Άρθρα

Who's Online

We have 7 guests online


Μητέρα Γη και Πελίτι PDF Print E-mail
Written by Anastasia   
Thursday, 27 January 2011 02:00

Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε ένα

Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα ,

Μια ανταλλακτική , Αχρήματη Κοινότητα !

Οι ανταλλαγές δεν σταμάτησαν ποτέ. Ξεχάστηκαν μόνο λόγω της αποξένωσης και της απομάκρυνσης του ενός από τον άλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας βοηθούσαν ο ένας τον άλλο στα χωράφια. Πήγαιναν για εργασία με χαρά και τραγούδια. Οι γυναίκες θήλαζαν παιδιά άλλων γυναικών όταν δεν είχαν γάλα. Τίποτα δεν πήγαινε χάμένο. Ότι δεν χρειαζόμουν εγώ και με περίσσευε το αντάλλαζα με κάποιο άλλο είδος. Είναι κρίμα σήμερα να σαπίζουν πατάτες σε αποθήκες να θάβονται φρούτα σε χωματερές και να μένουν αχρησιμοποίητοι τόνοι σιταριού απλώς λόγω μη συμφωνίας στην τιμή, την ώρα μάλιστα που πολλοί άνθρωποι πεινάνε αλλά και την ώρα που στο σπίτι μας τη “Μητέρα Γη” υπάρχουν πολλές περιοχές που το νερό (το οποίο είναι απαραίτητο για τα ποτίσματα) έχει μειωθεί επικίνδυνα.

Σε μερικές Ελληνικές πόλεις αλλά και σε πολλές ξένες χώρες έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν αχρήματες κοινωνίες υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Πoιο το νόημα να κάθομαι άπραγος χωρίς να μπορώ να προσφέρω υπηρεσίες στους συνανθρώπους μου αλλά και χωρίς να μπορώ να έχω κι εγώ τη δυνατότητα απολαβής αντίστοιχα άλλων υπηρεσιών και αγαθών. Εγώ δεν έχω αλλάξει, ότι μπορούσα να κάνω μπορώ και τώρα. Ό,τι μας μειώνονται τα χρήματα που έχουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε. Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ας βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.Αλληλεγγύη , Αγάπη , Αξιοπρέπεια στη Ζωή.

Πρότασή μας είναι η ανταλλακτική κοινότητα του “Πελίτι” στην οποία συμμετέχουν 150 οικογένειες απ’όλη την Ελλάδα. Είναι ένα σημείο αναφοράς στο οποίο καταθέτουμε τι προσφέρουμε και τι ζητάμε. Οι προσφορές ποικίλες : από αγροτικά είδη, φιλοξενία, φύλαξη παιδιού, οικιακές εργασίες , διάθεση γης για καλλιέργεια , μαθήματα ξένων γλωσσών, εναλλακτικές θεραπείες και πολλά άλλα. Λειτουργεί από το 2002 και ανάμεσα στους συμμετέχοντες έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί.

Η εναλλακτική κοινότητα του Πελίτι είναι σαν μια ζεστή αγγαλιά. Εκτός από το δίκτυο ανταλλαγών έχει καταφέρει ένα σπουδαίο έργο, τη διατήρηση ντόπιων ποικιλιών, την κληρονομιά από τους προγόνους μας αλλά και τη διατήρηση των αυτόχθονων ζώων, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η καρδιά του Πελίτι είναι ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης και η έδρα του είναι στο Παρανέστι του Ν.Δράμας. Μπορείτε να μπείτε και σεις σ’αυτήν την κοινότητα τηλεφωνώντας στο: 25240-22059 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-13:00 και να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα: http://www.peliti.gr

 

Last Updated on Tuesday, 03 May 2011 19:28
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2

Χορτοφαγικες Συνταγες

Δικτυο Ανταλλαγης Σπορων

Δικτυο Ανταλλαγων

ΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr παρέχει πληροφορίες.
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται σ'αυτήν έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Η ιστοσελίδα http://www.motherearth.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.