθώς έχουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και την προµήθεια σε ευρώ. «Για παράδειγµα, στο µαγαζί µε τα οπτικά, για έναν σκελετό γυαλιών αξίας 100 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει από τον πελάτη 70 ευρώ και 30 ΤΕΜ. Σαν να του κάνει έκπτωση. Έπειτα θα κόψει απόδειξη για 70 ευρώ», λέει ο κ. Γρηγορίου.

Η ΤΕΜ µπορεί, σύµφωνα µε τους κατόχους της, να αναστήσει την τοπική αγορά. Όπως λένε, εξοικονοµούν ευρώ που έπειτα τα διαθέτουν εκτός Δικτύου. Παράλληλα δίνουν αγοραστική δύναµη σε ανέργους. Ο Θοδωρής Μαυρίδης είναι ένας από αυτούς. Πενήντα τριών ετών, ηλεκτρολόγος, χωρίς δουλειά εδώ και οκτώ µήνες. Έλαβε τις πρώτες του ΤΕΜ κάνοντας µια ηλεκτρολογική εργασία και σχεδιάζει να τις ξοδέψει στην αγορά αγροτικών προϊόντων. «Αισθάνομαι ελεύθερος. Δεν µε δεσμεύει το ευρώ», λέει.

 

Last Updated on Thursday, 08 November 2012 22:57
Read more...
 
10 ΤΡΟΠΟΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ PDF Print E-mail
Written by organichome.gr   
Thursday, 05 May 2011 10:25

10 ΤΡΟΠΟΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Απλοί τρόποι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών υπάρχουν και είναι πραγματικά πολύ απλοί:


1. Αντικατάσταση κοινών λαμπτήρων από λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
2. Χρήση ανεμιστήρα αντί κλιματιστικού όσο και όπου μπορούμε (σε περίπτωση χρήσης του κλιματιστικού η θερμοκρασία να μην είναι λιγότερο από 26ο Κελσίου)
3. Αγορά ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακής κλάσης Α (ενεργειακά αποδοτικότερες).
4. Χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα
5. Βελτίωση της μόνωσης στα υπάρχοντα κτίρια  και εξαρχής σωστή εγκατάσταση.
6. Κλείσιμο συσκευών από κεντρικό διακόπτη (όχι κατάσταση stand by)
7. Σβήσιμο των φώτων όταν δεν τα χρειαζόμαστε.
8. Περιορισμό των πλαστικών συσκευασιών και προϊόντων μιας χρήσης
9. Χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου αντί της αυτοκίνησης
10. Συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης όπου υπάρχουν.


Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ


http://www.organichome.gr/

 

Last Updated on Monday, 30 May 2011 00:27
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 9 of 9

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.